μεγαλείο χαρακτήρα!, grandezza carattere !

Η παγκόσμια ατζέντα του Bill Gates και ο πόλεμος του ενάντια στη ζωή

της Vandana Shiva *

Θα πρέπει να είναι περιττό να το αναφέρουμε, δεδομένης της διεθνούς εκτίμησης για αυτή την Συγγραφέα και πάνω από όλα τα τεκμηριωμένα στοιχεία που αναφέρει: αυτό το άρθρο δεν έχει καμία σχέση με τις χαζές θεωρίες συνωμοσίας τύπου Qanon κ.λπ.. Πράγματι, είναι ακριβώς το αντίθετο.

Το πρόβλημα είναι ο πολυεθνικός όμιλος του Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος κάνει πολλά πράγματα αποκλειστικά για δικό του κέρδος και, στο βαθμό που χειρίζεται τις «εμπιστευτικές» σχέσεις εξουσίας, τροφοδοτεί την υποψία και την συνωμοσιολογία.

Καλή ανάγνωση.

*****

Τον μάρτιο του 2015, ο Μπιλ Γκέιτς έδειξε μια εικόνα του κοροναϊού κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας TED-TED Talk και είπε στο κοινό ότι εκείνη θα ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή της εποχής μας. Η πραγματική απειλή για τη ζωή, είπε, δεν είναι οι πύραυλοι, αλλά τα μικρόβια.

Όταν η πανδημία του coronavirus εξαπλώθηκε στη γη σαν τσουνάμι πέντε χρόνια αργότερα, αναβίωσε τη γλώσσα του πολέμου, περιγράφοντας την πανδημία ως «ένα παγκόσμιο πόλεμο».

Η πανδημία του κοροναϊού θέτει όλη την ανθρωπότητα ενάντια στον ιό“, είπε.

Στην πραγματικότητα, η πανδημία δεν είναι ένας πόλεμος. Η πανδημία είναι μια συνέπεια του πολέμου. Ένας πόλεμος ενάντια στη ζωή.

Ο μηχανικός νους που συνδέεται με τη μηχανή εξαγωγής χρήματος έχει δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι ο άνθρωπος είναι διαχωρισμένος από τη φύση, και η φύση είναι νεκρή, μια αδρανής πρώτη ύλη, κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτεί.

Όμως, στην πραγματικότητα, είμαστε μέρος της βιόσφαιρας bioma. Και είμαστε μέρος της συγκέντρωσης των ιών που φιλοξενούμε viromo. Το bioma και το viromo είμαστε εμείς. Όταν διεξάγουμε πόλεμο στη βιοποικιλότητα των δασών μας, των αγροκτημάτων μας, και των σπλάχνων μας, διεξάγουμε πόλεμο εναντίον μας, ενάντια στους ίδιους τους εαυτούς μας.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία λόγω του κοραναϊού είναι αδιαχώριστη από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την εξαφάνιση των ειδών, την έκτακτη ανάγκη για την υγεία λόγω της απώλειας της βιοποικιλότητας και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία λόγω της κλιματικής κρίσης.

Όλες αυτές οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης βασίζονται σε μια μηχανιστική, μιλιταριστική, ανθρωποκεντρική κοσμοθεωρία, η οποία θεωρεί τον άνθρωπο ξεχωριστό και ανώτερο από τα άλλα όντα. Όντα που μπορούμε να κατέχουμε, να χειριζόμαστε και να ελέγχουμε.

Όλες αυτές οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης βασίζονται σε ένα οικονομικό μοντέλο που βασίζεται στην ψευδαίσθηση μιας απεριόριστης ανάπτυξης και μιας απληστίας δίχως όρια, το οποίο παραβιάζει τα πλανητικά σύνορα και καταστρέφει την ακεραιότητα των οικοσυστημάτων και των μεμονωμένων ειδών.

Νέες ασθένειες γεννιούνται επειδή η παγκοσμιοποιημένη, βιομηχανοποιημένη και αναποτελεσματική γεωργία εισβάλλει στους βιότοπους-habitat, καταστρέφει τα οικοσυστήματα και χειρίζεται ζώα, φυτά και άλλους οργανισμούς χωρίς κανένα σεβασμό στην ακεραιότητα και την υγεία τους.

