μεγαλείο χαρακτήρα!, grandezza carattere !

Τα μαθήματα του Sea Watch

 

Τα γεγονότα αυτών των ημερών, με την αποβίβαση των 42 ναυαγών μετά από 15 ημέρες παραμονής στη θάλασσα, επάνω σε ένα πλοίο μη εξοπλισμένο για παρατεταμένες διαμονές.

Επιτέλους στη Λαμπεντούζα, στη γη! Αλλά η αποβίβαση δεν πραγματοποιήθηκε χάρη στη διπλωματική και / ή θεσμική δραστηριότητα, εάν ήταν γι ‘αυτούς, οι ναυαγοί θα ήταν ακόμα στην ανοικτή θάλασσα. η λύση και η σωτηρία αυτών των ανθρώπων οφείλονται σε μια πράξη ισχυρής αυτοδιάθεσης, που επιτελέστηκε από την καπετάνισσα απαραίτητη για να σώσει τις ζωές αυτών των ανθρώπων και να ανακουφίσει τα τεράστια βάσανα τους. Μια θαρραλέα πράξη ανυπακοής των εντολών που έλαβαν η Gdf και άλλες δυνάμεις της τάξης από την κυβέρνηση σεβόμενες αδίστακτους και εγκληματικούς νόμους, που εγκρίθηκαν από εκείνους που δεν ξέρουν να σέβονται ούτε τους πιο βασικούς ανθρώπινους κανόνες, ούτε εκείνους της θάλασσας.

Είναι ένα γεγονός, αυτό του Sea Watch που μας επιτρέπει να καταλάβουμε, σε όσους θέλουν να καταλάβουν, ότι ο φονταμενταλιστικός σεβασμός της «νομιμότητας» είναι σήμερα το χειρότερο έγκλημα. Μας επιτρέπει να καταλάβουμε ότι τα κυνικά διατάγματα και οι κανονισμοί δεν θα επηρεάσουν ένα ιστορικό γεγονός μεταναστευτικών ρευμάτων από περιοχές του κόσμου προς άλλες περιοχές. Ένα γεγονός που χαρακτηρίζει αυτή την ιστορική φάση, όπως συνέβη στις δεκαετίες μεταξύ του δέκατου ένατου και του εικοστού αιώνα, όταν ήταν οι πρόγονοί μας που μετανάστευσαν πέρα από τον Ατλαντικό. ή στις δεκαετίες της δεύτερης μεταπολεμικής περιόδου, όταν μετανάστευσαν προς τη βόρεια Ευρώπη και τη Βόρεια Ιταλία από το Νότο αλλά και από το Βένετο προς τη Λομβαρδία και το Πεδεμόντιο, μεγάλες μάζες προλετάριων και αγροτών.

Εμείς, λαός μεταναστών, εκφράζουμε σήμερα, μέσω αυτής της άρχουσας τάξης, την πνευματική και πολιτική αχρειότητα χειρίστου βαθμού που μας οδηγεί να θεωρούμαστε το κατακάθι της ανθρωπότητας.

Μόνο μια τεράστια εξέγερση, μπορεί να μας σώσει!!!

Όλα τα παιδιά του Αδάμ σχηματίζουν ένα μόνο σώμα,

είναι της ίδιας ουσίας.

Όταν ο χρόνος ταλανίζει με τον πόνο

ένα μέρος του κορμιού

τα άλλα μέρη υποφέρουν.

Εάν δεν νιώθεις τον πόνο των άλλων

δεν αξίζεις να ονομάζεσαι άνθρωπος.

Sa’dī di Shiraz [καλλιτεχνικό όνομα του πέρση ποιητή και λογοτέχνη AbūʻAbdu’l-lāh Musharrafu’d-dīn Musliḥ, 1213 – 1291. Η ποίηση του έχει εμπνεύσει πολλούς δυτικούς ποιητές. Αποσπάσματα των ποιημάτων του εμφανίζονται στους τοίχους του κτιρίου του ΟΗΕ]

 

Gli insegnamenti della Sea Watch

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s