μεγαλείο χαρακτήρα!, grandezza carattere !

Adios Lucho, ρομαντικέ πολεμιστή

Η μνήμη του Luis Sepúlveda. Αγάπησα τον άντρα, αλλά δεν μπορώ παρά να κλάψω τον διανοούμενο που είχε συμμετάσχει στους αγώνες για τη λύτρωση της Λατινικής Αμερικής με το θάρρος και τη δύναμη που έχουν μόνο οι οραματιστές, οι ρομαντικοί, οι τρελοί. Στο σύντομο διάστημα που προσδιορίζει την αναπνοή ενός φίλου, ο Λούις, ο Lucho Sepúlveda, έφυγε από αυτόν τον κόσμο.

Τον θέρισε εκείνη που είναι η πληγή, η πανούκλα του αιώνα μας.

Αγάπησα τον άντρα, αλλά δεν μπορώ παρά να κλάψω τον διανοούμενο που είχε συμμετάσχει στους αγώνες για τη λύτρωση της Λατινικής Αμερικής με το θάρρος και τη δύναμη που έχουν μόνο οι οραματιστές, οι ρομαντικοί, οι τρελοί.

Επειδή ο Lucho δεν είχε αποφύγει τις μάχες, τις αντιμετώπισε πραγματικά. Ήταν ένα πρωτότυπο συγγραφέα και πολεμιστή. Πάντα συνεπής.

Ήμουν στο σπίτι του και της αγαπημένης του γυναίκας, της ποιήτριας Carmen Yanez, για δύο γενέθλια στα οποία είχε συγκεντρώσει τα πολλά παιδιά του και τους φίλους του διάσπαρτους σε όλο τον κόσμο. Υπήρξαν αξέχαστες ημέρες.

Αισθάνομαι πιο μόνος αλλά έχω την αθώα βεβαιότητα ότι τώρα επέστρεψε να κάνει τον σωματοφύλακα του αγαπημένου του Προέδρου Allende. Γεια σου Lucho, θα μου λείψεις, γνωρίζοντας με βεβαιότητα ότι είναι αδύνατο για μένα να ανακουφιστώ

* Πηγή: Gianni Minà, il manifesto

 

Adios Lucho, guerrigliero romantico

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s