μεγαλείο χαρακτήρα!, grandezza carattere !

Δήλωση του συντρόφου Λάμπρου Γούλα, μετά τη κλήση που έλαβε από το Εσωτερικών Υποθέσεων, για να καταθέσει, για το βασανισμό που δέχτηκε από τα ΜΑΤ

Δήλωση του συντρόφου μας Λάμπρου Γούλα, μετά τη κλήση που έλαβε από το Εσωτερικών Υποθέσεων, για να καταθέσει, για το βασανισμό που δέχτηκε από τα ΜΑΤ

Τα ονόματα των βασανιστών τα ξέρετε Δεν καταθέτω τίποτα σε κανένα εσωτερικών υποθέσεων, δεν αναγνωρίζω κανέναν μπάτσο και άμα το εσωτερικών υποθέσεων θέλει να ακούσει ονόματα ενόχων τότε να το βοηθήσω: Βορίδης, Χρυσοχοίδης, Μητσοτάκης. Αν θέλει ας ψάξει εκεί. Λάμπρος Γουλας

Ο χρήστης  έκανε Retweet

«Δεν μπορώ να αφήσω έναν φασίστα μπάτσο να γίνει πλυντήριο για αυτούς που τελικά τον διέταξαν. Στο κράτος δεν έχουν μπέσα, θα σουτάρουν τον ματατζή σαν στυμμένη λεμονόκουπα για να βγουν οι ίδιοι λάδι. Δεν θα τους αφήσω να βγουν λάδι στην περίπτωσή μου.»

Πηγή: Λάμπρος Γούλας – f/b

Σήμερα με κάλεσαν ξαφνικά από το «Εσωτερικών υποθέσεων» της αστυνομίας να καταθέσω για τον βασανισμό μου πριν λίγες μέρες στα Εξάρχεια.
Ευγενέστατοι πρέπει να πω και τελείως σίγουροι ότι θέλω να τρέξω να εκδικηθώ τον ΜΑΤατζή.

Μετά από σκέψη αποφάσισα να μην συνεργαστώ.
Υπάρχει η προσωπική μου θέση, που είναι και άποψη του Ρουβίκωνα ότι εμείς ούτε καταθέσεις δίνουμε κατά των εχθρών μας ούτε τους τρέχουμε στα δικαστήρια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Καταλαβαίνω ότι είναι σημαντικό ένας τέτοιος μπάτσος να πεταχτεί έξω. Καταλαβαίνω ότι μια καταδίκη του θα «συνέτιζε» κι άλλους. Καταλαβαίνω ότι η δημοσιότητα τέτοιων δικαστηρίων θα έδειχνε το πρόσωπο της αστυνομίας χωρίς μάσκα.

Καταλαβαίνω ότι είναι άδικο να την σκαπουλάρει. Τα ζυγίζω όλα αυτά. Αλλά για μένα μετράει κάτι άλλο περισσότερο. Ο μπάτσος δεν έδρασε έτσι αυτόβουλα. Κανείς δεν του είπε «τσάκισε κόσμο» ανοιχτά. Του το είπαν κλείνοντας το μάτι.
Τα όσα γίνονται αυτές τις μέρες, και το δικό μου περιστατικό, το όργιο καταστολής είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν μπορώ λοιπόν να αφήσω έναν φασίστα μπάτσο να γίνει πλυντήριο για αυτούς που τελικά τον διέταξαν.

Στο κράτος δεν έχουν μπέσα, θα τον σουτάρουν τον ματατζή σαν στυμμένη λεμονόκουπα για να βγουν οι ίδιοι λάδι. Δεν θα τους αφήσω να βγουν λάδι στην περίπτωσή μου. Είπα τι συνέβη, δημοσιοποίησα τα περιστατικά και σταματάω εκεί.
Δεν καταθέτω τίποτα σε κανένα εσωτερικών υποθέσεων, δεν αναγνωρίζω κανέναν μπάτσο και άμα το εσωτερικών υποθέσεων θέλει να ακούσει ονόματα ενόχων τότε να το βοηθήσω: Βορίδης, Χρυσοχοίδης, Μητσοτάκης. Αν θέλει ας ψάξει εκεί.

Λάμπρος Γούλας

21/11/2019

***

Πηγή: Σπύρος Δαπέργολας – f.b

Η επιλογή του σύντροφου και μέλους της συλλογικότητας μας Λάμπρου Γούλα να μην καταθέσει κατά του μπάτσου που τον βασάνισε είναι μια επιλογή συνέπειας αλλά και μια επιλογή που αναζητά την πολιτική ουσία.

Ασφαλώς και είναι υπεύθυνος ο βασανιστής μπάτσος των ΜΑΤ. Ασφαλώς και πρέπει να πληρώσει.

Αφού όμως η κοινωνία που είναι υπεύθυνη για την απονομή τέτοιας δικαιοσύνης δεν είναι σε θέση να το κάνει, το ερώτημα είναι τι θα κερδίσουμε αν το κάνει κράτος.

Οι μπάτσοι δεν δέρνουν ούτε βασανίζουν γιατί είναι μόνο κοινωνιοπαθείς. Δρουν κατόπιν εντολών. Κι όταν οι εντολές φέρουν αντίθετα αποτελέσματα θυσιάζονται σαν πιόνια για να σωθεί ο βασιλιάς.

Εμάς ο βασιλιάς μας νοιάζει πολύ περισσότερο από τα πιόνια. Εκεί είναι η καρδιά του εχθρού. Στην κυβέρνηση, στο κράτος. Αυτή είναι η παράδοση του αναρχικού κινήματος από την εποχή της Λουίζ Μισέλ. Και δεν είναι μόνο το επίπεδο πολιτικής ηθικής και συνέπειας. Είναι η πολιτική διαύγεια των μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων.
Είναι τελικά να μην αφήσουμε την εξουσία να την «σκαπουλάρει» ακόμα κι αν για αυτό χρειαστεί να την «σκαπουλάρει» ένας γενίτσαρος στην υπηρεσία της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s