ιστορία

Χρονολογία Πρώτης Γραμμής και περιχώρων 2 Cronologia di PL e dintorni. 1978

1978. 12 μαίου ● εμπρησμός Honeywell ● Αφού το κατέλαβε, ένας ένοπλος πυρήνας δίνει φωτιά στην αποθήκη της Honeywell στις Segrate (Mi), με ζημιές ενός δις λιρών.
1978. 11 μαίου ● επίθεση στους καραμπινιέρους ● Στην Gassino Torinese (To), ρίχνονται πυροβολισμοί και τοποθετείται εκρηκτικός μηχανισμός, που δεν εκρήγνυται όμως, ενάντια στον τοπικό σταθμό των καραμπινιέρων.
1978. 10 μαίου ● τραυματισμός Giacomazzi ● στο Milano τραυματίζεται στα πόδια ο Francesco Giacomazzi, διοικητής της Montedison. Η ενέργεια γίνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενάντια στην διοίκηση της εταιρείας και την ευθύνη αναλαμβάνουν μαζί η PL και FCC..
1978. 4 μαίου ● επίθεση στην αστυνομία ● Ένα περιπολικό της αστυνομίας δέχεται επίθεση και καταστρέφεται.
1978. 3 μαίου ● επίθεση στην Alfa Romeo ● Είκοσι οκτώ αυτοκίνητα  Alfa Romeo παραδίδονται στην φωτιά σε ένα σταματημένο τραίνο στον σταθμό  Bovisa του Milano.
1978. 26 απριλίου ● επίθεση στην χριστιανοδημοκρατία DC ● Επίθεση με δυναμίτη πραγματοποιείται από τις Ομάδες ενάντια στην έδρα της Χριστιανικής Δημοκρατίας  DC στο Desio (Mi).
1978. 24 απριλίου ● τραυματισμός Astarita ● στο Milano τραυματίζεται στα πόδια ο Marzio Astarita, διοικητής της Chemical Bank. Η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης υπογράφεται από κοινού από την ΠΓ και από τους Κομουνιστικούς Μαχόμενους Σχηματισμούς (FCC), δεδομένης της διαδικασίας συζητήσεων και ενοποίησης που βρίσκονταν σε εξέλιξη από μήνες..
1978. 21 απριλίου ● εισβολή  ● στο Milano πραγματοποιείται εισβολή σε ένα κέντρο εταιρικών συμβούλων.
1978. 10 απριλίου ● τραυματισμός Ghio ● στο Torino τραυματίζεται στο ιατρείο του ο γυναικολόγος  Rodolfo Ghio.
1978. 25 φεβρουαρίου ● επίθεση στους τροχονόμους ● στο Milano πραγματοποιείται εμπρηστική επίθεση ενάντια στον σταθμό στάθμευσης των περιπολικών τροχονόμων.
http://www.micciacorta.it/sezione/contenuti/cronologie/page/2/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s