ένοπλη πάλη, lotta armata

Έχουν εκταφεί τα λείψανα του ιερέα Camilo Torres – Riesumati i resti del sacerdote Camilo Torres

Colombia

Στην Κολομβία, μια ομάδα ειδικών έκανε εκταφή από ένα οστεοφυλάκιο κάποιων λειψάνων, που υποθετικά ανήκουν στον ιερέα Camilo Torres, ιδρυτή και συμβόλου της αντάρτικης ομάδας Esercito di Liberacion Nacional (Eln), Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης.

ο Torres σκοτώθηκε από τις κυβερνητικέ δυνάμεις στις 15 φεβρουαρίου 1966, αφότου είχε ενωθεί με μιαν ομάδα ένοπλων αγροτών που έδωσαν ζωή στονEln, μια από τις δυο κυριότερες αντάρτικες κολομβιανές ομάδες. Μια ομάδα εμπνευσμένη από την Θεολογία της απελευθέρωσης και την κουβανική επανάσταση και που είχε μεταξύ των μεγαλύτερων της διοικητών έναν άλλον ιερέα, τον ισπανό Manuel Pérez, που πέθανε από ηπατίτιδα τον φεβρουάριο του 1998.

Μια χειρονομία καλής θέλησης από πλευράς του προέδρου Manuel Santos, που προτίθεται να πραγματοποιήσει μιαν συμφωνία ειρήνης μέχρι τις 23 μαρτίου και διατούτο ξεκίνησε διαπραγματεύσεις και με τον Eln από το 2014.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται στην Avana οι διαπραγματεύσεις ειρήνευσης, για την επίλυση της ένοπλης σύγκρουσης που διαρκεί εδώ και περισσότερα από πενήντα χρόνια.  Θέμα των συζητήσεων, ο ρόλος των παραστρατιωτικών, που τροφοδοτούσε ο πρώην πρόεδρος Alvaro Uribe.

http://www.micciacorta.it/sezione/novita/lotte-armate-altri-paesi/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s