διεθνισμός, internazionalismo

Οι αντάρτες του EPP απαγάγουν τον πρώην αντιπρόεδρο της Παραγουάης Óscar Denis Sánchez

15 SEPTEMBRIOY 2020 | IN CONFLITTI GLOBALI. ΣΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Αντίποινα για τη δολοφονία δύο κοριτσιών από τα χέρια του Στρατού.La guerriglia dell’EPP sequestra l’ex vicepresidente del Paraguay Óscar Denis Sánchez

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Παραγουάης μεταξύ 2012 και 2013 και πλούσιος γαιοκτήμονας, Oscar Denis Sánchez, απήχθη από τον Λαϊκό Στρατό της Παραγουάης (ΕPP) μαζί με έναν εργαζόμενο από το κτήμα του στο βόρειο τμήμα αυτής της χώρας. Οι ερευνητές συνδέουν το γεγονός αυτό με τη δολοφονία δύο αργεντίνων κοριτσιών κατά τη διάρκεια της επίθεσης του στρατού στο EPP, μια ένοπλη ομάδα που δρα στην Παραγουάη από το 2008.

Η εξαφάνιση του Denis Sánchez, 74 ετών, και του Adelio Mendoza, επιβεβαιώθηκε όταν το όχημα εκτός δρόμου βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή της Concepción, περίπου 500 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Asunción, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γερουσίας, Oscar Salomón.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι το εκτός δρόμου όχημα του Denis βρέθηκε από εργάτες του κτήματος του με ανοιχτές τις πόρτες και αντάρτικα φυλλάδια στο εσωτερικό του, στο δρόμο προς την εταιρεία του γνωστή ως Tranquerita.

0009781454

Στο μήνυμα, η ομάδα που ονομάζεται Αυτόχθονη Ταξιαρχία του ΕPP- Brigata Indigena προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες, τους διαχειριστές, τους παράγοντες, τους εμπόρους και επιχειρηματίες της σόγιας και τους πολίτες που επιτίθενται και κακοποιούν τις αυτόχθονες κοινότητες πως «δεν θα παραμείνουν χωρίς τιμωρία».

Την Πέμπτη, η Beatriz Denis, κόρη του πρώην αντιπροέδρου, διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι μέσα στο όχημα βρέθηκε το ρολόι και το γαμήλιο δακτυλίδι του πρώην πολιτικού στην πλευρά του οδηγού, ενώ σε αυτή του συνοδού βρήκαν μια δέσμη κλειδιών.

Το περιστατικό συμβαίνει μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία της Lilian και της María Villalba, και οι δύο 11 ετών, αργεντινής υπηκοότητας που είναι πιθανώς κόρες των δύο κύριων ηγετών αυτής της ομάδας. Αυτό το έγκλημα συνέβη στις 2 σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια επίθεσης από την Δύναμη Κοινής Επιχείρησης της Παραγουάης (FTC) σε ένα στρατόπεδο ανταρτών.

Ένα άλλο στοιχείο που οδηγεί σε αυτήν την εικασία είναι ότι το όχημα του Denis Sánchez ήταν περίπου 20 χιλιόμετρα από το μέρος όπου πραγματοποιήθηκαν οι μάχες μεταξύ των ένστολων και της παράνομης ομάδας πριν από μια εβδομάδα.

Η απαγωγή επιβεβαιώθηκε καθώς οι γερουσιαστές έλαβαν σε εμπιστευτική συνεδρίαση μια έκθεση από την κυβέρνηση της Παραγουάης και τους αξιωματούχους της FTC σχετικά με την υπόθεση του θανάτου των κοριτσιών, η οποία απενοχοποιεί τους δολοφόνους. Η συνεδρία τερματίστηκε αμέσως.

Ο Oscar Denis είναι ένας ηγέτης του Αυθεντικού Φιλελεύθερου Ριζοσπαστικού Κόμματος (PLRA), μιας πολιτικής δύναμης για την οποία εξελέγη βουλευτής, γερουσιαστής και στη συνέχεια κυβερνήτης της Concepción. Έφυγε από την πολιτική ζωή αφού έφτασε στην αντιπροεδρία αφού διορίστηκε από το Κογκρέσο για να αντικαταστήσει τον Federico Franco, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία μετά την απομάκρυνση του Lugo. Είναι ένας από τους πλουσιότερους γαιοκτήμονες στην Παραγουάη, που διακρίνεται από τη συστηματική κλοπή γαιών των αυτόχθονων.

11/09/2020

La Haine

Από Comitato Carlos Fonseca

https://www.infoaut.org/conflitti-globali/la-guerriglia-dell-epp-sequestra-l-ex-vicepresidente-del-paraguay-oscar-denis-sanchez

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s