σύγχρονα κινήματα, movimenti di oggi

Το νέο στους καιρούς μας γεννιέται στο Συριακό Κουρδιστάν

Το νέο στους καιρούς μας γεννιέται στο Συριακό Κουρδιστάν. Ένα «νέο» όπως αρμόζει στην πραγματικότητα του κι όχι σε συνταγές επαναστατικής μαγειρικής. Έτσι δεν έχει συμβεί άλλωστε με όλα τα επαναστατικά μέτωπα στην ιστορία;
Να το στηρίξουμε, να το προπαγανδίσουμε, να κάνουμε τα διακυβέυματά του κτήμα της κοινωνικής βάσης. Όχι για να αντιγράψουμε, δεν υπάρχει τίποτα να αντιγραφεί μόνο να μας επηρεάσει και να το επηρεάσουμε.
Να μας επηρεάσει ως προς την πραγματικότητα του κάθε απελευθερωτικού αγώνα, τα διλήμματα που βρίσκει μπροστά του, τις υποχωρήσεις που το αναγκάζει η πάλη για επιβίωση, την ανάγκη να βρει τον δικό του πρωτότυπο δρόμο. Να το επηρεάσουμε ως προς την συνεκτικότητα του προτάγματος, την συνέχιση της πορείας από τα ελευθεριακά μονοπάτια.
Η αλληλεγγύη είτε με την φυσική στράτευση είτε με την από μακρυά στήριξη είναι ο δίαυλος για την διαλεκτική του αλληλοεπηρεασμού. Το «νέο» πρέπει να επιβιώσει πρώτα αν θέλει να παραμείνει «νέο». Αλλά κι εμείς δεν μπορούμε να απέχουμε από αυτό, μια τέτοια αποχή θα μας καταδίκαζε στην οριστική άρνηση της κοινωνικής αλλαγής ως υπαρκτό ζήτημα, υπαρκτών ανθρώπων σε υπαρκτές συνθήκες.

το αλιεύσαμε από την σελίδα του Σπύρου Δαπέργολα στο facebook

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s