διεθνισμός, internazionalismo

Şerzan Kato, ένας νέος του Κουρδιστάν.

15 NOΕΜΒΡΙΟΥ 2020 | IN CONFLITTI GLOBALI. ΣΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Ο Mazlum Duman παίρνει το όνομα “Şerzan Kato” στον ανταρτοπόλεμο. Έδειξε μεγάλη άσκηση αντίστασης εναντίον του εχθρού που καταπίεζε την οικογένεια του και τον λαό του και ενώθηκε στο καραβάνι των μαρτύρων στο Botan. Το Κουρδιστάν είναι μια γη που διώκεται από τους καταπιεστές για αιώνες, αλλά δεν υποκλίθηκε ποτέ στον εχθρό. Στο Κουρδιστάν τα παιδιά μεγαλώνουν με την αντίσταση επειδή αναπτύσσονται ζώντας τη σκληρότητα του εχθρού και τις ιστορίες των Κούρδων ηρώων που τον πολεμούν. Και έπειτα ζουν στην καθημερινή πραγματικότητα αυτό που ακούν να διηγούνται οι μεγαλύτεροι. Şerzan Kato, un giovane del Kurdistan.

Τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα στο Κουρδιστάν, ωριμάζουν γρήγορα λόγω της πραγματικότητας του εχθρού και σύντομα αρχίζουν να συμμετέχουν στις θαρραλέες επιχειρήσεις για τις οποίες ακούν να γίνεται λόγος. Ένας από αυτούς που έζησαν αυτές τις ιστορίες είναι ο Şerzan Kato. Στο Κουρδιστάν θυμόμαστε γι’ αυτούς που δεν τα παρατάν που δεν παραδίδονται. Ακούν τις αφηγήσεις των ανταρτών, ακολουθώντας την άνοιξη πέρα από τις χιονοθύελλες. Μερικές φορές δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσουν αυτό που συνέβη, αλλά η μνήμη που δίνει φωνή στην αλήθεια φέρνει το μέλλον μέσα της. Είναι η καθημερινή ζωή του ανταρτοπόλεμου που συναντά τις ρίζες της. Όλοι μπορούν να γίνουν μέρος αυτής της χώρας και να πέσουν σε αυτή τη γη.

Μεγαλωμένος με τα δεινά μιας χώρας που οι εχθροί της θέλουν να καταστρέψουν, ο Mazlum Duman γεννήθηκε στο Şırnak το 1993. Αφού το τουρκικό φασιστικό κράτος έκαψε και λεηλάτησε το χωριό του, έπρεπε να μεταναστεύσει, μετακόμισε στη Mardin με την οικογένειά του. Ο Mazlum, ο οποίος ήταν πάντα ενεργός, προσχώρησε στο αντάρτικο το 2012 για να εκδικηθεί τη σύλληψη του αδελφού του από τις φασιστικές δυνάμεις και να διεξάγει την μάχη του ενάντια στη δίωξη του κουρδικού λαού, που ολοένα και μεγάλωνε. Έδειξε ισχυρή αντίσταση ενάντια στον εχθρό που διώκει την οικογένειά του και τους ανθρώπους του στις ελεύθερες κορυφές των βουνών. Στους αντάρτες, ο Şerzan πήρε το όνομα Kato. Λόγω των ανιδιοτελών και θαρραλέων ιδιοτήτων του, κάθε σύντροφος θα ήθελε να πάει σε αποστολή μαζί του. Αφού αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του διαβάζοντας τα βιβλία του προέδρου Ocalan για να ενισχύσει την ιδεολογία του, ο Serzan μοιράστηκε όσα είχε μάθει με τους συντρόφους, αναζητώντας απαντήσεις σχετικά με το «πώς να είναι, πώς να ζει» και μοιράστηκε τις αντιφάσεις του χωρίς δισταγμό με τους συντρόφους.

Ο Şerzan Kato ενώθηκε στο καραβάνι των μαρτύρων το 2019 στο Botan, ήταν η τελευταία του μάχη.

Από https://anfenglishmobile.com/kurdistan/guerrilla-Serzan-kato-a-child-of-kurdistan-47927

https://www.infoaut.org/conflitti-globali/serzan-kato-un-giovane-del-kurdistan

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s