σύγχρονη σκέψη, pensiero di oggi

Καβάλα: Ένας σκύλος της πρώτης γραμμής…

Ο Κανέλλος της πόλης δίνει το «παρών» σε κάθε κοινωνικό γεγονός στην πλατεία Καπνεργάτη, με προτίμηση στις πορείες-Μια αγαπητή σε όλους μασκότ που… δεν ξεπουλιέται για μια χούφτα κροκέτες

Ησυγκέντρωση και πορεία στην Καβάλα για το Πολυτεχνείο (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ) είχε έναν τετράποδο «πρωταγωνιστή», θαμώνα της πλατείας Καπνεργάτη, ο οποίος δίνει το «παρών» σε κάθε κοινωνική και πολιτική δράση που φιλοξενείται στην πλατεία και μάλιστα στην πρώτη γραμμή. Είναι ο Κανέλλος της Καβάλας, η «αδελφή ψυχή» του εμβληματικού σκύλου του κέντρου της Αθήνας, ο οποίος είχε γίνει σύμβολο των πορειών.

Ο «δικός μας» Κανέλλος είναι μια πιο… χοντρή έκδοση του Κανέλλου της Αθήνας, ωστόσο επιδεικνύει την ίδια ζέση να ηγηθεί των πορειών, χωρίς να… ξεπουλιέται για μια χούφτα κροκέτες. Άλλωστε όταν είναι στο καθήκον, είναι προσηλωμένος στο να περιφρουρήσει την πορεία, εκτός και αν το καθηλώσει για λίγο κανένα φευγαλέο χάδι. Αδέσποτος γαρ, τα χάδια είναι πολύτιμα για την κοινωνικοποίησή του, ήτοι την επιβίωσή του

https://www.kavalapost.gr/230904/kavala-enas-skylos-tis-protis-grammis/

 

…….Η μικρή κοινωνία της Καβάλας είχε αναστατωθεί κι όχι άδικα. Περίπου προ 15 ετών είχαν σημειωθεί αρκετά σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε στελέχη του τοπικού ΚΚΕ και αντιεξουσιαστές. Τα επεισόδια είχαν γίνει κυρίως εντός του ΤΕΙ Καβάλας. Από τότε οι σχέσεις τους ήταν ιδιαίτερα άσχημες. Όπως όμως άπαντες γνωρίζουν, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός.

 

Προχθές λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου συνυπήρξαν στην πλατεία Καπνεργάτη. Αυτό έγινε πρώτη φορά μετά από σχεδόν 15 χρόνια! Στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές ακολούθησαν, σε μικρή απόσταση, την πορεία του ΚΚΕ. Η οποία ήταν η καθιερωμένη για την εξέγερση των φοιτητών κατά της χούντας.

 

Σίγουρα σημειώθηκε πρόοδος. Σίγουρα η μία πλευρά αποδέχθηκε την άλλη, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ιδεολογικά έχουν μεγάλες διαφορές. Αυτό ευτυχώς δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να αποφεύγουν ο ένας τον άλλο, πολύ περισσότερο θα δημιουργούν μεταξύ τους επεισόδια. Κι άλλη φορά έχουμε γράψει ότι άλλο πράγμα η διαφωνία και άλλο πράγμα αυτή να γίνεται αφορμή ακόμη και επεισοδίων.

 

Το Πολυτεχνείο οι περισσότεροι Καβαλιώτες είναι φανερό ότι το ξέχασαν. Η πλατεία ήταν άδεια την Κυριακή. Τόσο το πρωί (ειδικά το πρωί) όσο και το απόγευμα. Ευχόμαστε αυτό να αλλάξει. Θα αλλάξει γρηγορότερα αν η εκδήλωση γίνει μία. Όπως αποδείχθηκε στη μία εκδήλωση μπορούν να συνυπάρξουν άπαντες. Κάθε ένας με τις απόψεις του. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

 

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s