σύγχρονα κινήματα, movimenti di oggi

Κανένας σύντροφος μόνος στα χέρια του παρακράτους

Την Πέμπτη 30/1/2019 πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα δικαστήριο στην Καβάλα, με κατηγορούμενο σύντροφο από το Αυτόνομο Στέκι, ύστερα από στημένες καταγγελίες φασιστών της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας .

Για πολλοστή φορά, οι φασίστες και πιο συγκεκριμένα η πρώην “νεολαία” της πατριωτικής κίνησης, κατηγόρησαν τον σύντροφο για ηθική αυτουργία σε απρόκλητη σωματική βλάβη και συμμετοχή του σε συμμορία, με αυτόν τον σκοπό. Μια συνταγή των φασιστών που ακολουθείται εδώ και καιρό. Κάθε φορά που τα ασπόνδυλα τραμπούκιζαν ή έδερναν κάποιον αδύναμο, μετανάστη ή αριστερό, προχωρούσαν σε επευφημίες στο διαδίκτυο και σε επίδειξη δύναμης στο δρόμο. Όσες φορές όμως τους επιστρέφονταν η ρατσιστική τους βία, τη θέση της υπεράσπισης τους έπαιρναν τα στημένα κατηγορητήρια και οι ψευδείς καταγγελίες σε βάρος συντρόφων.

Έτσι και τον Σεπτέμβριο του ’14 οι “νεολαίοι” των ακροδεξιών θυλάκων της Π.Κ.Π.Κ. προσπάθησαν να επιβληθούν με την βία σε απλούς πιτσιρικάδες της ηλικίας τους. Μόνο που αυτή η βία τους γύρισε μπούμερανγκ και εισέπραξαν το ρατσιστικό τους μένος, με τον ίδιο τρόπο που τόσο απλόχερα έριξαν. Ως αποτέλεσμα, ήταν να φύγουν τρέχοντας, παίρνοντας κάποιοι τον μπαμπά τους τηλέφωνο (εξίσου μέλος της Π.Κ.), να ειδοποιήσουν τους μπάτσους και να πάνε να κουρνιάσουν στις τρύπες τους γλείφοντας τις πληγές τους.

Ακολούθησε η γνωστή τακτική, δηλαδή 6-7 μήνες μετά, πήγαν στο τμήμα, έδωσαν ψεύτικες καταθέσεις και πέρα από το ρουφιάνεμα των πιτσιρικάδων που ενεπλάκησαν, χρέωσαν έτσι απλά την ηθική αυτουργία στο σύντροφό μας. Τα ψέμματα τους “αξιοποίησαν” η αστυνομία και η εισαγγελία και για να ξεπεράσουν το γεγονός ότι οι φασίστες δεν υπέβαλαν μηνύσεις , “βάφτισαν” τις σωματικές βλάβες ως απρόκλητες και πρόσθεσαν και την κατηγορία της συμμορίας. Έτσι κινήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη χωρίς βεβαίως κανένα στοιχείο , ούτε καν κάποια ιατροδικαστική έκθεση που να επιβεβαιώνει τους δήθεν σοβαρούς τραυματισμούς τους.

Μόνο που δεν τα υπολόγισαν σωστά, καθώς οι κατηγορούμενοι πιτσιρικάδες, φυσικοί αυτουργοί στην υπόθεση, ξευτέλισαν κυριολεκτικά τους φασίστες στο δικαστήριο. Μάλιστα οι φασίστες έφυγαν πριν καν απαγγείλει την απόφαση η έδρα. Η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του συντρόφου τόσο για τη κατηγορία της συμμορίας , όσο και για αυτή της ηθικής αυτουργίας για απρόκλητες σωματικές βλάβες , σχολιάζοντας όμως ότι δεν αποδείχθηκαν αν και πιστεύει (η εισ.) ότι τελέστηκαν. Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε ξεκάθαρα ότι ο σύντροφος είναι αθώος για όλες τις κατηγορίες.

Κάθε φορά που οι φασίστες βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, το κράτος μέσω των στημένων κατηγορητηρίων και των μαγειρεμένων δικογραφιών, φροντίζει να προβάλει τον αντιφασιστικό αγώνα ως το άλλο άκρο, προσφέροντας στην κοινωνία την εικόνα του ελέγχου και της ασφάλειας. Μόνο που εδώ δεν χωράει καμία λογική των άκρων. Χωράει όμως η λογική των δύο κόσμων.

Ο ένας των διακρίσεων, του ρατσισμού, του μίσους και της μισαλλοδοξίας και ο άλλος της αλληλεγγύης, της ισότητας, της ανθρωπιάς και του αλληλοσεβασμού.

Κανένας σύντροφος μόνος στα χέρια του παρακράτους.

Αυτόνομο στέκι Καβάλας

υ.γ. : 5 Μαρτίου 2019 ο ίδιος σύντροφος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θράκης για αδικήματα που στηρίζονται πάλι σε ψευδείς μηνύσεις των ίδιων ασπόνδυλων της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας.

http://anarxikoikavalas.squat.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s