σύγχρονα κινήματα, movimenti contemporanei

ΑΠΟ ΤΟ PORTLAND ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

Από τα τέλη μαΐου, διαδηλωτές που αντιτίθενται στην αστυνομική βία και την λευκή υπεροχή συρρέουν στους δρόμους του Πόρτλαντ του Όρεγκον, συγκρουόμενοι με τις δυνάμεις της τάξης. Την περασμένη εβδομάδα, ο επίδοξος μονάρχης Ντόναλντ Τραμπ κλιμάκωσε την κατάσταση ανακοινώνοντας ότι θα στείλει ομοσπονδιακούς πράκτορες σε όλη τη χώρα για να επιβάλει την εξουσία του μέσω πράξεων βίας εναντίον των διαδηλωτών. Οι τελευταίες ημέρες είδαν χιλιάδες ανθρώπους να διασχίζουν τους δρόμους του Portland για να υπερασπιστούν εκείνους που ήδη διαμαρτύρονταν και ζήτησαν την αποχώρηση των ομοσπονδιακών πρακτόρων του Trump από την πόλη τους.

DA PORTLAND AL MONDO: APPELLO ALLA SOLIDARIETA’ CON LA LOTTA CONTRO L’OCCUPAZIONE FEDERALE

Οι συμμετέχοντες στο κίνημα του Πόρτλαντ ζητούν τώρα δράσεις αλληλεγγύης από το Σάββατο 25 Ιουλίου.Η ακόλουθη δήλωση από διάφορες οργανώσεις του Πόρτλαντ – συμπεριλαμβανομένου του (Pop) ular (Mob) ilization, του Portland Rising Tide, της Revolutionary Abolitionist Group, του Colectivo X και Symbiosis PDX – απευθύνεται σε όλους εκείνους που έχουν εμπνευστεί από την αποφασιστικότητα και την αντίσταση των διαδηλωτών σε αυτήν την πόλη για να διαδώσουν τον αγώνα σε όλη τη χώρα, ακριβώς όπως ο Donald Trump ελπίζει να αναπτύξει ομοσπονδιακές δυνάμεις παντού.

“Ο αγώνας μας είναι ο αγώνας σας και θέλουμε να τον μοιραστούμε μαζί σας. Ο κοινός μας αγώνας ενάντια στον φασισμό και ενάντια στην αστυνομία και τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους που υπερασπίζονται την λευκή υπεροχή είναι αλληλένδετοι. Το κίνημα κινείται: η αλληλεγγύη εξαπλώνεται και όσο μεγαλύτεροι γίνουμε τόσο πιο γρήγορα κερδίζουμε. Θα παραμείνουμε στους δρόμους έως ότου κάθε θεσμικό όργανο στην κοινωνίας μας δεν θα αντικατοπτρίζει την αναγνώριση που το BLACK LIVES MATTER ζητά”.

Το Fronte di liberazione della gioventù-Μέτωπο απελευθέρωσης της νεολαίας (YLF) απάντησε στην έκκληση για μια ημέρα δράσης σε αλληλεγγύη προς τη συνεχιζόμενη αντίσταση στο Πόρτλαντ. «Ζητάμε δικαιοσύνη για τους George Floyd, Breonna Taylor, Stephon Clark, Philando Castille, Eric Garner, Quanice Hayes, Patrick Kimmons, Sean Monterrosa και τις άλλες χιλιάδες που αρπάχτηκαν από τα χέρια της ρατσιστικής αστυνομίας. Ζητάμε από όλους τους καταργητές, νέους ή λιγότερο νέους, να να συντονίσουν τις μαζικές διαμαρτυρίες στις 25 ιουλίου για να δείξουν στον κόσμο ότι η φωτιά αυτής της εξέγερσης εξακολουθεί να καίγεται έντονα και ότι οι φλόγες θα συνεχίσουν να αυξάνονται έως ότου το αστυνομικό κράτος καταργηθεί μια για πάντα”. Αυτή η έκκληση υπογράφηκε από PNW Fronte di liberazione giovanile, Marin Youth Liberation Front, Tennessee Youth Liberation Front, Alleanza ad azione diretta, Maryland Youth Liberation Front, Olympia Youth Liberation Front. Δεκάδες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες για το Σάββατο 25 Ιουλίου.

#StandWithPortland  #BlackLivesMattter #PortlandProtests #J25

Εν τω μεταξύ, στο Πόρτλαντ υπήρξε άλλη μια νύχτα συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Ομοσπονδιακοί αξιωματικοί επιβολής της τάξης επιτέθηκαν στην πορεία κοντά στο Mark O. Hatfield Federal Courthouse σε μια μάχη δακρυγόνων, πυροτεχνημάτων και σπρέι πιπεριού. σουρεαλιστική ατμόσφαιρα που επιδεινώθηκε από πολλούς ανθρώπους που έπαιζαν από το «Star Wars» την «Imperial Death March» σε φορητά ηχεία. Ανάμεσα στους διαδηλωτές και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης-Healthcare Workers Protest, οι Εκπαιδευτικοί κατά του τυράννου-insegnanti contro il tiranno, οι Δικηγόροι για τη Μαύρη Ζωή ( Lawyers for Black Lives) και το Τείχος των Μανάδων-Wall of Moms.

Una cronologia di quanto sta accadendo a Portland curata da DefendPDX collettivo di giornalisti che si riuniscono per documentare l’attivismo dal basso https://defendpdx.com/

Al link che segue le considerazioni di un attivista del Fronte di liberazione della gioventù (YLF) insieme a un’altra persona che è stata in strada dall’inizio della rivolta curata da It’s Going Down “centro di comunità digitale per movimenti anarchici, antifascisti, autonomi anticapitalisti e anticoloniali in tutto il cosiddetto Nord America. La nostra missione è fornire una piattaforma resiliente per pubblicizzare e promuovere la teoria e l’azione rivoluzionaria”.

https://itsgoingdown.org/this-is-america-121-portland-in-revolt-trump-in-crisis/

Από  Radio Onda d’Urto

 

https://www.infoaut.org/conflitti-globali/da-portland-al-mondo-appello-alla-solidarieta-con-la-lotta-contro-l-occupazione-federale

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s