σύγχρονα κινήματα, movimenti contemporanei

5/11/11 – Hacking team, STOP WATCHING US!

από συντονιστικό φοιτητικών κολλεκτίβων Μιλάνου και περιοχής
#Nov5th #MillionMaskMarch

Ελέγχουν τις ζωές μας, μας κλέβουν το μέλλον
STOP WATCHING US!

Σπίτι, σχολείο, αξιοπρέπεια!
Σήμερα σε όλο τον κόσμο διεξάγονται διαδηλώσεις για την ελευθερία, ενάντια στη δικτατορία του 1% πάνω στα δικαιώματα και το μέλλον μας, ενάντια στη μαζική παρακολούθηση στις επικοινωνίες μας και την λογοκρισία της ελεύθερης πληροφόρησης. Μέρα με έννοια ακριβέστατη : στο δρόμο και στο διαδίκτυο είμαστε δίπλα δίπλα στους αγώνες για τα δικαιώματα και την ελευθερία όλων. Όπως πολλές φορές οι ακτιβιστές Ανόνυμους στάθηκαν δίπλα στους αγώνες ακτιβιστών, φοιτητών, ανέργων, επισφαλών, καταληψιών σπιτιών ή αυτών που υφίστανται έξωση, αποφασίσαμε πως σήμερα θα κατέβουμε στην πλατεία και θα ενωθούμε στην ημέρα κινητοποιήσεων δίπλα σε αυτούς που αγωνίζονται για την ελευθερία on line : το δίκτυο καλεί, ο δρόμος απαντά!
Μια μέρα που μας διδάσκει την αλληλεγγύη ανάμεσα στους αγώνες που για μας ξεκίνησε κάτω απ’ το σπίτι του Τσίρο, φοιτητή που αντιμετωπίζει έξωση, και ο οποίος χάρη στους αλληλέγγυους γείτονες και στις κολλεκτίβες που έφτασαν χάρη στα φυλλάδια που διανεμήθηκαν έξω από σχολεία εξασφάλισε την παράταση της έξωσης και, τουλάχιστον για ένα μήνα ακόμη, θα έχει ένα ταβάνι πάνω απ’ το κεφάλι του.

#StopWatchingUs!
Από εκεί φτάσαμε στην οδό Μόσκοβα 13 όπου βρίσκεται η έδρα μιας εταιρίας τόσο διακριτική όσο ανησυχητική και επικίνδυνη, την Χάκινγκ τημ-Hacking team, που έφτασε στις σελίδες πολλών εφημερίδων χάρη στους φακέλλους Spyfiles του Wikileaks : έχει δηλωθεί από τους ανταποκριτές-ρεπόρτερς χωρίς σύνορα σαν μια από τους πέντε ψηφιακούς μισθοφόρους του κόσμου που εμπορεύονται τεχνολογίες που δύνανται να χρησιμοποιηθούν για να ελέγχουν αντιφρονούντες, ακτιβιστές και δημοσιογράφους.
Η Χάκινγκ τημ μπορεί να παρακολουθήσει και να κατασκοπεύσει τις επικοινωνίες μας, τις κινήσεις μας, τα chat μας, οποιαδήποτε κίνηση και ενέργεια κάνουμε διαμέσου μιας οποιασδήποτε συσκευής, συμπεριλαμβανομένων των πλήκτρων που χτυπάμε στο πληκτρολόγιο. Θέλετε να πάρετε μια ιδέα; Δείτε εδώ :

