ιστορία

Χρονολογία Πρώτης Γραμμής και περιχώρων 6.

1977 – 20 ιουνίου ● τραυματισμός D’Ambrosio ● Στο Milano τραυματίζεται από τις Ομάδες ο Giuseppe D’Ambrosio, αρχιεπιστάτης της Sit-Siemens.
1977 – 19 ιουνίου ● επιθέσεις στην FIAT ● Στην Firenze καίγονται δεκαοκτώ αυτοκίνητα FIAT μέσα σε μια αντιπροσωπεία. Την άλλη μέρα μια εμπρηστική επίθεση χτυπά μια αποθήκη εγκατάστασης αυτοκινήτων FIAT στο Prato (Fi).
1977 – 19 ιουνίου ● επιθέσεις σε Magneti και Sit Siemens ● Στην διάρκεια μιας εκστρατείας ενάντια στην παραγωγική αναδιάρθρωση δέχονται επίθεση και καταλαμβάνονται συγχρόνως οι αποθήκες τελειωμένου προϊόντος της Magneti Marelli στο Milano και της Sit Siemens στο Settimo Milanese. Αφού ακινητοποιήθηκαν οι φύλακες, οι αποθήκες παραδίδονται στην φωτιά, με ζημιές πολλών δις λιρών.
1977 – 13 ιουνίου ● εισβολή στο Centro Puecher ● Πραγματοποιείται εισβολή στο Κέντρο Puecher του Milano, όπου αφαιρούνται τα αρχεία των εγγεγραμμένων.
1977 – 2 ιουνίου ● επιθέσεις ενάντια στην καταστολή των αδειών εργασίας ● Στο Torino πραγματοποιούνται σαμποτάζ σε κάποια ανταλλακτήρια των γραμμών του τραμ.

Cronologia di Prima Linea e dintorni

1977 – 19 μαίου ● επιθέσεις ενάντια στην καταστολή των αδειών εργασίας  ● Για  διαμαρτυρία ενάντια στις κυβερνητικές αποφάσεις να καταργηθούν κάποιες διακοπές από την εργασία, στην διάρκεια της νύχτας ανατινάζονται οι δυο γραμμές στις αποθήκες του μιλανέζικου μετρό, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την κυκλοφορία.
1977 – 18 μαίου ● εισβολή ενάντια στην μαύρη εργασία ● Μια οπλισμένη ομάδα εισβάλλει στην έδρα της εταιρείας ISEO στο Milano, καταλαμβάνοντας τα γραφεία.
1977 – 14 μαίου ● συλλήψεις ● Στο Torino συλλαμβάνονται οι Giulia Borelli, Chicco Galmozzi, Giuseppe Filidoro, Marco Scavino και Barbara Graglia.
1977 – 30 απριλίου ● επίθεση στην αστυνομία ● Στην Firenze πυροδοτείται εκρηκτικός μηχανισμός ενάντια σε στρατόπεδο της αστυνομίας.
1977 – 29 απριλίου ● επιθέσεις στους καραμπινιέρους ● Δυο στρατόπεδα καραμπινιέρων στο Bresso (Mi) και Corsico (Mi) δέχονται επιθέσεις ταυτόχρονα με εκρηκτικούς μηχανισμούς και χτυπήματα από πυροβόλα όπλα.
http://www.micciacorta.it/sezione/contenuti/cronologie/page/6/
https://youtu.be/_yNczFFkRco

Ntinos Sadikis – Xoris Kanona

Ανέβηκε στις 28 Οκτ 2009

Από τον δίσκο του 1994 «Μολυβένιες Ιστορίες».
Σε αυτό το τραγούδι ο Ντίνος Σαδίκης διασκευάζει το «Χωρίς Κανόνα», τραγούδι του συγκροτήματος Εν Πλω στου οποίου το σχήμα συμμετείχε και ο ίδιος. Η φωνή ανήκει στον Δημήτρη Καφούσια, επίσης τέως μέλος των Εν Πλω.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s