μεγαλείο χαρακτήρα!, grandezza carattere !

Οι κίνδυνοι της μεταρρύθμισης – του Mumia Abu Jamal

Η μεταρρύθμιση είναι η προδοσία, ένα σύμφωνο με τον διάβολο που υπόσχεται καλύτερες ημέρες αλλά φέρνει μόνο χειρότερες ημέρες.

I pericoli della riforma – di Mumia Abu Jamal

Εδώ και χρόνια, στην πραγματικότητα δεκαετίες, έχουμε δει τον αντικατοπτρισμό των μεταρρυθμίσεων που παρουσιάστηκαν από τους νεοφιλελεύθερους ηγέτες και τις μαριονέτες τους στα μέσα ενημέρωσης, οι οποίες ξυπνούν μόνο τους μακάβριους εφιάλτες των κατεστραμμένων ονείρων και ελπίδων που προδόθηκαν.

Η μεταρρύθμιση είναι η προδοσία, ένα σύμφωνο με τον διάβολο που υπόσχεται καλύτερες ημέρες αλλά φέρνει μόνο χειρότερες ημέρες.

Την σήμερον ημέρα το έθνος είναι συγκλονισμένο από τη βαρβαρότητα της εκτέλεσης στο πεζοδρόμιο του George Floyd, που την είδε όλος ο κόσμος.

Μόλις πριν από πέντε χρόνια, οι πολιτικοί που αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί πούλησαν, την ψευδαίσθηση των προσωπικών τηλεκαμερών για την αστυνομία, ως λύση. Ο George Floyd, και μετά ο Rayshard Brooks, έβαλαν τα καρφιά σε αυτό το φέρετρο, γιατί αυτές δεν σήμαιναν τίποτα όταν επρόκειτο για την αλλαγή της συμπεριφοράς της αστυνομίας.

Οι σημερινοί ρεφορμιστές στο Κογκρέσο υπόσχονται πολλά, αλλά δεν θα έχουν τη θέληση ή την ικανότητα να προσφέρουν κάτι εκτός από νέες ψευδαισθήσεις.

Οι μεταρρυθμίσεις είναι μόνο νέες διαμορφώσεις παλαιών υποσχέσεων, παλαιού κρασιού σε καινούργιες φιάλες, για ένα μέλλον που δεν έρχεται ποτέ.
Αντιπροσωπεύουν τη φύση της καπιταλιστικής κοινωνίας, με νέα αντικείμενα-άρθρα προς πώληση που θα καταλήξουν να δημιουργούν νέα προβλήματα.

Οι νέες εποχές απαιτούν νέους τρόπους σκέψης. Απαιτούν δημιουργικότητα. Απαιτούν μια βαθιά αλλαγή που πραγματικά να μεταμορφώσει τις σχέσεις και όχι μόνο τις συζητήσεις.

Ποιος θα τολμήσει να πει ότι αυτό το άθλιο παρόν είναι γεμάτο από ανοιχτή καταπίεση; Δεν είναι λάθος το ψέμα της «υπηρεσίας» όταν βιώνουμε καταστολή, αποκλεισμό και καταπίεση. Τα νέα καταπιεστικά συστήματα μπορούν να μεγιστοποιήσουν μόνο το ίδιο, το πολύ πολύ να φέρουν μια από τα ίδια.

Για να παραθέσω τον Δρ. Huey P. Newton, ιδρυτή του Κόμματος Black Panther, «Θέλουμε ελευθερία, όχι απλά μιαν άλλη μεταρρύθμιση».

Από το φυλακισμένο έθνος είμαι ο Mumia Abu-Jamal.

—(c)’20maj

29 ιουνίου 2020

Ηχογραφήθηκε από την Noelle Hanrahan, www.prisonradio.orgwww.prisonradio.org

Κυκλοφόρησε από Fatirah Aziz, Litestar01@aol.com

Ισπανική μετάφραση των Amig@s de Mumia en México

02/07/2020

La Haine

Από Comitato Carlos Fonseca

 

https://www.infoaut.org/conflitti-globali/i-pericoli-della-riforma-di-mumia-abu-jamal

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s