ιστορία, storia

7 Ιουλίου 1977 στην Padova πέφτουν πυροβολισμοί…

7-7-77. Εκείνο το πρωί, ωστόσο, υπήρχαν μόνο 5 σφαίρες που χτύπησαν τον Toni Garzotto στα πόδια, δημοσιογράφο του «Il Gazzettino», που πυροβολήθηκε από έναν μαχητή του Μαχόμενου Κομμουνιστικού Μετώπου, στρατιωτικής δομής των Βενετικών Πολιτικών Κολεκτίβων. Μεταφέρουμε την ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης:

7 Luglio 1977 Padova si spara…

Να φέρουμε την επίθεση σε όλες τις διαρθρώσεις της καπιταλιστικής διοίκησης.

Το πρωί της 7-7-77, ένας ένοπλος σχηματισμός του Fronte Comunista Combattente – Combatant Combat Front χτύπησε, κοντά στο σπίτι του στο Abano, στην επαρχία της Πάντοβα, τον μισθοφόρο δημοσιογράφο του καθεστώτος Antonio Garzotto, της εφημερίδας «Il Gazzettino», φύλλο της Χριστιανικής Δημοκρατίας- DC στο Βένετο.

Σύντροφοι

Έναν αποφασιστικό ρόλο αναλαμβάνει η πληροφόρηση των αφεντικών, τυπωμένη ραδιοτηλεοπτική, μέσα στο στρατηγικό σχέδιο του ιμπεριαλισμού του Πολυεθνικού Κεφαλαίου που επιτίθεται στην Εργατική Τάξη, το ιταλικό και το διεθνές Προλεταριάτο.

Ένα καθήκον «εκπαίδευσης και ενημέρωσης» της κοινής γνώμης, διοχέτευσης της συναίνεσης στις καπιταλιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στο εργατικό και προλεταριακό επαναστατικό κίνημα στο εργοστάσιο και σε ολόκληρη την κοινωνική οργάνωση της μισθωτής εργασίας.

Καθήκον που εκπληρώνει ο Τύπος χωρίς καμία αντίσταση στην ολική απώλεια οποιουδήποτε «αυτόνομου και δημοκρατικού χώρου πληροφόρησης στη Χώρα μας».

Μια σοβαρή και ιστορική ευθύνη υπηρέτησης του καπιταλισμό που αναλαμβάνουν οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι μπροστά στην Εργατική Τάξη και τις οργανωμένες πρωτοπορίες της: θυματοποίηση και εκκλήσεις « στην ελευθερία της πληροφόρησης» προσπαθούν να καλύψουν ξεδιάντροπα μια συγκεκριμένη πραγματικότητα μέσα στην ταξική σύγκρουση στη Χώρα μας.

Η προδοσία των ρεβιζιονιστικών και ρεφορμιστικών δυνάμεων εάν αφενός αφοπλίζει την τάξη και αποστρατεύει μεγάλα τμήματα εργατών και προλετάριων από τον αγώνα, από την άλλη ελευθερώνει και οργανώνει υποκειμενικές δυνάμεις μέσα στο Προλεταριάτο στο έδαφος του Ένοπλου Αγώνα για τον Κομμουνισμό, για την κατάκτηση του εδάφους του Εμφυλίου Πολέμου, για τη δικτατορία του Προλεταριάτου σε ολόκληρη την κοινωνία των πολιτών.

Το Gazzettino ξεχωρίζει, μέρα με τη μέρα, για μια μανιώδη αντικομμουνιστική δημαγωγική εκστρατεία: παραπληροφόρηση, ψέματα, ανήκουστη ψευτιά, αντιεργατική χυδαιότητα, υποκίνηση στο μίσος και την δολοφονία εναντίον των προλετάριων που αγωνίζονται, ανοιχτά επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις για εξοπλισμό αντιδραστικών και κυνικών σε αντικομμουνιστική λειτουργία-αποστολή, είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της εφημερίδας του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος.

Ο Antonio Garzotto είναι η πιο γνήσια έκφραση όλων αυτών, εκτός από ένας από τους πιο σημαντικούς αξιωματούχους. Χριστιανοδημοκράτης, «πρώτο στυλό», διακρίθηκε για τις επιθέσεις του σε οποιαδήποτε αυτόνομη εργατική συμπεριφορά που εμφανίζεται στην περιοχή. Ένα βρώμικο άτομο ικανό να χτίσει αντικομμουνιστικές εκστρατείες επάνω στο ψέμα και τη διαβολή, που εκτοξεύει από τις σελίδες της εφημερίδας του.

Η ατιμωρησία αυτού του κυρίου να ξερνά μια «κακή πληροφόρηση» έπρεπε να τελειώσει, μετά και την πρόκληση-προβοκάτσια εναντίον της οργάνωσής μας που ακολούθησε την επίθεση στο εργοστάσιο της Zanussi στην Porcia του Pordenone: πρόκληση που τείνει να αποδώσει μια δράση μας σε άλλες κομμουνιστικές οργανώσεις μάχης ή στους φασίστες. Είχαμε ανακοινώσει την πρόθεσή μας να χτυπήσουμε τα κέντρα της αντεπανάστασης, τους σταθμούς και τους ανθρώπους της καπιταλιστικής πληροφόρησης.

ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΑΣ – SIAMO STATI DI PAROLA.

NIENTE RESTERÀ IMPUNITO! – ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ!

ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΟΠΛΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ! – COSTRUIRE IL FRONTE ARMATO PROLETARIO DEL PARTITO COMBATTENTE!

COSTRUIRE IL POTERE ARMATO DEGLI OPERAI IN FABBRICA! – ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ!

ONORE E GLORIA AL COMPAGNO ANTONIO LO MUSCIO E A TUTTI I COMPAGNI CADUTI IN COMBATTIMENTO CON LE FORZE DELLA CONTRORIVOLUZIONE CAPITALISTICA! – ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ANTONIO LO MUSCIO ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ!

ΖΗΤΩ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΏΝ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ! – W L’UNITÀ DELLE ORGANIZZAZIONI COMUNISTE COMBATTENTI!

COLPIRE CAPI, CAPETTI, SPIE, SERVI E FUNZIONARI DEL CAPITALE! – ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΧΑΦΙΕΔΕΣ, ΠΡΟΣΩΠΑΡΧΕΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ, ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-FRONTE COMUNISTA COMBATTENTE

7-7-77 Abano

https://www.infoaut.org/storia-di-classe/7-luglio-1977-padova-si-spara

Σημείωση του μεταφραστή: το λεξιλόγιο και τα μηνύματα παραπέμπουν περισσότερο σε οργάνωση τύπου Ερυθρών Ταξιαρχιών παρά σε αυτόνομους συντρόφους! Με το συμπάθιο. Από την άλλη, εκείνοι ξέρουν καλύτερα….

Μια σκέψη σχετικά μέ το “7 Ιουλίου 1977 στην Padova πέφτουν πυροβολισμοί…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s