ανατρεπτική τέχνη, arte ribelle

ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ

Χρόνια τώρα πας κι έρχεσαι. Ερωτοτροπείς με την ίδια πλάνη. Χρόνια τώρα ξεφεύγεις απ’ τον πόνο. Χάνεις την έκσταση. Έλα, γύρισε πίσω στη ρίζα της ρίζας της ίδιας σου της ψυχής.

Παρά τη γήινη μορφή σου, ουσία σου είναι η καθαρή Συνείδηση. Ατρόμητος φρουρός του Θεϊκού Φωτός. Έλα, γύρισε πίσω στη ρίζα της ρίζας της ίδιας σου της ψυχής.

Όταν χάσεις κάθε αίσθηση του εαυτού σου, θα σπάσουν οι αλυσίδες που σε κρατούν δεμένο. Χάσε ολότελα τον εαυτό σου. Έλα, γύρισε πίσω στη ρίζα της ρίζας της ίδιας σου της ψυχής.

Κατάγεσαι από τον Αδάμ, σύμφωνα με τον καθαρό Λόγο του Θεού. Εσύ όμως προτίμησες το κούφιο θέαμα αυτού του κόσμου.

Αλίμονο, πως είναι δυνατόν να σου φτάνουν τόσα λίγα; Έλα, γύρισε πίσω στη ρίζα της ρίζας της ίδιας σου της ψυχής.

Πως σε πλάνεψε τόσο αυτός ο κόσμος ενώ μέσα σου κρύβεται τέτοιος πλούτος; Άνοιξε επιτέλους τα μάτια σου κι έλα – Γύρισε πίσω στη ρίζα της ρίζας της ίδιας σου της ψυχής.

Γεννήθηκες από τις ακτίνες του μεγαλείου του Θεού, όταν τ’ αστέρια βρίσκονταν σε τέλεια θέση. Πόσο ακόμα θα υποφέρεις από τα χτυπήματα ανύπαρκτου χεριού; Έλα, γύρισε πίσω στη ρίζα της ρίζας της ίδιας σου της ψυχής.

Είσαι ένα ρουμπίνι φυλακισμένο στο γρανίτη. Πόσο καιρό ακόμα θα μας ξεγελάς μ’αυτό σου το περίβλημα; Φίλε μου, τη βλέπουμε την αλήθεια στα μάτια σου! Έλα, γύρισε πίσω στη ρίζα της ρίζας της ίδιας σου της ψυχής.

Μια στιγμή μόνο μ’ εκείνον τον υπέροχο Φίλο κι έλαμψες φως, αγάπη, έκσταση. Τα μάτια σου γέμισαν φωτιά και γλύκα. Έλα, γύρισε πίσω στη ρίζα της ρίζας της ίδιας σου της ψυχής.

Ο Σάμς από την Ταυρίδα, ο Βασιλιάς της Ταβέρνας, σου ‘βαλε στο χέρι ένα αστείρευτο κύπελλο. Κι ο Θεός, με όλη Του τη δόξα σου σερβίρει το κρασί. Έλα λοιπόν! Πιές! Γύρισε πίσω στη ρίζα της ρίζας της ίδιας σου της ψυχής.

ΤΖΕΛΑΛΑΝΤΙΝ ΡΟΥΜΙ

Απόδοση Καδιώς Κολύμβα

ΜΟΥΣΕΣ

Εκδόσεις Αρμός

 

Advertisements

One thought on “ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s