σύγχρονα κινήματα, movimenti contemporanei

Macerata και Piacenza: ο αντιφασισμός σπάει τα αναχώματα – l’antifascismo rompe gli argini

Stampa

 

15011

 

Σάββατο 10 φεβρουαρίου από τον Βορά στο Νότο ο αντιφασισμός έσπασε τα αναχώματα: Macerata, Piacenza, Milano, Torino e Cosenza.

 

 

Στη Ματσεράτα, τριάντα χιλιάδες διαδηλωτές παίρνουν ξανά την πόλη μια εβδομάδα μετά τους πυροβολισμούς του Luca Traini, ενός στρατευμένου στη Lega του Βορά, ο οποίος βρίσκεται επίσης κοντά στην Forza Nuova, που έχουν τραυματίσει 6 νέους. Το σχέδιο του Μinniti νικήθηκε καθώς και η δημιουργία μιας ρητορικής «των αντιθέτων εξτρεμισμών». Υπάρχει ένας χώρος μαζικού αντιφασισμού, που δεν μπορεί να διασταυρωθεί με το θεσμικό σχέδιο που κάνει αποφασιστική αναστροφή μετά τις τελευταίες ομιλίες, όλες «συμφεροντολογικές». Ορισμένα συνδικάτα και ενώσεις επιβεβαιώνουν την συμμετοχή στην διαδήλωση, πιεζόμενοι από τη βάση τους. Κανένας φασισμός και καμία αξιοποίηση της βίας κατά των γυναικών, η διαδήλωση της Macerata το εκφράζει σαφώς.

Στην Piacenza, χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους ενάντια στο άνοιγμα της έδρας της Casa Pound και εξέφρασαν την οργή τους κατά της νεοφασιστικής επίθεσης και της Βόρειας Λίγκας στην Macerata. Τα μπλόκα των αστυνομικών μονάδων και των καραμπινιέρων προσπαθούν να τους σταματήσουν αλλά οι γραμμές τους διασπώνται αρκετές φορές, η αστυνομία δραπετεύει. Η πλατεία είναι αντιφασιστική, οι απαγορεύσεις και οι εντολές, τα διατάγματα έχουν σπάσει.

Στο Μιλάνο, μια αντιρατσιστική, αντιφασιστική διαδήλωση 20 χιλιάδων διαμαρτυρήθηκε αλληλέγγυα για τους τραυματίες στην επίθεση της Macerata, ταυτόχρονα με την διαδήλωση στις Μarche. Η Boldrini, παρούσα στην πλατεία αποδοκιμάστηκε.

Στο Τορίνο, κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε μια συγκέντρωση της Forza Nuova, η οποία διαδήλωνε στη «μνήμη» των νεκρών στα βάραθρα της Βενέτσια Τζούλια. Η δράση παρεμποδίστηκε από την αστυνομία στην οδό Luzzati, ένας διαδηλωτής προσήχθη.

Στην Cosenza, στο campus της Rende, ανακοινώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα η μεταφορά μιας συνέντευξης τύπου της Forza Nuova με την παρουσία του Roberto Fiore. Μια ισχυρή παρουσία αντιφασιστών περικύκλωσε τους forzanuovisti .

Επίσης, στο Παρίσι, μια περιφρούρηση στην Place de la République είναι αλληλέγγυα με τους τραυματίες στην Macerata.

 

Η δύναμη αντίδρασης και απάντησης στην απόπειρα σφαγής της Macerata εκφράστηκε με πολλές μορφές, απορρίπτοντας τις θεσμικές αφηγήσεις και ξαναφέρνοντας στους δρόμους την άρνηση στις απαγορεύσεις του Δημοκρατικού Κόμματος PD και του Minniti. Ο αντιφασισμός σπάει τα αναχώματα!

https://www.infoaut.org/antifascismonuove-destre/macerata-e-piacenza-l-antifascismo-rompe-gli-argini

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s