αυτονομία, autonomia

23 σεπτεμβρίου 1977: το συνέδριο στη Μπολόνια ενάντια στην καταστολή

23 settembre

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 07:24
23 settembre 1977: il convegno a Bologna contro la repressione

στις 23 Σεπτεμβρίου 1977 ξεκινά στην Bologna το «Συνέδριο ενάντια στην καταστολή».

23 σεπτεμβρίου. στο Συνέδριο συγκεντρώνονται όλες οι συνιστώσες του κινήματος : από την Αυτονομία, στα κόμματα της νέας αριστεράς, στους ινδιάνους μητροπολιτάνους.

παρατηρείται μια βαθιά διαφοροποίηση ανάμεσα στην προηγούμενη χρονική περίοδο αγώνα και εκείνη που έρχεται.

«συναντηθήκαμε εδώ για να αναρωτηθούμε, για να θέσουμε ζητήματα, να ανοίξουμε μια πολιτική μάχη της οποίας η έκβαση θα σηματοδοτήσει σε μεγάλο βαθμό τις προοπτικές του κινήματος και της ίδιας της επαναστατικής διαδικασίας στην Ιταλία.»

στη διάρκεια της Συνέλευσης στο Κλειστό Γήπεδο, οι πιο πολιτικοποιημένες συνιστώσες έχουν αντιπαράθεση-σύγκρουση επάνω στα θέματα που έχουν σχέση κυρίως με την αδυναμία επιτυχίας στη δημιουργία πολιτικής προοπτικής.

άνοιξε μια κουβέντα για την καταστολή, θέτοντας σαν σημεία την πιθανότητα ή όχι του επαναστατικού αγώνα δίχως την βίαιη καταστολή του κρατικού μηχανισμού, και του εάν η όλο και μεγαλύτερη καταστολή πρέπει να ληφθεί υπ όψη σαν θέμα προβλεψιμότητας, βλέποντας την σκλήρυνση των επιπέδων της ταξικής πάλης.

στην ειδική έκδοση του «Rosso» του περιοδικού της ίδιας χρονιάς, αναζητείται η περιγραφή και οριοθέτηση των κυριότερων θέσεων της συζήτησης :

» πιστεύουμε πως γύρω από το θέμα της καταστολής εκείνο που μετρά είναι η ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα στις τάξεις, η σωστή ανάπτυξη της επαναστατικής διαδικασίας και η ανάδειξη της δύναμης που θα αναπτυχθεί και που, νομιμοποιώντας στη βάση της δύναμης συμπεριφορές ανοιχτά παράνομες, νομιμοποιεί την ύπαρξή τους, και αποδυναμώνει με αποφασιστικό τρόπο την λειτουργία των κατασταλτικών μηχανισμών. κάθε αξιοθρήνητη συμπεριφορά θα πρέπει να απαγορευτεί. οι κομουνιστές δεν ελπίζουν στην καταστολή, την θέτουν όμως στον λογαριασμό τους-την λαμβάνουν υπόψιν τους και εργάζονται έτσι ώστε αυτή η επιστημονική συμπεριφορά να γενικευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στους αγώνες, διότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος, αντιμετωπίζοντας τον ταξικό εχθρό, να αντιμετωπίσει επίσης τα κατασταλτικά του εργαλεία εξαναγκασμού. «

«[…] μας ενδιαφέρει να παρατηρήσουμε και να σχολιάσουμε την ποιοτική διαφορά ανάμεσα στον ψυχαναγκαστικό χαρακτήρα της καπιταλιστικής κοινωνίας και την έγκαιρη καταστολή των αγωνιστών, των οργανώσεων, των αγώνων, που το Κράτος σε πρώτο πρόσωπο ασκεί. «

«κεντρική θα είναι στην Bologna και η κουβέντα γύρω από την οργάνωση της πρωτοπορίας που θα τραβήξει τον μαζικό αγώνα από το κακό ατελείωτο της διαλεκτικής που είναι πάντοτε χαμένη και υπάρχει μέχρι στιγμής ανάμεσα στην προλεταριακή σύνθεση/συνάθροιση από την μία και κρατική καταστολή από την άλλη.»

οι τρεις ημέρες ολοκληρώθηκαν με μια πορεία περισσότερων από εκατό χιλιάδες ανθρώπων και μια παράσταση, σε μια Bologna κατακλυσμένη από κόσμο.

Pubblicato in STORIA di CLASSE δημοσιεύτηκε στην ταξική ιστορία.
Etichettato sottoBolognarepressioneautonomiconvegno

Μια σκέψη σχετικά μέ το “23 σεπτεμβρίου 1977: το συνέδριο στη Μπολόνια ενάντια στην καταστολή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s