σύγχρονα κινήματα, movimenti di oggi

Σε εξέλιξη η επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών με στόχο τον «Ρουβίκωνα» – Αν με νόμους και διατάγματα μπορούσαν να επιβάλλουν «σιγή ιχθύος» στην κοινωνία ….

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών με στόχο τα μέλη του «Ρουβίκωνα», Εναυσμα αποτέλεσε η ακτιβιστική πράξη μελών της συλλογικότητας το να ρίξουν κάποιες μπογιές στο κτίριο της βουλής, σαν πράξη αλληλεγγύης στον τότε απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Το τί επακολούθησε μας το λέει μια δήλωση της δικηγόρου Αννυς Παπαρρούσου, τότε που επιβλήθηκε μια υπέρογκη εγγύηση 30.000 ευρώ σε μέλος του «Ρ» για να μην προφυλακιστεί: «Μία ψευδεπίγραφη ποινική δίωξη που επιχειρεί να εντάξει μία αμιγώς πολιτική οργάνωση στο διωκτικό πλαίσιο των ρυθμίσεων που έχουν τεθεί για τη δίωξη όσων επιβουλεύονται την εν γένει πολιτιστική κληρονομιά, με μόνο σκοπό να ασκηθεί για πρώτη φορά κακουργηματική δίωξη.

Ο ποινικός καταναγκασμός που επιχειρείται μέσω της υπέρογκης εγγύησης, υπερβαίνει τα όρια της κρινόμενης υπόθεσης και στοχεύει στην αθέμιτη τιμώρηση της πολιτικής συλλογικότητας με μέσο τον ευτελή εκβιασμό μέσω της οικονομικής αξίωσης …  Γίνεται σαφές ότι το μήνυμα που δίνεται στη δρώσα κοινωνία, είναι η πρόθεση κορύφωσης της καταστολής με ελεύθερη χρήση οποιουδήποτε πρόσφορου δικονομικού μέσου.», ανέφερε μεταξύ άλλων σεδήλωσή της, η νομική  συμπαραστάτρια της αναρχικής ομάδας.

Την καινούρια εξέλιξη της υπόθεσης την πληροφορούμαστε από ανάρτηση που έκανε στο Facebook το μέλος του «Ρουβίκωνα» Γιώργος Καλαϊτζίδης:

Παρουσιάστηκα σήμερα στην ανακρίτρια. Πήρα προθεσμία για να «απολογηθώ» την Πέμπτη το πρωί.

Ανεξαρτήτως της όποιας κατάληξης, ο Ρουβίκωνας αυτό που είναι να κάνει θα το κάνει. Πέρα από ανακριτές, κακουργήματα, συλλήψεις και εγγυήσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ, η ομάδα έχει βάλει μπροστά της ένα πρόγραμμα και θα το τηρήσει.

Η αλληλεγγύη που εξελίσσεται γύρω από την υπόθεση μας σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι μεγάλη και το σίγουρο είναι πως θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτήν την ιστορία.

Αν στο μεταξύ μπει και κανένας φυλακή για κάποιο διάστημα τι να κάνουμε «πόλεμο έχουμε θα καούν και δύο χωριά».
Δεν θα τα βάψουμε μαύρα, άλλωστε φυλακή έχουμε ξανακάνει και με τον μισό ποινικό κώδικα στο σβέρκο.

Όσον αφορά τους νεοδημοκράτες που χαίρονται γιατί θα ανέβουν στην εξουσία, και νομίζουν πως θα πέσουμε τ’ανάσκελα από τον φόβο μας ας χαλαρώσουν λίγο. Τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από ότι νομίζουν.

Πόσο αφελείς είναι πραγματικά, όσοι νομίζουν ότι με νόμους και διατάγματα, μπορούν να επιβάλουν «σιγή ιχθύος» σε ένα μέρος της κοινωνίας που ασφυκτιά και αντιδράει με τον τρόπο που αυτό επιλέγει, στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητα!

Δεν καταλαβαίνουν οι ανόητοι ότι αυτή η τακτική έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν.
Αγνοούν μια σοφή ρήση του λαού μας η οποία λέει ότι «το καρφί όσο το χτυπάς τόσο περισσότερο καρφώνεται πιο βαθιά». Και το «καρφί», για το σύστημα, στην προκειμένη περίπτωση είναι ο «Ρουβίκωνας» και οι δράσεις του.

Γράφουμε τα παραπάνω σε συνάρτηση με τα όσα αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας σχετικά με την εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ που επιβλήθηκε και στο μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Γ. Καλαϊτζίδη -είχε προηγηθεί το ίδιο περιοριστικό μέτρο και σε άλλο μέλος της αναρχικής ομάδας- για να μην βρεθεί στην φυλακή. μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά την «εικαστική» παρέμβαση του «Ρ» στο κτίριο της βουλής σαν μορφή αλληλεγγύης στον τότε απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Το τί αποτέλεσμα είχε αυτή η ενέργεια των κατασταλτικών μηχανισμών μας το λέει πολύ χαρακτηριστικά η δικηγόρος του Ρουβίκωνα Αννυ Παπαρρούσου με ανάρτησή της σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης:

30.000 ευρώ εγγύηση για τα μέλη του Ρουβίκωνα που κατηγορούνται για τη συμβολική παρέμβαση στη Βουλή. Ως κακούργημα διώκεται ο εφήμερος επιχρωματισμός του σοβά. Η εναλλακτική δυνατότητα που έδωσε η ανακρίτρια, είναι να εγγράψει έστω και τρίτος υποθήκη στο ακίνητό του μέχρι του ποσού των 30.000 ευρώ. Και ναι, γίνεται. Αδέλφια, συγγενείς,φίλοι, σύντροφοι διαθέτουν ό,τι ακίνητο έχουν προς υποθήκευση, προκειμένου να μη μπουν φυλακή οι κατηγορούμενοι. Νικάει η κοινωνία, η αλληλεγγύη, η ζωή κι η αλήθεια. Είμαι στ’ αλήθεια περήφανη.

 

https://tsak-giorgis.blogspot.com/2019/06/blog-post_67.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s