ανατρεπτική τέχνη, arte ribelle

Η banda Bellini

bellini

Marco Philopat

Μυθιστόρημα για τα χρόνια εβδομήντα – Romanzo sugli anni settanta

Μυθιστόρημα που προήλθε από τις προφορικές διηγήσεις του Andrea Bellini, ιστορία μέσα στην ιστορία η οποία γίνεται συλλογική αφήγηση, μια γρήγορη ματιά, μια αναλαμπή μνήμης ανεπίλυτης και ανήσυχης –  storia nella storia che si fa narrazione collettiva, squarcio su una memoria irrisolta e inquieta.

Κρυμμένος μέσα σε ένα ασθενοφόρο εδώ και τρεις ημέρες, ο Giusva κρατά τον δείκτη στη σκανδάλη ενός τουφεκιού ελεύθερου σκοπευτή. Πολλοί είναι οι λογαριασμοί που πρέπει να διευθετηθούν. Ο άνδρας που πρέπει να σκοτώσει είναι  Andrea Bellini, ξανθός, μακριά μαλλιά, ένα μέτρο κι ενενήντα, trench και φορώντας πάντα τα αχώριστα του Ray-Ban. Εδώ και χρόνια ηγείται της πιο επίφοβης ομάδας περιφρούρησης του κινήματος στο Milano, μια μπάντα γειτονιάς αληθινό φόβητρο που διάλεξε τον δρόμο της πολιτικοποίησης και της στράτευσης, με την σκέψη στο μυαλό να μην γίνουν ποτέ »υπηρέτες κανενός» και τις εικόνες της Άγριας Συμμορίας του Peckinpah στο κεφάλι…

La banda Bellini είναι ίσως το καλύτερο  μυθιστόρημα για τα χρόνια εβδομήντα στην Ιταλία, διότι μας μεταφέρει μες την συγκυρία και το περιβάλλον, μες το μυαλό επίσης των προσωπικοτήτων και των χαρακτήρων με την ίδια τόλμη και το αγέρωχο ύφος, το ίδιο άγριο πάθος και τόσο κινηματογραφικό που ήταν το αλάτι εκείνης της εποχής, εκείνων των καιρών.

Εδώ σε μια νέα έκδοση που ειδώθηκε λέξη προς λέξη, στην οποίαν προστέθηκαν διάφορα επεισόδια ακόμη άγνωστα τα οποία ο Andrea Bellini θέλησε επιτέλους να αποκαλύψει.

Postfazione di Toni Negri, επίλογος από τον Toni Negri

o Marco Philopat είναι πολιτιστικός αγκιτάτορας και συγγραφές. Δημοσίευσε τα παρακάτω βιβλία, Ha pubblicato: Costretti a sanguinare, La banda Bellini, I viaggi di Mel, Lumi di punk, Roma k.o. e Rumble bee.

pp. 200 • 2015

ISBN 978-88-98922-13-0

http://www.agenziax.it/la-banda-bellini/

Advertisements

One thought on “Η banda Bellini

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s