ιστορία

Χρονολογία Πρώτης Γραμμής και περιχώρων 3. Cronologia di PL e dintorni.

1978. 24 φεβρουαρίου ● δράση ενάντια στην ακρίβεια ● Στο Torino ένας πυκνός πυρήνας αγωνιστών καταλαμβάνει την τυπογραφεία και τυπώνει εισιτήρια για τις γραμμές των τραμ, τα οποία επιτάσσονται και στην συνέχεια διανέμονται στις λαϊκές κατοικίες…
1978. 18 φεβρουαρίου ● τραυματίζεται ο Diotti ● Στο Torino πυροβολείται και τραυματίζεται ο Bruno Diotti, αρχιεπιστάτης στην FIAT.
1978. 18 φεβρουαρίου ● επίθεση ενάντια στην αστυνομία ● Στην διάρκεια μιας φοιτητικής διαδήλωσης για το “πολιτικό 6”, μια ομάδα αγωνιστών πυροβολεί με πιστόλι και ρίχνει molotov ενάντια στις αστυνομικές δυνάμεις contro le forze

1978. 24 ιανουαρίου ● συλλήψεις ● Μια αποτυχημένη επίθεση ενάντια σε ένα στρατόπεδο των καραμπινιέρων στις  18 του μήνα, προκαλεί κάποιες συλλήψεις: Franca Musi, Eolo Fontanesi και Giuseppe Fiale, αυτοί οι τελευταίοι είναι εργάτες της Φιατ

1978. 20 ιανουαρίου ● επίθεση στην φυλακή στην Φλωρεντία ● Ενώ ένας πυρήνας της PLπροσπαθεί να επιτύχει την απόδραση κάποιων κρατουμένων έγκλειστων στην φυλακή le Murate της Firenze, αφού κατέλαβαν το διαμέρισμα του επικεφαλής των ανθρωποφυλάκων που βρίσκονταν παρακείμενο στον τοίχο περίφραξης, καταφθάνει ένα περιπολικό της αστυνομίας. Στην ανταλλαγή πυροβολισμών πέφτει νεκρός ο αστυνομικός  Fausto Dionisi.
1978. 18 ιανουάριος ● επίθεση στην εταιρεία ACNA ● Μια βόμβα πυροδοτείται εναντίον της ACNA στο Cesano Maderno (Mi), που κατηγορείται πως παράγει προϊόντα ρυπογόνα.
1978. 10 ιανουαρίου ● φωτιά σε αποθήκες ● Στην Zingonia, κοντά στο Bergamo παραδίδονται στην φωτιά οι αποθήκες μιας εταιρείας.
1977 – 24 δεκεμβρίου ● επίθεση στο εργοτάξιο φυλακής ● Στο Torino καταλαμβάνεται το εργοτάξιο της νέας φυλακής που κτίζονταν.
1977 – 23 δεκεμβρίου ● αυτομείωση στα ψώνια ● Σε ένα σούπερ μάρκετ στο Μιλάνο αρκετοί αγωνιστές, με κάλυψη από ένοπλη ομάδα.
1977 – 21 δεκεμβρίου ● επίθεση στους καραμπινιέρους ● Πραγματοποιείται επίθεση ενάντια στον σταθμό των καραμπινιέρων του Beinasco (To).
http://www.micciacorta.it/sezione/contenuti/cronologie/page/3/
https://youtu.be/KHKNsEBcNho

Θα ξανάρθω, σε πέντε γενιές…

για το Λάμπρο Φούντα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s