μεγαλείο χαρακτήρα!, grandezza carattere !

“Ρίζες και λάθη” γραπτό από τον Paolo Andolina Pachino

“Radice ed Errori” scritto da Paolo Andolina Pachino

Στις 11 ιουνίου, δημοσίευσα μια ανάρτηση στη σελίδα μου στο Facebook με τον τίτλο «ρίζες και σφάλματα», τώρα αυτό το post το δημοσιεύω εδώ αλλά αναθεωρημένο και με προσθήκες και περισσότερους προβληματισμούς και φράσεις.
Εδώ είναι το κείμενο που αναθεωρήθηκε και γράφτηκε τις προάλλες και δημοσιεύτηκε βιαστικά, ήθελα να το αναδημοσιεύσω πιο ήρεμα και να το ξαναδώ για να το μοιραστώ μαζί σας, όλους και όλες.
Καλή ανάγνωση.

Σκέψεις εδώ κι εκεί
“Ρίζα και σφάλματα”

Στη ζωή κάνουμε λάθη, κάνουμε πολλά λάθη, ίσως με τα λάθη μας να κάνουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται πιο κοντά μας να υποφέρουν, τους πιο αγαπημένους μας, κάνουμε λάθη που επιλύονται με μερικές προτάσεις και λέξεις, άλλα που χρειάζονται μέρες πριν τα λύσουμε, και λάθη που διαρκούν μήνες μέχρι να επιλυθούν και, αντιθέτως, τα πιο σκληρά και βαρύτερα λάθη διαρκούν πολύ καιρό, ακόμη και αν μερικές φορές όλα φαίνονται να επιστρέφουν στο φυσιολογικό, στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει, γιατί οι πληγές παραμένουν και μερικές φορές χρειάζεται πολύς χρόνος πριν επουλωθούν, και αυτό είναι το πιο άσχημο πράγμα και το πιο οδυνηρό και κακό από τα λάθη, ότι αν τα κάνουμε και βλάψουμε τον εαυτό μας, ok, εντάξει, ίσως να σηκωθούμε πάλι, να σκεφτούμε επάνω στα λάθη που έγιναν της δικής μας ζωής, και να συνεχίσουμε το ταξίδι, όχι πάντα εύκολα και όχι πάντα χωρίς εμπόδια. Όταν κάνουμε λάθη και εκτός από εμάς, υποφέρουν και άλλοι άνθρωποι, ο πόνος, η ντροπή και μερικές φορές και η απελπισία, επειδή έχουμε κάνει τέτοια λάθη, μας καταβροχθίζει, μας τρώει, μας καταναλώνει, δεν ξέρουμε πώς να πάρουμε και πάλι μπρος, και είναι πολύ πιο δύσκολο να ξέρουμε πώς να σηκωθούμε ξανά, γιατί ίσως δεν βρίσκουμε κανέναν/καμία γύρω μας να μας απλώσει το χέρι για να σηκωθούμε πάλι, να μας κάνει να βγούμε από την τρύπα ή απ’το πηγάδι όπου πέσαμε ή για να μας σηκώσει από την ολισθηρή άσφαλτο όπου γλιστρήσαμε.
Αλλά η ισχύς των σφαλμάτων είναι πρώτα απ’όλα η κατανόησή τους, να φτάσεις στη ρίζα αυτών των σφαλμάτων, αλλιώς δεν θα μπορέσεις ποτέ να τα εξαφανίσεις, να τα κατανοήσεις και να τα αφήσεις στην άκρη, χωρίς έναν προβληματισμό, εις βάθος, θα συνεχίσεις να διαπράττεις πάντα τα ίδια ή άλλα λάθη.
Είναι η ρίζα του κάθε πράγματος που διατάζει και αποφασίζει τις χειρονομίες και τις ενέργειές μας.
Μερικές φορές αυτή η ρίζα μπορεί να αρχίσει να επιδεινώνεται, να αισθάνεται άσχημα, να ασφυκτιά, μπορεί να στερείται νερού, οξυγόνου, ζωής, αγάπης και υποστήριξης και για αυτόν τον λόγο αρχίζει να πηγαίνει προς το χειρότερο και να σαπίζει αργά.
Αλλά αν ξέρουμε πώς να την προσέξουμε τη σωστή στιγμή, σιγά σιγά θεραπεύεται.
Αρχίζει πάλι να πίνει, να ζει, να αγαπά, να αναπνέει και να έχει υποστήριξη, και όλα αυτά είναι το πιο όμορφο πράγμα που υπάρχει στη ζωή. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ανακάμψουμε από τα λάθη που έγιναν, μόνο κατανοώντας από πού προέρχονται. Μερικές φορές αυτά τα ίδια λάθη μπορούν να μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς και πάνω απ ‘όλα πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην τα διαπράξουμε ξανά, ειδικά όταν υπάρχει κάποιος γύρω μας που μας θέλει και μας αγαπά.
Στη ζωή κάνουμε λάθη, το ξέρουμε, κανείς δεν είναι τέλειος, δεν υπάρχει τελειότητα, δεν θα ήθελα καν να υπάρχει, γιατί η διαφορά μεταξύ των ανθρωπίνων όντων είναι όμορφη και νέες εμπειρίες μπορούν να μεταδοθούν μεταξύ τους, πράγματα για να κάνουν, αγάπη, ευτυχία, πολιτισμός και γνώσεις διάφορες και διαφορετικές.
Και τα λάθη χρειάζονται για να καταλάβουμε πολλά πράγματα, εάν δεν τα κάνουμε, εάν δεν πέσουμε, εάν δεν πληγωθούμε, δεν θα τα καταλάβουμε ποτέ.
Εγώ έπεσα, πληγώθηκα πολύ, σηκώθηκα, είμαι πάλι εδώ, ναι έπεσα, είναι αλήθεια, αλλά εξακολουθώ να στέκομαι στα πόδια μου και αγωνίζομαι, και πάνω απ ‘όλα προσπαθώ να καταλάβω τη ρίζα της ύπαρξής μου και της ύπαρξης αυτού του κόσμου, μόνο γνωρίζοντας μέχρι τα βάθη μπορούμε να γνωρίζουμε πολύ περισσότερα και για το έξω, τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τα πάντα γύρω μας.

Έγραψε ο Paolo Pachino στις 11/06/20

LINK DELLA PAGINA FACEBOOK IN CUI E STATO PUBBLICATO QUESTO BREVE TESTO CON DELLE MIE RIFLESSIONI.
👎👎👎
https://www.facebook.com/AgireBablisoke/

Σκέψεις, στοχασμοί, φόβοι, κείμενα του Paolo Andolina Pachino

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
Αρέσει σε %d bloggers: