σύγχρονα κινήματα

νίκησε το ΟΧΙ, η παρτίδα παίζεται εξ ολοκλήρου #OXI vince, la partita è tutta da giocare

Cantiere.org
OXI σημαίνει πως για εμάς αποφασίζουμε εμείς και όχι οι Merkel, Hollande, Renzi, Troika και ΚΤΕ .
OXI σημαίνει πως εάν δεν ήταν ακόμη ξεκάθαρο τώρα είναι ακόμη περισσότερο: το χρέος είναι παράνομο, η αφερεγγυότητα δικαίωμα, μια ανάγκη, μια πρακτική αντίστασης και απελευθέρωσης.
OXI σημαίνει πως, μπροστά στην φάτσα της αλαζονείας του, ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι ο μοναδικός πιθανός κόσμος, η σκλαβιά δεν είναι ο μοναδικός τρόπος ζωής. το OXI είναι το στοίχημα που μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
OXI σημαίνει όμως επίσης πως για να προκαλέσουμε τους κυρίους του κόσμου πρέπει να αποκτήσουμε τα συλλογικά εργαλεία για να χτίσουμε μιαν αξιοπρεπή ζωή, έχοντας επίγνωση πως οι εχθροί που θα βρούμε μπροστά μας δεν είναι καθόλου διατεθειμένοι να παραχωρήσουν ούτε μια ψίχα.
OXI είναι η μάχη χιλιάδων ανθρώπων που στην Ελλάδα αγωνίζονται εδώ και χρόνια ενάντια στην λιτότηταé : «Merry crisis and happy new fear» έλεγε η πλατεία στο Syntagma στην διάρκεια των εξεγέρσεων, τώρα κρίση και φόβος βρίσκουν μπροστά τους το κουράγιο του στοιχήματος για αξιοπρεπές μέλλον μπροστά στον εκβιασμό της διεθνούς χρηματιστικής οικονομίας »ή το χρηματιστήριο ή η ζωή».
Η νίκη τουOXI δεν είναι ένας κεραυνός εν αιθρία, αλλά μια βροντή σε μιαν καταιγίδα που εδώ και χρόνια μαίνεται στην ελληνική και  ευρωπαϊκή κοινωνία γενικότερα: στην κρίση τα κοινωνικά κινήματα εισέβαλαν στις πλατείες Κατασκηνώνοντας, εισέβαλαν και με τα οδοφράγματα, με τον θυμό και με το χτίσιμο αμοιβαίας βοήθειας και περιοχών που αντιστέκονταν.
Η νίκη τουOXI δεν είναι ούτε αρχή ούτε μιαν άφιξη κι εάν μπορούμε και δικαιότατα πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι για μιαν σημαντική ανακοίνωση θέλησης για ελευθερία, δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε ένα λεπτό από το να δώσουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα που αντιστέκεται.
Πράγματι μέσα στην κρίση δεν ήταν μόνο τα κινήματα που μεγάλωσαν : πολλαπλασιάστηκε η πείνα και εξαπλώθηκε η φτώχεια, είδαμε την αστυνομική βαρβαρότητα και τους χρήσιμους ηλίθιους της Χρυσής Αυγής σε δράση.  Τώρα θα πρέπει να λογαριαστούμε με την αντεπίθεση και την αντίδραση της  Troika, που θα εμφανίσει όλα της τα πιο κτηνώδη μέσα για να προσπαθήσει να εξολοθρεύσει κάθε αντίσταση, σε εκείνην που που περιγράφεται ως ένα από τα πρώτα αληθινά πολιτικά στοιχήματα εκτός από οικονομικά από την γέννηση της  UE μέχρι σήμερα.
Η άρνηση φορολόγησης των μεγάλων κεφαλαίων σαν δυνατότητα μερικής πληρωμής του χρέους είναι ένα από τα παραδείγματα που καθιστά ξεκάθαρο πως το παιχνίδι είναι εξαιρετικά πολιτικό και το διακύβευμα είναι η αμφισβήτηση του παγκόσμιου νεοφιλελεύθερου συστήματος σαν μοναδικό πιθανό υπόδειγμα.
Εάν στην Ελλάδα το 58% του πληθυσμού επιβιώνει δύσκολα κάτω από το όριο της φτώχειας, στην Ιταλία εκείνο του  13% βρίσκεται σε διαρκή άνοδο. Η αλληλεγγύη δεν είναι ένα χτύπημα στην πλάτη, αλλά ένας κοινός αγώνας.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “νίκησε το ΟΧΙ, η παρτίδα παίζεται εξ ολοκλήρου #OXI vince, la partita è tutta da giocare

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s