διεθνισμός, internazionalismo

Cindirese: ο πληθυσμός της Afrin διαδηλώνει ενάντια στην τουρκική επίθεση [video]

Stampa

4

 Video

Ένα νέο βίντεο που τράβηξε ο Jacopo, σύντροφος απ’ το Τορίνο που βρίσκεται στο καντόνι της Afrin, απ’ όπου τεκμηριώνει την τουρκική επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και σχεδόν ένα μήνα και την αντίσταση του τοπικού πληθυσμού.

Cindirese: ο πληθυσμός της Afrin διαδηλώνει ενάντια στην τουρκική επίθεση

Οι εικόνες χρονολογούνται από χθες, 15 φεβρουαρίου και γυρίστηκαν στην Cindirese, λίγα χιλιόμετρα από το μέτωπο, όπου οι μαχητές YPG / YPJ (οι μονάδες προστασίας του λαού) έχουν εμπλακεί από τις 20 ιανουαρίου και αγωνίζονται ενάντια στις προσπάθειες του τουρκικού στρατού και των συμμάχων τους ισλαμιστικών συμμοριών να διεισδύσουν στο καντόνι.

Χθες στην Cindirese ο πληθυσμός της Αφρίν επέστρεψε για να γεμίσει τους δρόμους για να διαδηλώσει ενάντια στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση που ονομάζεται υποκριτικά «Κλάδος Ελαίας», με την οποία ο Ερντογάν θέλει να επιτεθεί στο έργο της συνομοσπονδιακής επανάστασης που εκτυλίσσεται στη Βόρεια Συρία . Στο βίντεο, εκτός από τη μεγάλη συμμετοχή και εκδήλωση της πορείας, βλέπουμε και τα πλάνα από τα χτυπήματα του πυροβολικού του τουρκικού στρατού που έπληξαν τα χωριά που γειτνιάζουν με τον τόπο της διαδήλωσης. Τις τελευταίες ημέρες, η βίαιη επιχείρηση που συντονίστηκε από τον Ertogan έχει εντείνει τις επιθέσεις σε δομές και πολιτικούς στόχους.

#DefendAfrin

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s