Είμαστε συνδεδεμένοι σε όλο τον κόσμο μέσω της εξάπλωσης ασθενειών όπως ο κοροναϊός επειδή έχουμε εισβάλει στα σπίτια άλλων ειδών, χειραγωγήσει φυτά και ζώα για εμπορικά κέρδη και απληστία, και καλλιεργήσαμε μονοκαλλιέργειες.

Καθώς αποψιλώνουμε τα δάση, καθώς μετατρέπουμε τα αγροκτήματα σε βιομηχανικές μονοκαλλιέργειες που παράγουν τοξικά προϊόντα και κενά από διατροφική άποψη, καθώς η δίαιτα μας υποβαθμίζεται μέσω της βιομηχανικής επεξεργασίας με συνθετικά χημικά και γενετικής μηχανικής προϊόντα, και καθώς διαιωνίζουμε την ψευδαίσθηση ότι η γη και η ζωή είναι πρώτες ύλες για εκμετάλλευση για κέρδη, είμαστε πραγματικά συνδεδεμένοι.

Αλλά αντί να συνδεόμαστε επάνω σε ένα συνεχές-continuum υγείας προστατεύοντας παράλληλα τη βιοποικιλότητα, την ακεραιότητα και την αυτοοργάνωση όλων των ζωντανών όντων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, είμαστε συνδεδεμένοι μέσω των ασθενειών.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, «1,6 δισεκατομμύρια εργαζόμενοι στην άτυπη οικονομία (που αντιπροσωπεύουν τους πιο ευάλωτους στην αγορά εργασίας), από ένα παγκόσμιο σύνολο δύο δισεκατομμυρίων και ένα παγκόσμιο εργατικό δυναμικό 3,3 δισεκατομμυρίων, έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές στην ικανότητά τους να κερδίζουν τα προς το ζην. Αυτό οφείλεται σε μέτρα αποκλεισμού ή / και στο γεγονός ότι εργάζονται στους τομείς που πλήττονται περισσότερο».

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων, ένα τέταρτο ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων περισσότεροι θα σπρωχτούν προς την πείνα και 300.000 θα μπορούσαν να πεθαίνουν κάθε μέρα. Και αυτές είναι πανδημίες που σκοτώνουν ανθρώπους. Η δολοφονία δεν μπορεί να είναι μια συνταγή για τη διάσωση ανθρωπίνων ζωών.

Η υγεία αφορά τη ζωή και τα ζωντανά συστήματα, διαβίωσης. Δεν υπάρχει «ζωή» στο πρότυπο υγείας που ο Μπιλ Γκέιτς και η οικογένειά του προωθούν και επιβάλλουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Γκέιτς έχει δημιουργήσει παγκόσμιες συμμαχίες για την επιβολή δοκιμών από πάνω προς τα κάτω και συνταγών για τα προβλήματα υγείας. Δίνει χρήματα για να καθορίσει τα προβλήματα, και στη συνέχεια χρησιμοποιεί την επιρροή του και τα χρήματά του για να επιβάλει τις λύσεις. Και μέσα στη διαδικασία, γίνεται πλουσιότερος.

Οι «χρηματοδοτήσεις» του οδηγούν στην ακύρωση της δημοκρατίας και της βιοποικιλότητας, της φύσης και του πολιτισμού. Η «φιλανθρωπία» του δεν είναι απλώς φιλανθρωπία. Είναι φιλανθρω-ιμπεριαλισμός.

Η πανδημία του κοροναϊού και η απομόνωση έχουν αποκαλύψει ακόμα πιο καθαρά πώς περιορίζουμε τον εαυτό μας σε αντικείμενα για έλεγχο, με τα σώματα μας και τα μυαλά μας ως νέες αποικίες για να δεχτούν εισβολή. Οι αυτοκρατορίες δημιουργούν αποικίες, οι αποικίες περικλείουν τα κοινά αγαθά των ζωντανών αυτόχθονων κοινοτήτων και τα μετατρέπουν σε πηγές πρώτων υλών που πρέπει να εξαχθούν για τα κέρδη.

Αυτή η γραμμική και εξορυκτική λογική αποτυγχάνει να δει τις οικείες σχέσεις που διατηρούν τη ζωή στον φυσικό κόσμο. Είναι τυφλή στην ποικιλομορφία, στους κύκλους της ανανέωσης, στις αξίες του να δίνεις και να μοιράζεσαι, στη δύναμη και στο δυναμικό της αυτο-οργάνωσης και της αμοιβαιότητας. Είναι τυφλή στις σπατάλες που δημιουργεί και στη βία που εξαπολύει. Ο εκτεταμένος αποκλεισμός του κοραναϊού υπήρξε ένα εργαστηριακό πείραμα για ένα μέλλον χωρίς ανθρωπότητα.