Πουλάνε τον εαυτό τους σαν εταιρία ειδικευμένη σε συστήματα υψηλής τεχνολογίας για να διεισδύουν σε υπολογιστές και έξυπνα τηλέφωνα που πωλούνται σε κυβερνητικά όργανα και αστυνομικούς εξοπλισμούς με στόχο να προληφθεί το έγκλημα και η τρομοκρατία. Ένα είδος συνεργασίας που μας θυμίζει την Πρόγνωση Εγκλημάτων, την προγνώστρια στην ταινία Minority Report, όμως από πίσω υπάρχει κρυφή μπίζνα-επιχείρηση 5 δις δολαρίων τον χρόνο, και ένα τεράστιο εξοπλιστικό σύστημα σχέσεων σε θέση να κρατά υπό έλεγχο οποιονδήποτε δίχως ποτέ να το αντιληφθεί : φτάνει μια επίσκεψη στο σάϊτ τους για να δείτε πως επαίρονται αναίσχυντα για ‘έναν ολοκληρωτικό και αόρατο έλεγχο των στόχων’.
Αυτό είναι μόνο ένα μέρος της αγοράς δεδομένων και μετά δεδομένων και κάθε μέρα ιδιοποιείται δις και δις byte χάρη σε κάθε δική μας σύνδεση που την μεταμορφώνει σε μπίζνα, πρόβλεψη αγορών, και ανάλυση πάνω στην κοινωνία που επιτρέπουν στις κυβερνήσεις να κρατούν υπό έλεγχο τις διαθέσεις και τις συμπεριφορές ολόκληρων πληθυσμών. #StopWatchingUs είναι το μήνυμα που διαλέξαμε ,για να υπογραμμίσουμε πως οι αγώνες μας δεν έχουν σύνορα, και πως είμαστε αλληλέγγυοι και συνεργοί με αυτούς που κατέβηκαν στην πλατεία στις ΗΠΑ ενάντια σε NSA και Prism.
#MillionMaskMarchNSA
Στη συνέχεια φτάσαμε στη πλατεία Ντουόμο, όπου μας περίμεναν πολλοί ακόμη ανόνυμους που είχαν διαλέξει όπως εμείς την έκκληση από το web και κινητοποιήθηκαν : μια πορεία με μάσκες V για Βεντέτα διέσχισε την καρδιά του Μιλάνο σταματώντας μπροστά στις τράπεζες για να δείξει-προβάλει τους υπεύθυνους της κρίσης, μέχρι να φτάσει στην οδό Αγίας Σοφίας, όπου βρίσκονται οι γραμματείες του πανεπιστημίου Στατάλε ακριβώς μπροστά στα γραφεία της ελληνικής τουριστικής υπηρεσίας, συμβολικό τόπο που διαλέξαμε για να δηλώσουμε πως οι πολιτικές περικοπών και λιτότητας που στην ελλάδα προκάλεσαν το κλείσιμο του πανεπιστημίου των Αθηνών αναπαράγονται σήμερα στην ιταλία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Εάν δεν εξεγερθούμε, ξέρουμε ήδη ποιο μέλλον μας περιμένει. Γι αυτό θα είμαστε ξανά στους δρόμους και στην πλατεία στις 15 Νοεμβρίου, δυο μέρες πριν τη παγκόσμια μέρα του φοιτητή, και σαράντα χρόνια από τη σφαγή στο πολυτεχνείο των Αθηνών, στην ίδια πόλη όπου σήμερα, όχι η δικτατορία των συνταγματαρχών αλλά η χρηματιστική δικτατορία κλείνει ξανά το πανεπιστήμιο.
Σας καλούμε όλους να πάρετε μέρος στην γενική εξέγερση, #sollevazione generale που κινείται σε ολόκληρη την Ιταλία, ενάντια σε κρίση και λιτότητα ! Θα συναντηθούμε στους δρόμους , στις πλατείες, στις καταλημένες σχολές, θα συναντηθούμε στο διαδίκτυο σε ένα από τα εξεγερμένα δίκτυα! Περιμένετε μας! !Expect Us!

Από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου στο CS Cantiere, «Cyber*Resistance: Μην αφήνεις την τεχνολογία να σε χρησιμοποιήσει, χρησιμοποίησέ την : τρις μέρες σεμιναρίων και συζητήσεων.

15 Νοεμβρίου, ώρα 9,30, Λάργκο Καϊρόλι ΦΟΙΤΗΤΙΚΉ ΠΟΡΕΊΑ.
Συντονιστικό Φοιτητικών Κολλεκτίβων Μιλάνο και περιφέρεια
Φοιτητική Κολλεκτίβα the take
WWW.CANTIERE.ORG

βαστα 1

β,2

β,3

β,4β,5

β,6

β,7

β,8

β,9

β,10

β,11

β,12

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s