ιστορία

Χρονολογία Πρώτης Γραμμής και περιχώρων 7

1977 – 28 απρίλιος ● επίθεση στην DC και την CL ● Στην Novate Milanese (Mi) πραγματοποιείται επίθεση ενάντια στα γραφεία της τοπικής έδρας της Χριστιανικής Δημοκρατίας. Μια άλλη επίθεση χτυπά την έδρα της Comunione e Liberazione στην Baranzate di Bollate (Mi).
1977 – 22 απριλίου ● περιπολία μαύρη εργασία ● Στο Milano μια ομάδα εισβάλλει σε μιαν εταιρεία που κατηγορείται πως εκμεταλλεύεται εργαζόμενους με μαύρη εργασία.

Cronologia di Prima Linea e dintorni

1977 – 1° απριλίου ● φωτιά στην εταιρεία Maros ● Στο Torino πραγματοποιείται εισβολή στην εταιρεία Maros, της οποίας οι χώροι παραδίδονται στην φωτιά.
1977 – Aπρίλιος ● ιδρυτικό συνέδριο PL ● Λαμβάνει χώρα στο San Michele a Torri (Fi) το πρώτο εθνικό ιδρυτικό Συνέδριο της οργάνωσης. Παίρνουν μέρος εκπρόσωποι από Milano, Bergamo, Torino, Firenze, Napoli.
1977 – 31 μαρτίου ● επίθεση στους καραμπινιέρους ● Μια επίθεση με εκρηκτικά πραγματοποιείται στο Milano ενάντια στο στρατόπεδο των καραμπινιέρων του  Crescenzago.
1977 – 20 μαρτίου ● επίθεση στους καραμπινιέρους ● Στο Bergamo πραγματοποιείται επίθεση με δυναμίτη ενάντια στα γραφεία της έδρας του Πυρήνα καραμπινιέρων.
1977 – 18 μαρτίου ● εισβολή στην Magneti Marelli ● Πραγματοποιείται εισβολή στους χώρους των γραφείων του Μιλάνο της επιχείρησης Magneti Marelli τα οποία παραδίδονται στην φωτιά.

Cronologia di Prima Linea e dintorni

1977 – 12 μαρτίου ● πυροβολισμοί ενάντια στην  Assolombarda [ένωση των εταιρειών βιομηχανίας της Λομβαρδίας]● Στην διάρκεια μιας διαδήλωσης διαμαρτυρίας για την δολοφονία του Francesco Lorusso αρκετά μπουκάλια molotov και πυροβολισμοί ρίχνονται ενάντια στα γραφεία της έδρας της Assolombarda και της  Federlombarda.
1977 – 12 μαρτίου ● εκτέλεση Ciotta ● Eκτελείται στο Torino ο ταξίαρχος Giuseppe Ciotta, της πολιτικής ομάδας της αστυνομίας. Για την επίθεση την ευθύνη αναλαμβάνουν με φυλλάδιο οι Κομουνιστικές Ταξιαρχίες, Brigate Comuniste, που υπενθυμίζει την δολοφονία από πλευράς των καραμπινιέρων του φοιτητή Francesco Lorusso, που έγινε την προηγούμενη ημέρα στην Bologna.
1977 – 4 φεβρουαρίου ● εισβολή στην Ένωση βιομηχάνων ● στο Torino πραγματοποιείται εισβολή στην έδρα της Ένωσης Μικρών και Μεσαίων Βιομηχανιών, της οποίας οι αίθουσες παραδίδονται στην φωτιά.
http://www.micciacorta.it/sezione/contenuti/cronologie/page/7/
https://youtu.be/Bl9PmGBxiOk

Ντίνος Σαδίκης – Αντιλαλούν οι φυλακές

Δημοσιεύτηκε στις 5 Ιαν 2009

Η διασκευή του γνωστού ρεμπέτικου του Μάρκου Βαμβακάρη από τον Ντίνο Σαδίκη. Περιλαμβάνεται στον δεύτερο προσωπικό του δίσκο «Το γέλιο των πολλών» (2005, Lazy Dog records).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s