Στις 26 μαρτίου 2020, στο αποκορύφωμα της πανδημίας του κοροναϊού και εν μέσω του αποκλεισμού-lockdown, η Microsoft απέκτησε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας-πατέντα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO). Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας WO 060606 δηλώνει ότι “η δραστηριότητα του ανθρώπινου σώματος που σχετίζεται με μια εργασία που παρέχεται σε έναν χρήστη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια διαδικασία εξόρυξης ενός συστήματος κρυπτογράφησης…”.

Η «σωματική δραστηριότητα» που η Microsoft θέλει να εξαγάγει περιλαμβάνει τις ακτινοβολίες που εκπέμπονται από το ανθρώπινο σώμα, τις δραστηριότητες του εγκεφάλου, τη ροή των σωματικών υγρών, τη ροή του αίματος, τις δραστηριότητες των οργάνων, τις κινήσεις του σώματος όπως τη κίνηση των ματιών, την κίνηση του προσώπου και εκείνη των μυών, καθώς και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που μπορεί να γίνει αντιληπτή και να αντιπροσωπεύεται από εικόνες, κύματα, σήματα, κείμενα, αριθμούς, μοίρες ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή δεδομένο.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι μια αξίωση πνευματικής ιδιοκτησίας επί του σώματος και του μυαλού μας. Στην αποικιοκρατία, οι αποικιοκράτες αναθέτουν στον εαυτό τους το δικαίωμα να πάρουν τη γη και τους πόρους των αυτόχθονων λαών, να σβήσουν τους πολιτισμούς και την κυριαρχία τους και, σε ακραίες περιπτώσεις, να τους εξοντώσουν.

Η πατέντα WO 060606 είναι μια δήλωση της Microsoft ότι το σώμα και το μυαλό μας είναι οι νέες αποικίες της. Είμαστε ορυχεία «πρώτης ύλης» – τα δεδομένα που εξάγονται από το σώμα μας. Αντί για κυρίαρχα, πνευματικά, συνειδητά, ευφυή όντα που λαμβάνουν αποφάσεις και κάνουν επιλογές με σοφία και ηθικές αξίες σχετικά με τον αντίκτυπο των ενεργειών μας στον φυσικό και κοινωνικό κόσμο στον οποίο ανήκουμε, και με τον οποίον είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι, είμαστε «χρήστες». Ένας «χρήστης» είναι ένας καταναλωτής χωρίς δυνατότητα επιλογής μέσα στην ψηφιακή αυτοκρατορία.

Αλλά αυτή δεν είναι η γενική άποψη του Γκέιτς. Στην πραγματικότητα, είναι ακόμη πιο απαίσιο να αποικίζουμε τα μυαλά, τα σώματα και τα πνεύματα των παιδιών μας, προτού ακόμη τους δοθεί η ευκαιρία να καταλάβουν πώς είναι η ελευθερία και η κυριαρχία, ξεκινώντας από τα πιο ευάλωτα.

Τον μάιο του 2020, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo ανακοίνωσε μια συνεργασία με το Ίδρυμα Γκέιτς-Gates Foundation για την «επανεπινόηση της εκπαίδευσης». Ο Cuomo χαρακτήρισε τον Gates έναν οραματιστή και υποστήριξε ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει «μια στιγμή στην ιστορία όπου μπορούμε πραγματικά να ενσωματώσουμε και να προωθήσουμε τις ιδέες [του ιδρύματος Γκέιτς] … όλα αυτά τα κτίρια, όλες αυτές τις φυσικές αίθουσες διδασκαλίας, διότι, με όλη την τεχνολογία που έχετε…»

Στην πραγματικότητα, ο Γκέιτς προσπάθησε να διαλύσει το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ για δύο δεκαετίες. Για αυτόν, οι μαθητές είναι ορυχεία δεδομένων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δείκτες που προωθεί είναι η παρακολούθηση, η εγγραφή στο κολέγιο και οι βαθμολογίες σε ένα τεστ μαθηματικών και ανάγνωσης, επειδή αυτοί μπορούν εύκολα να ποσοτικοποιηθούν και να υπονομευτούν.

