σκόρπιες σκέψεις...

Άνοιξη

Πάντα αγαπούσα την Άνοιξη παθιασμένα, χρώματα καθαρά και η ψυχή γεμάτη προσμονή ύστερα από την παρατεταμένη »κλεισούρα» του χειμώνα!

Τρέχω λοιπόν στην αμμουδιά μόλις βρω την ευκαιρία, όλα έντονα κι εδώ, τα χρώματα, οι ήχοι , τα αρώματα, μακριά απ’ την πολύβουη πόλη, μακριά απ’ τις μικροψυχίες. Εδώ δεν μπορεί κανένας να κρυφτεί, εδώ οι αντιθέσεις αμβλύνονται, εδώ τα κορμιά γυμνώνονται, ο άνθρωπος »ξεβρακώνεται» και η ισότητα είναι πιο κοντινή από ποτές!

Που είναι οι τάξεις στην αμμουδιά, δεν υπάρχουν τάξεις, άντε να φορέσεις ένα βρακί να κρύψεις την γύμνια σου, γιατί υπάρχουν οι συμβάσεις, μα χρυσό βρακί θα φορέσεις; δεν γίνεται, πάντα όμοιος με τον διπλανό σου θα μοιάζεις!

Εξεζητημένες συμπεριφορές; μα θα σε κάψει ο ήλιος και θα αυτοτιμωρηθείς!

Στην αμμουδιά υπάρχει η ισότητα. Και οι ήχοι είναι φυσικοί, το κρώξιμο των γλάρων, το κελάιδισμα των πουλιών πάνω στην συκιά που σου χαρίζει απλόχερα τον ίσκιο της, ο παφλασμός του κυματισμού, το σφύριγμα του ανέμου!

Κι αυτά τα χρώματα που γαληνεύουν το μάτι και τον νου, και ησυχάζει η καρδιά, και ξεχύνεται ο έρωτας που ενώνει σε ένα τον διαχωρισμένο σου εαυτό!

Κι απέναντι στην βάρκα του επάνω ο ψαράς βγάζει το ψωμί των δικών του και των φίλων, κι έχει και για άλλους, γιατί η τροφή υπάρχει και γι όλους, και το κέρδος εδώ εξαφανίζεται, μες την απλότητα της εικόνας…..δες και πες μου….

Αύριο θα τρέξουν να εκμεταλλευτούν μιαν ακόμη έρημη γωνιά! έχει άλλες τόσες όμως, αν θες, μπορείς να τις εξερευνήσεις….έχει και για σένα….

σε χαιρετώ λοιπόν και ανανεώνω το ραντεβού μας…..εκεί που η ματαιοδοξία μας αποχαιρέτησε…..

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Άνοιξη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s