αυτονομία, autonomia

στον Walter Rossi. σήμερα όπως χθές

Foto di Valentina Perniciaro _da Walter, anno dopo anno_
Walter Rossi. Oggi come ieri.
29 settembre 2008baruda
στον Walter Rossi. σήμερα όπως χθές

30 SETTEMBRE 1977- 30 SETTEMBRE 2008 UN RICORDO SENZA PACE, 30 σεπτεμβρίου 1977-30 σεπτεμβρίου 2008 μια ανάμνηση δίχως ειρήνη

η αυταρχική στροφή, απαραίτητο εργαλείο ελέγχου και διαχείρησης της οικονομικής κρίσης, και η μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης λαμβάνουν την μορφή ενός θεσμκού ρατσισμού και σε μια στρατικοποίηση των χώρων που παραπέμπουν στα θέατρα των διεθνών πολέμων. πρόκειται για μια ανοικτά εχθρική στάση προς οποιαδήποτε έκφραση της κοινωνίας που υπερασπίζεται και δρα σε κατεύθυνση μετασχηματισμού του παρόντος έξω και πέρα από το κέρδος που εκμεταλλεύεται και κερδοσκοπεί επί των ζωών μας και των χώρων μας.

η γραμμή συνέχειας ανάμεσα σε όλο αυτό και τα μαχαίρια της επιθετικότητας και των επιθέσεων των ταγμάτων που τους τελευταίους καιρούς υποστήριξαν τα ιδανικά μιας ψευτοκουλτούρας φασιστικής, είναι η θέληση να σπείρουν το φόβο, να εγκρίνουν και να καταστείλουν ενεργοποιώντας και νομιμοποιώντας αυτούς που σε επίπεδο θεσμικό έχει καθορίσει όλα αυτά.

31 χρόνια πριν δολοφονούνταν ο Walter Rossi, στρατευμένος αντιφασίστας και ακτιβιστής των κοινωνικών αγώνων του τότε, σκοτώθηκε από χέρι των νεοφασιστών του MSI, του Almirante, του Fini και του Alemanno, με την κάλυψη της αστυνομίας του Κράτους. ο δολοφόνος, Cristiano Fioravanti, ζει ακόμη και σήμερα κάτω από την κρατική προστασία.

αυτό για να δείξουμε για την συμπαιγνία και την συνενοχή ανάμεσα στην άκρα δεξιά και τις κρατικούς μηχανισμούς, που χρησιμοποίησαν τα εργατικά χέρια των φασιστών στις ανατρεπτικές και τρομοκρατικές στρατηγικές που από τα τέλη των χρόνων ’60 έχουν χατακτηρίσει την ιστορία αυτής της χώρας.

όπως 31 χρόνια πριν, έτσι και τώρα βλέπουμε ξανά την ίδια πρόθεση να κρυφτούν κάτω από την άμμο και να συγκαλυφθούν οι πραγματικοί υπέυθυνοι της βίας των ταγμάτων σήμερα παρόντες και εκροσωπούμενοι στο κοινοβούλιο. ανεκτοί από μια νοοτροπία ίσων αποστάσεων και σήμερα μάλιστα νομιμοποιημένοι από πολιτικές που δέχονται και εγκρίνουν τις πρακτικές των αποσπασμάτων ενάντια σε μετανάστες, νομάδες, ομοφυλόφυλους, αντιφασίστες ακτιβιστές, σαν όργανα κοινωνικού ελέγχου και πρόληψης της διαφωνίας.

μετά από ένα καλοκαίρι προληπτικών συλλήψεων και κυνηγητού ενάντια στους μετανάστες και τους άστεγους, τις επιθέσεις σαν αυτή που έλαβε χώρα στην via Ostiense στο τέλος της πρωτοβουλίας μνήμης για τον Renato Biagetti, επιστρέφουμε στην πλατεία για να επιβεβαιώσουμε την αντίθεση μας στους φασίστες με τα μαύρα πουκάμισα και με στολή, και να αξιώσουμε την ελευθερία να καθορίζουμε τις υπάρξεις μας.

Appuntamento martedi 30 settembre ore 17.30 P.le degli Eroi – M Cipro, ραντεβού την τρίτη στις 17,30 στην πλατεία των Ηρώων

GLI/LE ANTIFASCISTI/E di ROMA, οι αντιφασίστες/τριες της Ρώμης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s