ιστορία, storia

13 οκτωβρίου 1982 : Σιωνιστική βόμβα στο Radio Onda Rossa

13 OΚΤΩΒΡΙΟΥ 2000 | IN STORIA DI CLASSE. ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ13 ottobre 1982 : Bomba sionista a Radio Onda Rossa

Ραδιοφωνικός σταθμός της Ρώμης που γεννήθηκε στις 14 μαΐου 1977 και ιδρύθηκε από μια ομάδα στρατευμένων της Εργατικής Αυτονομίας ήταν ένας από τους σταθμούς αναφοράς του Κινήματος του ’77, στις 22 μαΐου 1980 έκλεισε για «λόγους δημόσιας τάξης» μαζί με το Radio Città Futura.

Στις 13 οκτωβρίου 1982, στις 2.15 π.μ. μια βόμβα η οποία εκτιμήθηκε στα 3 κιλά δυναμίτη εκρήγνυται μπροστά από την πόρτα του διαμερίσματος του Red Wave Radio-Ράδιο Κόκκινο Κύμα, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στο εσωτερικό του, σε όλο το κτίριο και στα γειτονικά κτίσματα. Το κτίριο της Via dei Volsci χαρακτηρίζεται μη κατοικήσιμο. Τη στιγμή της έκρηξης υπήρχε μόνο ένα άτομο στις εγκαταστάσεις που δεν τραυματίστηκε χάρη στην απόσταση από το σημείο της έκρηξης. Οι υποψίες του Radio Onda Rossa οδηγήθηκαν αμέσως σε μια σιωνιστική οργάνωση, την εβραϊκή αμυντική Ένωση-Lega di difesa ebraica (LED), η οποία, τους προηγούμενους μήνες και ειδικά τις προηγούμενες ημέρες, είχε τηλεφωνήσει επανειλημμένα στο ραδιόφωνο απειλώντας τους συντάκτες του και ανακοινώνοντας μια τιμωρητική δράση. Οι δικαστικές διαδικασίες που άνοιξαν δεν κατάφεραν να εξακριβώσουν τις ευθύνες και η βομβιστική επίθεση παρέμεινε πράξη άγνωστων προσώπων.

Οι συντάκτες του ραδιοφώνου ισχυρίστηκαν ότι είχαν λάβει τις ημέρες αμέσως πριν και μετά την βόμβα, τηλεφωνήματα διεκδίκησης της επίθεσης. Από την έναρξή του ο σταθμός μετέδιδε από τους 93.300 και 93.450 για τη Ρώμη και το Λάτσιο, αλλά τον ιούλιο του 1987 καλύπτεται από το πολύ πιο ισχυρό σήμα του ραδιοφώνου του Βατικανού, παρά το γεγονός ότι είχε αναγνωριστεί και από το Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών η νομιμότητα να μεταδίδει σε εκείνη τη συχνότητα. Το 1997 αποφάσισε λοιπόν να καταλάβει την αχρησιμοποίητη συχνότητα των 87.900, από εκείνη τη στιγμή και μέχρι το 2006 υπήρξε μια μακρά διαμάχη με το Υπουργείο τηλεπικοινωνιών……

Από το Αρχείο του Radio Onda Rossa: „Έτσι ξεκινήσαμε“ :

https://archive.org/details/montato_ROR_alfio

https://www.infoaut.org/storia-di-classe/13-ottobre-1982-bomba-sionista-a-radio-onda-rossa

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s