φυλακές, carcere

2 ιανουαρίου 77 – Απόδραση απ’ το Τρεβίζο, 2 gennaio 77 – Evasione da Treviso

Αέναη κίνηση-moto Perpetuo

Κυριακή 2 ιανουαρίου 1977, Treviso, φυλακή της  Santa Bona: ένας κρατούμενος του ποινικού τμήματος προσποιείται αδιαθεσία, και μαζί με άλλους εννέα φυλακισμένους καταφέρνει να πάρει ομήρους μια δεκαριά φύλακες.

Καμιά εκατό μέτρα μακρύτερα, όπου βρίσκονται έγκλειστοι οι πολιτικοί κρατούμενοι, άλλοι τρεις αιχμάλωτοι, με μαχαίρια στο χέρι, αναγκάζουν τους φρουρούς να τους ανοίξουν την καγκελόπορτα της ακτίνας. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο  Prospero Gallinari, μαχητής των ερυθρών Ταξιαρχιών, Brigate Rosse, που είχε συλληφθεί τρία χρόνια νωρίτερα εξ αιτίας της απαγωγής του δικαστή Mario Sossi, γνωστού στρατευμένου νεοφασίστα και ενός από τους πιο ένθερμους καταδιώκτες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Η απόδραση διαρκεί λίγα λεπτά, που όμως μοιάζουν αιωνιότητα: πρώτα καταλαμβάνουν το ιατρείο, μετά τον χώρο όπου κοιμούνται οι φύλακες, και τέλος φθάνουν επιτέλους στον σκοπό τους. Οι δεκατρείς κρατούμενοι με όπλα και τουφέκια στα χέρια που αρπάζουν από τα ράφια, κλειδώνουν τους ανθρωποφύλακες σε ένα κελί και το σκάνε, άλλος με μηχανάκι…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 494 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s