σύγχρονα κινήματα, movimenti di oggi

Fin du monde, fin du mois, même combat! Τέλος του κόσμου, τέλος του μήνα, ίδια μάχη!

Από το πρωί του σαββάτου χιλιάδες κίτρινα γιλέκα, άρχισαν να συγκεντρώνονται προσπαθώντας να εισβάλουν στα Champs Elysée, επιτυγχάνοντας το και αμφισβητώντας τους περισσότερους από 7.000 αστυνομικούς που έστειλε ο Macron για να προστατεύσει το Παρίσι..

Fin du monde, fin du mois, même combat!

Ευθύς αμέσως η κατασταλτική βία των «flics» έκανε την εμφάνιση της με όλη τη σκληρότητα και δίχως να υπάρχει λόγος χτυπώντας με τα γκλομπς και προσπαθώντας να διαλύσουν κάθε ομάδα των gilets jaunes που προσπαθούσε να εισέλθει στα Πεδία. Η αστυνομία της Macronia δεν είχε κανένα πρόβλημα να σύρει ηλικιωμένους, να αδειάσει δακρυγόνα επάνω τε παιδάκια ακόμη στα καροτσάκια και να κυνηγήσει και να χτυπήσει τους δημοσιογράφους που προσπαθούσαν να τεκμηριώσουν τη βία. Παρά την πίεση της αστυνομίας οι διαδηλωτές κατάφεραν να συγκεντρωθούν σε χιλιάδες και να φτάσουν στο, φιλόδοξο, στόχο να πορευτούν στα Πεδία. Περίπου εκατό οι προσαγωγές, και πολλοί τραυματίστηκαν, αλλά επικράτησαν η αποφασιστικότητα και τα οδοφράγματα. Αμέσως μετά το μεσημεριανό τα γιλέκα έφτασαν στη διαδήλωση για το κλίμα, επίσης με πολύ κόσμο και αυτή, δίνοντας ζωή σε ένα «cortege de tete» λαμβάνοντας de facto την ηγεσία της διαδήλωσης ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη, και πραγματοποιώντας την πολιτική σύγκλιση που χτίστηκε τις τελευταίες ημέρες με αυτούς που κινητοποιούνται για να σώσουν τον πλανήτη

Χιλιάδες κίτρινα γιλέκα και οικολόγοι διαδηλωτές πορεύτηκαν μαζί προκαλώντας την οργή της αστυνομίας που προσπάθησε να τους διαλύσει πολλές φορές γεμίζοντας τον αέρα με δακρυγόνα.

Η πορεία που συγκεντρώθηκε στο Luxemburg, είδε την πολυάριθμη παρουσία οικολόγων διαδηλωτών από μερικές περιβαλλοντικές ενώσεις και του κινήματος extincion rebellion, των gilets jaunes, και πολλών που κατέβηκαν τους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που έρχεται. Φτάνοντας στο Bercy και συγκρουόμενη ξανά με την αστυνομία η πορεία συνεχίστηκε εκ νέου στη Βαστίλη και τα Ηλύσια Πεδία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του σαββάτου στην Τουλούζη, που παρά το ότι το κάλεσμα του Παρισιού ήταν εθνικής εμβέλειας, περιλάμβανε χιλιάδες συμμετέχοντες.

Μετά την διαδήλωση της Nantes της προηγούμενης εβδομάδας, επίσης με πολύ μεγάλη συμμετοχή και μαχητικότητα, φαίνεται να επιβεβαιώνεται η επιστροφή στους δρόμους του κινήματος των gilets jaunes, το οποίο σε 10 μήνες από την αρχή της κινητοποίησης δεν φαίνεται να θέλει να εγκαταλείψει, αντιθέτως ανακάμπτει και περνά στην επίθεση ενάντια στον Macron και την κυβέρνηση του.

 

https://www.infoaut.org/conflitti-globali/fin-du-monde-fin-du-mois-meme-combat

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s