ιστορία

Χρονολογία Πρώτης Γραμμής και περιχώρων 5.

1977 – 18 oκτωβρίου ● επίθεση στους καραμπινιέρους ● Στην Dalmine (Bg) δέχεται έφοδο το τοπικό στρατόπεδο των καραμπινιέρων με πολλούς πυροβολισμός και καταστρέφεται η είσοδος με εκρηκτικά.

Cronologia di Prima Linea e dintorni

1977 – 17 οκτωβρίου ● αφοπλισμός αστυνομικών ● Στο Milano πραγματοποιείται εισβολή στους χώρους της σιδηροδρομικής αστυνομίας στον σταθμό του  Rogoredo όπου ακινητοποιούνται δυο αστυνομικοί και αφαιρούνται τα προσωπικά τους όπλα.
1977 – 13 oκτωβρίου ● εισβολή σε κέντρο σπουδών ● Στην Napoli ένας πυρήνας καταλαμβάνει και παραδίδει στην φωτιά το κέντρο επιχειρηματικών σπουδών Cenzato.
1977 – 28 σεπτεμβρίου ●εισβολή σε κτηματομεσιτικές εταιρείες ● Στην Firenze οι Ομάδες πραγματοποιούν έφοδο και βάζουν φωτιά σε τρεις κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις που κατηγορούνται πως εκμεταλλεύονται την ανάγκη κατοικίας
1977 – 21 ιουλίου ● επίθεση σε οπλοπωλείο ● Στην διάρκεια της νύχτας, με επίθεση με δυναμίτη καταστρέφεται το οπλοπωλείο του Luigi Speroni στην Tradate. Σε ένα φυλλάδιο γνωστοποιείται η ταυτότητα του μαχητή που σκοτώθηκε από τον οπλοπώλη και η στράτευσή του στην Πρώτη Γραμμή. Εργάζονταν σε μιαν μιλανέζικη τράπεζα και, όπως πολλοί στρατευμένοι στην οργάνωση, προηγουμένως είχε θητεύσει στην Lotta Continua.
1977 – 19 ιουλίου ● ληστεία οπλοπωλείου – θάνατος του Valerio ● Ένας πυρήνας εισβάλει σε ένα οπλοπωλείο στην Tradate (Va) και, αφού ακινητοποίησε τους παρόντες, αφαιρεί 57 πιστόλια και ρεβόλβερ,  3 ντουφέκια και πολλά πολεμοφόδια. Την ώρα που ο πυρήνας απομακρύνεται, ο κάτοχος του καταστήματος, Luigi Speroni, καταφέρνει να ελευθερωθεί και πυροβολεί με ντουφέκι προς το αυτοκίνητο που απομακρύνονταν. Ένας μαχητής, ο Romano Tognini “Valerio”, σκοτώνεται και ένας δεύτερος τραυματίζεται.
1977 – 14 ιουλίου ● επίθεση σε καραμπινιέρους ● Στο Torino ρίχνονται πυροβολισμοί ενάντια σε στρατόπεδο καραμπινιέρων.
1977 – 27 ιουνίου ● τραυματισμός Flick ● Στην Napoli τραυματίζεται στα πόδια ο Vittorio Flick, διοικητής της αυτοκινητοβιομηχανίας Alfa Sud του Pomigliano d’Arco (Na).
1977 – 24 ιουνίου ● τραυματισμός Anzalone ● Μετά από μιαν εισβολή στο studio του τραυματίζεται στα πόδια ο Roberto Anzalone πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου του Milano, που δραστηριοποιούνταν στην αναστολή των απουσιών των εργαζομένων στα εργοστάσια.
1977 – 22 ιουνίου ● τραυματισμός Niccolai ● Στη Pistoia η PL τραυματίζει με χτυπήματα όπλου τον Giancarlo Niccolai δημοτικό σύμβουλο του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος DC και υπαλλήλου του εργοστασίου της Breda.
http://www.micciacorta.it/sezione/contenuti/cronologie/page/5/
https://youtu.be/mI_W4IsSX7E

Γιάννης Αγγελάκας – Σαράβαλο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s