ανατρεπτική τέχνη, arte ribelle

FURUNDULLA 24 – SETTE…MBRE IN CONDOTTA, σε συμπεριφορά Σεπτέ…μβριος

Benigno Moi

Συμπεριφορές, οδηγοί, αγωγιμότητες

του Benigno Moi

Έχουμε πει πως τα κινούμενα σχέδια δεν εξηγούνται … αλλά είναι μια πέτρα που ρίχνεται ως τροφή για σκέψη, για κάθε κινούμενο σχέδιο τουλάχιστον ένας σύνδεσμος

Σίγουρα οι «συνήθειες», σε σχέση με τις συμπεριφορές που πρέπει να ληφθούν για τον περιορισμό της πανδημίας, σίγουρα δεν ήταν αυτές που ήταν επιθυμητές. Πολύ λιγότερο εκείνες που είναι επιθυμητές από εκείνους που πιστεύουν πως, σε αυτή όπως και σε άλλες καταστάσεις-περιπτώσεις (όλες), η ωριμότητα ενός λαού φαίνεται στο να γνωρίζει πώς να διαχειρίζεται τον εαυτό του, γνωρίζοντας πώς να δώσει στον εαυτό του την ικανότητα για αυτόνομη ευθύνη, σεβασμό προς τους άλλους, ευρεία και συνειδητή αλληλεγγύη.

Αντιθέτως, ανάμεσα σε ηχεία ZanGRILLI, κάστες «ανέγγιχτων» που αγγίζονται μεταξύ τους υπερβολικά, γενεών που μεγάλωσαν μέσα στην κουλτούρα της αγοράς και που παραδόθηκαν σε υπερβολικές δόσεις καταναλωτισμού σαν να πέρασαν μια μεγάλη περίοδο αποχής [μιλάμε για στερητικό σύνδρομο] · μπερδεμένους ή κοντόφθαλμους ηγέτες, που εστιάζουν αποκλειστικά στον ομφαλό τους … δεν είναι ένα όμορφο θέαμα στα μάτια.

Δεκαετίες «εκπαίδευσης» στοχευμένης στον σχηματισμό του καταναλωτή ανθρώπου οδήγησαν σε αυτόν τον ανθρωπολογικό μετασχηματισμό που εντοπίστηκε από τον Pasolini πριν από 50 χρόνια, και βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτού. Οι υποδείξεις από ψηλά (κυβερνήσεων, επιστημονικού μηχανισμού, μαζικής πληροφόρησης) βοήθησαν-συνεισέφεραν στην απο-ευθυνοποίηση, την ανάθεση των πάντων στους κανόνες, συμφωνείς δεν συμφωνείς, ίσως παρακάμπτοντας τους στη συνέχεια «πονηρά» και εγωιστικά «ανάλογα με τη βολή μας».

Δημιουργώντας μια μυριάδα επίπονων και ιδιότροπων σχολαστικών κανόνων (συχνά αντιφατικών όπως συμβαίνει όταν γεννιούνται μέσα σε σύγχυση), χρήσιμων μόνο για την απο-ευθυνοποίηση των ανθρώπων. Με το μονοπώλιο της πληροφόρησης και την περαιτέρω συμβολή στην απόκρυψη του τι συμβαίνει γύρω στον κόσμο πέρα από την πανδημία του SARS 2.

Γι αυτό, σήμερα, η Furundulla αφιερώνει μεγαλύτερη προσοχή σε ένα από τα θέματα για τα οποία έχουμε συζητήσει σχεδόν καθόλου, και πολύ λίγα έχουμε πει, υποβιβάζοντας το στο δεύτερο ή το τρίτο επίπεδο ακόμη και μέσα στα λιγοστά και υποκριτικά διεθνή νέα, τα οποία αφιερώνουν ώρες και σελίδες (και σωστά κάνουν) στη Λευκορωσία και το Χονγκ Κονγκ, και σχεδόν τίποτα στις καθημερινές ισραηλινές βομβιστικές επιθέσεις στη Γάζα, ή στον αγώνα θανάτου των δικηγόρων και ανταγωνιστών του Ερντογάν στην Τουρκία.

Διατροφή, θρεπτικά συστατικά

Διατροφές

https://www.internazionale.it/notizie/vijay-prashad/2017/05/23/turchia-scioperi-fame

NO

https://www.referendumcostituzionaleiovotono.it/chi-siamo

Covid και πολιτιστικά γεγονότα…

CoviDiCultura

https://www.fanpage.it/attualita/chi-ha-causato-i-nuovi-focolai-di-covid-dati-alla-mano/

S/catenabili

Κλείνοντας συνεχίζω, και θα συνεχίσω για λίγο ακόμη, μια επιλογή των σχεδίων μου στη φυλακή της δεκαετίας του ’80.

Αυτή τη φορά τρεις ρίγες από ένα σκίτσο κινουμένων σχεδίων, οι s/ αλυσοδεμένοι s/catenabili.

έχουν πάρει φωτιά 1 scatenabil

έχουν πάρει φωτιά 2 scatenabili 2

έχουν πάρει φωτιά 3 scatenabili 3

Για όσους έχασαν την παρουσίασης της σειράς:    https://aenaikinisi.wordpress.com/2020/08/31/furundulla-22-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81%cf%89%ce%b8%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%ba/

http://www.labottegadelbarbieri.org/furundulla-22-liberarsi-dalla-necessita-del-carcere/

Την προέλευση του ονόματος που δίνεται στην rubrica Furundulla μπορείτε αντιθέτως να την ανακαλύψετε εδώ: hastagasa

taggato con Benigno MoicarcereCOVID 19discotecheErdoganfocolai covidfurundullareferendumreferendum costituzionale taglio parlamentarisatirascatenabilisciopero della fame a oltranzasciopero della fame nelle carceri turcheTurchia

Σχολιάστε