σύγχρονα κινήματα, movimenti di oggi

Το Ελληνικό EZLN

Όταν μετά την δολοφονία  του Α. Γρηγορόπουλου άκουγα τον Marcos, τον ηγέτη του EZLN μέσα απο τις ζούγκλες της Τσιάπας, να στέλνει το μήνυμα του προς όλους εμάς εδώ στην Ελλάδα, δεν πίστευα ότι τα λόγια του θα είχαν τόσο μεγάλη απήχηση και θα επηρέαζαν ένα σεβαστό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

420118_10200989029554254_490683160_n

Για τους τσάτσους στα παράθυρα των ειδήσεων είναι δύο Γαλατικά Χωριά …για κάποιους άλλους όμως είναι το Ελληνικό EZLN.

H Ιερισσός αποτελούν μαζί με την Κερατέα ίσως τα μοναδικά μέρη στη χώρα μας που η Αντίσταση σταμάτησε να είναι θεωρία και έγινε πράξη.

Οι φωτογραφίες του κατεστραμένου και παρατημένου Αστ. Τμήματος στην Ιερισσό μετά την έφοδο των κατοίκων, δείχνουν απλά την φυσική ροή των πραγμάτων.

Η μηχανή που λέγεται “Κράτος” στον βωμό των προσωπικών συμφερόντων, της διαπλοκής και του χρήματος, θέλησε να θυσιάσει δύο ολόκληρες περιοχές με κάθε τρόπο. Τα αποτελέσματα τα είδαμε.

Μήπως τελικά  οι Ζαπατίστας της Ιερισσού και της Κερατέας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε και εμείς οι υπόλοιποι;

Υ.Γ.1 Εκεί στην Ν.Δ. μάλλον δεν γνωρίζουν τα  γλυκά  μου τι σημαίνει EZLN, ούτε κάν το τι συμβολίζει η “κουκούλα” για τους Ζαπατίστας που την φορούν, αν κρίνω απο αυτή την αστεία ανακοίνωση.

Υ.Γ.2 Το ότι έστειλε ο Δένδιας τους δικούς του κουκουλοφόρους (ΕΚΑΜ), σε  δύο σπίτια στην Ιερισσό να  σπάσουν τίς πόρτες μέσα στην βαθιά νύχτα  και να μπουζουριάσουν πατεράδες μπροστά στα παιδιά τους, προτιμώ να μην το σχολιάσω…

…Θα αφήσω τον αρμόδιο όμως να το κάνει.


Αλληλεγγύη σε όλους τους Αγωνιστές

https://societyvsdistortion.wordpress.com/2013/04/11/%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-ezln/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s