φυλακές, carcere

Ελεύθερη είναι η MARINA PETRELLA, E’ LIBERA!

12 oκτωβρίου 2008

ΜΌΛΙΣ ΈΦΤΑΣΕ ΤΟ ΝΈΟ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΑΠΌ ΤΑ ΩΡΑΙΌΤΕΡΑ ΔΥΝΑΤΆ!
ΑΠΕΣΎΡΘΗ ΤΟ ΔΙΆΤΑΓΜΑ ΈΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ MARINA PETRELLA, ΠΟΥ ΕΔΏ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΑΠΌ ΈΝΑΝ ΧΡΌΝΟ ΚΑΤΑΝΆΛΩΝΕ ΤΗΝ ΎΠΑΡΞΉ ΤΗΣ. ΤΏΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΈΣΕΙ ΝΑ ΑΡΧΊΣΕΙ ΠΆΛΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΆ ΕΝΈΡΓΕΙΕΣ, ΝΑ ΤΡΏΕΙ, NA ΠΑΊΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΗΣ, ΤΙΣ ΚΌΡΕΣ ΤΙΣ.
ΤΙ ΌΜΟΡΦΟ ΝΕΟ.
ΜΙΑ ΠΟΛΎ ΣΦΙΧΤΉ ΔΥΝΑΤΉ ΑΓΚΑΛΙΆ ΣΤΙΣ ELISA ΚΑΙ EMMA!

(ANSA-AFP) – PARIGI, 12 OTT Σύμφωνα με την ‘Le Journal du Dimanchè, ο γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy αρνήθηκε να εφαρμόσει την έκδοση προς την Italia για το πρώην στέλεχος των Brigate Rosse, την Marina Petrella. Η απόφαση, εξηγούν στην τελευταία έκδοση της εφημερίδας, θα δικαιολογούνταν από  «λόγους ανθρωπιστικούς».Ένα διάταγμα της γαλλικής κυβέρνησης του περασμένου ιουνίου στις 3, εξουσιοδοτούσε την έκδοση της Marina Petrella προς την Italia, όπου μια δικαστική απόφαση του 1992 την καταδίκασε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για φόνο. Μια επιτροπή υποστηρικτών της  ex brigatista πρώην ταξιαρχίτισσας των 54 χρόνων είχε ζητήσει από τον γάλλο πρόεδρο  Sarkozy την εφαρμογή της  «ανθρωπιστικής ρήτρας» που προβλέπεται από την γαλλο-ιταλική σύμβαση για τις εκδόσεις του 1957.

η Marina Petrella είχε καταθέσει αίτηση αναίρεσης στο Κρατικό Συμβούλιο ενάντια στο διάταγμα που εξουσιοδοτούσε την έκδοσή της. Η αίτηση αναίρεσης θα εξεταστεί την τετάρτη στις 14:00 από την δεύτερη και έβδομη υπό-ενότητα ενωμένες. Πρώην ηγετικό στέλεχος της  ‘ρωμαϊκής φάλαγγας’ των Br, κατέφυγε στην Γαλλία από το 1993, η Marina Petrella συνελήφθη τον αύγουστο του 2007 στην Val-d’Oise, όπου εργάζονταν σαν κοινωνική λειτουργός. Η φυσική και πνευματική της κατάσταση δεν έπαψε να χειροτερεύει για έναν ολόκληρο χρόνο και η πρώην ταξιαρχίτισσα παρέμεινε στην φυλακή μέχρι που το Εφετείο των Versailles εξουσιοδότησε από τον αύγουστο την ελευθερία υπό δικαστικό έλεγχο για να της επιτραπεί να προσλάβει τις θεραπείες δίχως να βρίσκεται φυλακισμένη. η Marina Petrella νοσηλεύεται στο παρισινό νοσοκομείο Sainte-Anne, όπου τρέφεται μέσα από ένα σωλήνα που επιτρέπει «την επιβίωσή της με ένα μίνιμουμ παροχής τροφής», σύμφωνα με την Λίγκα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

και η απογευματινή μουσική μας:

Ntinos Sadikis – Xoris Kanona

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s