libertà di espressione e di stampa, ελευθερία σκέψης και του τύπου

Η λογοκρισία του fb στην διεθνιστική αλληλεγγύη στην Βόρεια Συρία – La censura di facebook sulla solidarietà internazionalista alla Siria del Nord

Stampa

 

552

Στις 17 φεβρουαρίου μια πορεία με μεγάλη συμμετοχή και παλμό διέσχισε τους δρόμους της Ρώμης για να ζητήσει την απελευθέρωση του Öcalan και να εκφράσει την αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς της βόρειας Συρίας. Εδώ και περίπου 30 μέρες η Αφρίν είναι στην πραγματικότητα αντικείμενο της τουρκικής εισβολής, η οποία ανενδοίαστα ονομάστηκε «Κλάδος ελιάς», πλαισιωμένη από την υποστήριξη των τζιχαντιστικών πολιτοφυλακών και των συμμοριών που συνδέονται με την Al-Nusra.

H Σελίδα σου δεν δημοσιεύεται πλέον
Η Σελίδα σου κρύφτηκε γιατί δημοσίευσες περιεχόμενα που υποκινούν στη βία, συνεπώς, δεν σέβεται τα Standard της κοινότητας του Fecebook. Aυτά τα standard μας επιτρέπουν να προστατέψουμε την ασφάλεια της κοινότητας μας και να διατηρήσουμε μια συμπεριφορά σεβαστή. Αν και επιτρέπουμε στα πρόσωπα να εκφράζονται ελεύθερα στο Facebook, υιοθετούμε μέτρα εκεί που υπάρχουν αναφορές λεκτικής κατάχρησης προς τα πρόσωπα. Εάν θεωρείς πως η Σελίδα σου κρύφθηκε λαθεμένα, μπορείς να αμφισβητήσεις την απόφαση, την οποίαν θα ελέγξουμε εκ νέου.
Αμφισβήτησες αυτή την απόφαση, την προσέβαλες

 

Οι χιλιάδες άνθρωποι που διέσχισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας διαδήλωσαν για το τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων και την αναγνώριση της δημοκρατικής Αυτονομίας της Βόρειας Συρίας, το μόνο πολιτικό σχέδιο μέχρι σήμερα που μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στη σελίδα Facebook του Κοινωνικού Κέντρου Dordoni στην Κρεμόνα μεταφορτώθηκαν πλάνα της πορείας.

Μετά από μερικές ώρες εμφανίστηκε ένα πρώτο μήνυμα στους διαχειριστές οι οποίοι ενημερώθηκαν για την κατάργηση ενός περιεχομένου της σελίδας λόγω «μη συμμόρφωσης με τους κανόνες του κοινωνικού δικτύου, del social network”.

Το εν λόγω περιεχόμενο αφορούσε τις εικόνες της πορείας που συνοδεύονταν από την περιγραφή που παρουσιάζονταν σε foto.

hlhl

Aφαιρέσαμε ένα περιεχόμενο που δημοσίευσες                                                                         Ένα περιεχόμενο που δημοσίευσες μπορεί να μην σέβεται τα Standard της κοινότητας μας                                                                                                                                      Η μεγάλη πορεία στη Ρώμη φθάνει στο τέλος της. Ανάμεσα στις πολλές παρεμβάσεις και εκείνη της μητέρας του Jacopo, ενός τορινέζου συντρόφου που βρίσκεται στην Αφρίν, και εκείνη του θείου ενός ιταλού μαχητή των Ypg. Save Afrin Defend Afrin Free Ocalan

Λίγες ώρες μετά την αφαίρεση, η σελίδα μπλοκαρίστηκε και έγινε αόρατη λόγω αυτής της υποτιθέμενης ασέβειας των κανόνων. Ναι, για το Facebook να ζητάς την ελευθερία του κούρδου ηγέτη Öcalan και να αναφέρεις την παρουσία στην πορεία ορισμένων συγγενών ιταλών μαχητών των YPG σημαίνει υποκίνηση στο μίσος.

Σε μια εκλογική εκστρατεία στην οποία η ρατσιστική ρητορική και ο λόγος υπερεκφράζονται μέσα από τα Μέσα στα οποία η φασιστική προπαγάνδα και της Lega Nord όπλισε το χέρι ενός τρομοκράτη όπως ο Luca Traini, το πρόβλημα για το social που χρησιμοποιείται περισσότερο από όλα παγκοσμίως εκφράζεται από τις Ypg, από τον Οτσαλάν και από την αλληλεγγύη που εκφράζεται από ένα σχέδιο ισονομίας, φεμινιστικό και δημοκρατικό στη Μέση Ανατολή.

Αυτό μας δίνει το μέτρο για το πώς τα κοινωνικά δίκτυα και άλλα μέσα κοινωνικο-ψηφιακής συνάθροισης δεν είναι ουδέτερα, πράγματι, αντιθέτως εκτελούν μια πολύ συγκεκριμένη λειτουργία, που σχεδιάζεται και υποστηρίζεται από εκείνους που ελέγχουν αυτά τα μέσα, κατευθύνοντας έτσι τις τροχιές χρήσης αυτών, μέσα από τους κανονισμούς, τις προειδοποιήσεις, την προτροπή, την κάμψη και την τιμωρία των ενεργειών των χρηστών.

Η σελίδα facebook του CSA Dordoni παραμένει ακόμη μπλοκαρισμένη.

https://www.infoaut.org/conflitti-globali/la-censura-di-facebook-sulla-solidarieta-internazionalista-alla-siria-del-nord

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s