μεγαλείο χαρακτήρα!, grandezza carattere !

Κλοπή τράπεζας από χάκερ που χαρίζει 10 χιλιάρικα ευρώ στην Ροζάβα – Un hacker ha rapinato una banca e donato €10mila al Rojava

Παρασκευή 20 Mαίου 2016 09:48

Ένας χάκερ έκλεψε μια τράπεζα και χάρισε €10 χιλιάρικα στην Rojava

anonymous guy fawkes

Πρόκειται για τον ίδιο hacker (γνωστό σαν «Hack Back» και «@GammaGroupPR») που ανέλαβε την ευθύνη για προηγούμενες δράσεις, για παράδειγμα την επίθεση στην Hacking Team τον προηγούμενο χρόνο. Αυτή την φορά δηλώνει πως λήστεψε μια τράπεζα και χάρισε  €10 χιλιάδες στην Rojava για να πολεμήσει ενάντια στον ISIS.

Η δωρεά έγινε στην σελίδα του crowdfunding «Rojava Plan» (επιβεβαιώθηκε από τον υπεύθυνο Τύπου confermato dal portavoce) υπό την μορφή 25 BTC (bitcoin) με την αξία να αντιστοιχεί σε περίπου 10 χιλιάδες ευρώ. Ο στόχος του hacker, ωστόσο, δεν είναι μόνο να υποστηρίξει οικονομικά την επαναστατική διαδικασία στην Rojava και τον αγώνα ενάντια στο ISIS, μα και να προσελκύσει την προσοχή των media σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή. Αυτό είναι το δικό του tweet:

Rojava is one of the most inspiring revolutionary projects in the world today. I just donated 10000€ in bitcoinhttps://coopfunding.net/en/campaigns/feed-the-revolution/ 

Δεν αποκαλύφθηκε το όνομα της τράπεζας και δεν είναι διαθέσιμες περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο στο Reddit προέτρεψε και άλλους hacker να ληστέψουν τράπεζες και να δωρίσουν το χρήμα για να βοηθήσουν την επαναστατική υπόθεση στην Rojava.

πηγή: thehackernews

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s