ένοπλη πάλη · lotta armata

13 oκτωβρίου 1977: η Raf καταλαμβάνει ένα αεροπλάνο της Lufthansa

13 ottobre

infoaut 3.0

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 05:51
στις 13 oκτωβρίου 1977 οι γαλλικές αρχές ενημερώνουν πως το Boein 737 της Lufthansa LH181, σε πτήση από την Palma di Maiorca προς την Γερμανία, με 86 επιβάτες και πέντε μέλη του πληρώματος, έχει καταληφθεί, βρίσκεται υπό ομηρία.

οι αεροπειρατές είναι δυο γυναίκες και δυο άνδρες, όλοι παλαιστίνιοι, ανάμεσα στους οποίους ο Capitano Mahmoud που ήταν ο leader της ομάδας. το αεροπλάνο κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο του Fiumicino, στην Ρώμη. αφού εφοδιάζεται με καύσιμα, το boeing συνεχίζει το ταξίδι του που το φέρνει να πετάξει πάνω από πολλές Χώρες του νότου. παρά την αντίθεση των αρχών, το αεροπλάνο σταματά στην συνέχεια στο αεροδρόμιο του Dubai, απ’ όπου οι αεροπειρατές κάνουν γνωστές τις απαιτήσεις τους. κυριότερη είναι η απελευθέρωση των μαχητών της ομάδας Baader-Meinhof, που κρατούνται στην Γερμανία.

την επομένη μέρα, το αεροπλάνο κατευθύνεται στην Υεμένη, όπου εκτελείται ο κυβερνήτης και πιλότος του Boeing, διότι μίλησε στις αρχές του τόπου. το αεροπλάνο, που τώρα κυβερνά ο δεύτερος πιλότος, φθάνει τελικά στο Mogadiscio στην Somalia.

στις 19 της 17ης οκτωβρίου ξεκινά η επιχείρηση των γερμανικών δερμάτινων κεφαλών. οι πόρτες κινδύνου του αεροπλάνου τινάζονται στον αέρα και η παρέμβαση ξεκινά. η ομάδα επίθεσης χωρίζεται αμέσως στα δυο, για να αντιμετωπίσει το μπροστινό και πισινό μέρος του αεροσκάφους. δυο αεροπειρατές σκοτώνονται αμέσως, στο ξεκίνημα της επιδρομής.

στις 02:08 δυο επιπλέον ομάδες του στρατού ανατινάζουν την μπροστινή και πισινή είσοδο, ξεκινώντας να εκκενώνουν το αεροσκάφος από τους ομήρους από τσουλήθρες έκτακτης ανάγκης. η μάχη διεξάγεται κυρίως στην καμπίνα του πιλοτηρίου του αεροπλάνου, όπου είχε ήδη σκοτωθεί ο Capitano Mahmoud. ο τέταρτος και τελευταίος αεροπειρατής πέφτει νεκρός από πολλαπλά χτυπήματα πυροβόλου όπλου, που έριξε ο ίδιος ο Wegener, που διοικούσε την επιχείρηση.

όταν το blitz τελείωσε, στις 02:12, όλοι οι όμηροι είχαν ελευθερωθεί. από τους τέσσερις αεροπειρατές θα επιβιώσει μονάχα η Suhaila Andraws, κι ας ήταν χτυπημένη επτά φορές από την αντιτρομοκρατική ομάδα της γερμανίας. για περισσότερο από έναν χρόνο θα κρατηθεί φυλακισμένη στο Mogadiscio, για να αφεθεί ελεύθερη να θεραπευτεί από τα τραύματά της. κατέφυγε στη Νορβηγία, θα την βρουν μονάχα το 1993, θα εκδοθεί στην Γερμανία και θα εκτίσει ποινή 12 χρόνων.

λίγες ώρες αργότερα, το ίδιο βράδυ, έρχεται το νέο πως οι Andreas Baader, Gudrun Ensslin, Jan-Carl Raspe είχαν βρεθεί νεκροί στα κελιά τους. σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, είχαν αυτοκτονήσει στην φυλακή του Stammheim . η Irmgard Möller, μαχητής της Raf, κρατούμενη στην ίδια φυλακή, είχε τέσσερις πληγές από μαχαίρι στο στήθος όμως διασώθηκε στο νοσοκομείο, πάντα αρνήθηκε κάθετα την κρατική εκδοχή της συλλογικής αυτοκτονίας.

δημοσιεύτηκε στην Ταξική Ιστορία Pubblicato in STORIA di CLASSE
Etichettato sotto 1977 raf lufthansa

https://www.infoaut.org/storia-di-classe/13-ottobre-1977-la-raf-dirotta-un-aereo-della-lufthansa

4 σκέψεις σχετικά με το “13 oκτωβρίου 1977: η Raf καταλαμβάνει ένα αεροπλάνο της Lufthansa

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s