ένοπλη πάλη

Χρονολογία Πρώτης Γραμμής και περιχώρων, 1, Cronologia di PL e dintorni.

1978. Ιούλιος-σεπτέμβριος ● εισαγωγή όπλων από τον Λίβανο ●  Οι Επαναστατικές Κομουνιστικές Επιτροπές (COCORI), μια από τις οργανώσεις που γεννήθηκαν από την ρήξη του χώρου της εφημερίδας Δίχως Ανακωχή, “Senza Tregua”, εισάγουν στην Ιταλία από τον Libano, δια θαλάσσης, μια μεγάλη ποσότητα όπλων. Ιδιαίτερα,  21 kalashnikov, 3 επιθετικά τουφέκια με εκτοξευτή χειροβομβίδων FAL, 1 σωλήνα εκτοξευτή  με 10 βομβίδες, δεκάδες χειροβομβίδες κατακερματισμού, εκρηκτικά και πυρομαχικά. Μέρος αυτών των όπλων θα καταλήξει στην PL και θα αποτελέσει βασικό συστατικό του βαρέος εξοπλισμού τες. Δεν θα έχει όμως τέλος καλό η προσπάθεια εισαγωγής μιας δεύτερης ποσότητας την επόμενη χρονιά.

1978. 20 ιουλίου ● επίθεση στην εμπορική Ένωση ● Η έδρα της Ένωσης Εμπορίου και Τουρισμού του Milano καταστρέφεται από εκρηκτικούς μηχανισμούς στα γραφεία της που πυροδοτήθηκαν στην διάρκεια της νύχτας.

1978. 15 ιουλίου ● αφοπλισμός αστυνομικού ● Στο αεροδρόμιο Ciampino (Roma) αφοπλίζεται ένας από τους  αστυνομικούς της φύλαξης.
1978. 15 ιουλίου ● επίθεση στην Κοινοπραξία του Πιεμόντε ● Στο Torino πραγματοποιείται επίθεση εμπρηστική ενάντια στην Κοινοπραξία για την αυτόματη επεξεργασία των πληροφοριών.
  1. 5 ιουλίου ● επίθεση στην πανεπιστημιακή Έδρα ● Στην Bologna οι Ομάδες προκαλούν ζημιές με εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία της Opera universitaria και σε μιαν έδρα των τροχονόμων.

1978. 3 ιουλίου ● επίθεση στην FinPiemonte ● Στο Torino πραγματοποιείται επίθεση εμπρηστική στα γραφεία της FinPiemonte,[ εταιρεία που ασχολείται με τον σχεδιασμό οικονομικών πολιτικών].

1978. 22 ιουνίου ● τραυματισμός στην Napoli ● Στην πρωτεύουσα της Καμπανίας οι Ομάδες τραυματίζουν στις γάμπες τον Salvatore Napoli, επιστάτη στην Alfa Sud. Την ίδια ημέρα πραγματοποιούνται δυο σαμποτάζ στην γραμμή της αλυσίδας συναρμολόγησης τους εργοστασίου. Στις 27 στο Cassino (Fr) καταρρίπτεται ένας πυλώνας της ΔΕΗ, ENEL και μπλοκάρεται η παραγωγή στηνAlfa.
1978. 3 ιουνίου ● επίθεση στην αστυνομία ● Γίνεται εισβολή στα γραφεία της ηγεσίας των τροχονόμων στην Bergamo Alta. Αφοπλίζονται οι παρόντες αστυνομικοί, τα γραφεία παραδίδονται στην φωτιά.
1978. 17 μαίου ● τραυματισμός του De Martini ● Στο Torino, σε μιαν ενέδρα, τραυματίζεται ο αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων της  DIGOS Roberto De Martini.
http://www.micciacorta.it/sezione/contenuti/cronologie/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s