Κατά τον επαναπροσδιορισμό της εκπαίδευσης, τα παιδιά θα ελέγχονται μέσω συστημάτων παρακολούθησης για να εξακριβώνεται εάν είναι προσεκτικά, ενώ αναγκάζονται να παρακολουθήσουν μαθήματα από απόσταση, μόνα στο σπίτι. Η δυστοπία είναι εκείνη στην οποία τα παιδιά δεν επιστρέφουν ποτέ στο σχολείο, δεν έχουν την ευκαιρία να παίξουν, δεν έχουν φίλους. Είναι ένας κόσμος χωρίς κοινωνία, χωρίς σχέσεις, χωρίς αγάπη και φιλία.

Καθώς κοιτάζω το μέλλον σε έναν κόσμο των Γκέιτς και των βαρόνων της τεχνολογίας, βλέπω μια ανθρωπότητα να πολώνεται περαιτέρω σε έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που «πετάγονται«, που δεν έχουν θέση στη νέα Αυτοκρατορία. Εκείνοι που περιλαμβάνονται στη νέα Αυτοκρατορία θα είναι τίποτα λιγότερο από ψηφιακοί σκλάβοι.

Ή, μπορούμε να αντισταθούμε. Μπορούμε να σπείρουμε ένα άλλο μέλλον, να εμβαθύνουμε τις δημοκρατίες μας, να απαιτήσουμε τα κοινά μας αγαθά, να αναγεννήσουμε τη γη ως ζωντανά μέλη μιας Μοναδικής Οικογένειας της Γης, πλούσιας στην ποικιλομορφία και την ελευθερία μας, μια στην ενότητα και τη διασύνδεσή μας.

Είναι ένα πιο υγιές μέλλον. Είναι ένα μέλλον για το οποίο πρέπει να πολεμήσουμε. Είναι ένα μέλλον το οποίο πρέπει να διεκδικήσουμε.

Είμαστε στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Θα επιτρέψουμε η ανθρωπότητα μας ως ζωντανά, συνειδητά, έξυπνα, αυτόνομα όντα, να σβήσει από μια άπληστη μηχανή που δεν γνωρίζει όρια και δεν είναι σε θέση να βάλει ένα φρένο στον αποικισμό και την καταστροφή της;

Ή θα σταματήσουμε τη μηχανή και θα υπερασπιστούμε την ανθρωπιά, την ελευθερία και την αυτονομία μας για να προστατεύσουμε τη ζωή στη γη;

* από το CommonDreams

** Η Vandana Shiva είναι μια φιλόσοφος, περιβαλλοντική ακτιβίστρια και οικο-φεμινίστρια. Είναι η ιδρυτής / διευθύντρια του ερευνητικού ιδρύματος Navdanya για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Οικολογία-Navdanya Research Foundation for Science, Technology, and Ecology. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, όπως το Soil Not Oil: Η περιβαλλοντική δικαιοσύνη σε μια εποχή κλιματικής κρίσης. Η κλεμμένη συγκομιδή: Η παραβίαση του παγκόσμιου εφοδιασμού τροφίμων. Οι σπόροι της αυτοκτονίας. Γη της δημοκρατίας: Δικαιοσύνη, Βιωσιμότητα και Ειρήνη, και Να μένουμε ζωντανοί: Γυναίκες, Οικολογία και Ανάπτυξη.

Η Shiva υπήρξε επίσης σύμβουλος για κυβερνήσεις στην Ινδία και στο εξωτερικό και για ΜΚΟ, συμπεριλαμβανομένων του διεθνούς Φόρουμ για την παγκοσμιοποίηση, του Οργανισμού για το περιβάλλον και την ανάπτυξη των γυναικών και του Δικτύου του Τρίτου κόσμου. Έχει λάβει πολλά βραβεία, όπως το 1993 το Right Livelihood Award (εναλλακτικό Βραβείο Nobel) και το 2010 το Sydney Peace Prize-Βραβείο για την ειρήνη.

24 Σεπτεμβρίου 2020 – © Αναπαραγωγή δυνατή κατόπιν ρητής συναίνεσης της σύνταξης του CONTROPIANO Τελευταία μετατροπή: 24 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 9:57

Θέματα:

https://contropiano.org/news/scienza-news/2020/09/24/lagenda-globale-di-bill-gates-e-la-sua-guerra-alla-vita-0131953

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s