αυτονομία, autonomia

Η Ροζάβα ως λίκνο ελπίδας

Posted: 22 Μαρτίου 2016 in Αρθρα, Διεθνή
Ετικέτες:

kobane-solidarity1Σχεδόν 2 χρόνια μετά την ηρωική αντίσταση, όπου με αυταπάρνηση ένας ολόκληρος λαός αντιστάθηκε στο θρησκευτικό φονταμενταλισμό στο Κομπάνε, οι Κούρδοι τίμησαν τους νεκρούς μαχητές τους, δίνοντας επιπλέον ουσία στη αυτοθυσία τους, μετατρέποντας την αντίσταση σε Επανάσταση.

Και βάσει των χαρακτηριστικών της, μπορεί δικαίως να χαρακτηριστεί Επανάσταση, αφού βάζει σε τροχιά τον θεμελιακό εκδημοκρατισμό σε μια περιοχή που μαστίζεται από απολυταρχικά, δικτατορικά και φασιστικά καθεστώτα για αιώνες, με τους Κούρδους να μην διεκδικούν τη δημιουργία του δικού τους ξεχωριστού κράτους, αλλά την αναγνώρισή τους ως λαός.

Προάγει, επιταχύνει και καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό την απελευθέρωση της γυναίκας από τα παραδοσιακά πατριαρχικά δεσμά. Προτάσσει ως αξιακό ζήτημα τον σεβασμό της φύσης, όντας ένας λαός που ζει από αυτή. Ενισχύει νέα ήθη και συνήθειες που δημιουργούνται και οδηγούν στην ελευθεριακή πολιτισμική ανάπτυξη. Συντελεί ελευθεριακούς στρατούς και πολιτοφυλακές.

Τους ελευθεριακούς στρατούς και πολιτοφυλακές της Ροζάβα, ενισχύουν και επαναστατικές διεθνείς δυνάμεις.

Η Ροζάβα αποτελούσε αρχικά, το ανελεύθερο από το καθεστώς Ασσάντ κομμάτι του Κουρδιστάν και αυτό που υπέφερε τη σφαγή των θρησκευτικών φασιστών αργότερα. Εδώ καλύτερα από οπουδήποτε αλλού, μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε πως ένας λαός από την απόλυτη καταπίεση, κοινωνική, πολιτική, ταξική και εν μέσω πολέμου ή καλύτερα σφαγής, φτάνει στη λύση. Η Επανάσταση που αυτή τη στιγμή πραγματώνεται εδώ μπορεί να δημιουργήσει την προοπτική της περεταίρω εξάπλωσής της, που αντιλαμβανόμενοι τη γεωπολιτική της θέση, βλέπουμε να ξεκινά από την Συρία, Ιράκ, Ιράν, Τουρκία και να αρχίζει να επηρεάζει πιο άμεσα την Ελλάδα.

Ο όσο πιο σύντομος τερματισμός του μετώπου με τους θρησκευτικούς φονταμενταλιστές θα μπορούσε να μας δώσει διόδους, η ευκαιρία για την Επανάσταση να φτάσει πολύ πιο πέρα από τα νοητά σύνορα του Κουρδιστάν.

Ως λογική συνέχεια λοιπόν, για την ανάγκη δημιουργίας ισχυρών επαναστατικών προπυργίων στη Ροζάβα, η συμμετοχή μας στους επαναστατικούς απελευθερωτικούς στρατούς, μπορεί να στεριώσει τα θεμέλιά της.
Δεν υπάρχει χώρος να αναρωτηθούμε αν οι συνθήκες είναι ώριμες. Στην Ελλάδα της ανεργίας, της μεγιστοποίησης της κρατικής μηχανής, των γραφειοκρατών επικίνδυνων φορέων ελπίδας της <<αριστερής>> κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α, οι ανάγκες φωνάζουν!

Εμείς ως επαναστάτες αγωνιστές, δεν θα επιτρέψουμε λάθη του παρελθόντος να αναδυθούν και νέα απολυταρχικά καθεστώτα να εκμεταλλευτούν τις ανάγκες μας και να μας εξαθλιώσουν περεταίρω.

Η απάντηση θα δωθεί μαζικά από όλους μας, για να στείλουμε τους καταπιεστές στον βρώμικο πάτο της ιστορίας μια και για πάντα, πλαισιώνοντας τους απελευθερωτικούς επαναστατικούς στρατούς στη Ροζάβα και δυναμώνοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη.

Άρμι Γκ. Κ.

B.Ö.G (Ενωμένες Απελευθερωτικές Δυνάμεις)
Μάρτης 2016, Ροζάβα

mpalothia.net

Advertisements

2 thoughts on “Η Ροζάβα ως λίκνο ελπίδας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s