διεθνισμός, internazionalismo

19 Φεβρουαρίου 1971: Angry Brigade

19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000 | IN STORIA DI CLASSE. ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Angry Brigade (Brigata degli arrabbiati) ‘Ταξιαρχία των οργισμένων’, ήταν μια βρετανική αναρχο-κομμουνιστική μαχητική ομάδα άμεσης δράσης19 Febbraio 1971: Angry Brigade

Ανέλαβε την ευθύνη για πολλές βομβιστικές επιθέσεις στη Βρετανία μεταξύ αυγούστου 1970 και 1972. Έπληξαν τράπεζες, πρεσβείες και σπίτια συντηρητικών πολιτικών. Μια ανακοίνωση τους δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «The Times» στις 19 φεβρουαρίου 1971:

Σύντροφοι επαναστάτες,

ήμασταν ήσυχοι και έχουμε υποστεί τη βία του συστήματος για πολύ καιρό. Μας επιτίθενται καθημερινά. Η βία δεν υπάρχει μόνο στο στρατό, την αστυνομία και τις φυλακές. Υπάρχει στην κακή και αποξενωτική-αλλοτριωμένη κουλτούρα που παράγεται από τηλεόραση, ταινίες, εικονογραφημένα περιοδικά. υπάρχει στο άσχημο άγονο της αστικής ζωής. Υπάρχει στην καθημερινή εκμετάλλευση της δουλειάς μας, η οποία δίνει στα Αφεντικά τη δύναμη να ελέγχουν τις ζωές μας και να κατευθύνουν το σύστημα σύμφωνα με τους δικούς τους σκοπούς. Πόσες Rolls Royces, πόσες Βόρειες Ιρλανδίες, πόσα αντι-συνδικαλιστικά νομοσχέδια θα χρειαστούν για να δείξουν ότι σε μια κρίση του καπιταλισμού η άρχουσα τάξη μπορεί να αντιδράσει μόνο επιτιθέμενη στο λαό πολιτικά;

Αλλά το σύστημα δεν θα καταρρεύσει ούτε θα συνθηκολογήσει από μόνο του. Σταδιακά, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι: μετατρέπουν τη συνδικαλιστική τους συνείδηση ​​σε μια επιθετική πολιτική μαχητικότητα. Σε μια εβδομάδα, ένα εκατομμύριο εργάτες απήργησαν: Ford, ταχυδρομεία, ραδιόφωνα, εργαζόμενοι στον τομέα του πετρελαίου. Ο ρόλος μας είναι να εμβαθύνουμε τις πολιτικές αντιφάσεις σε όλα τα επίπεδα. Δεν θα το επιτύχουμε εστιάζοντας την προσοχή μας σε μεμονωμένα ζητήματα ή με θρήνους και παράπονα σοσιαλιστών χωμένων μέσα σε νερά τριανταφυλλιών.

Στη Βόρεια Ιρλανδία, ο βρετανικός στρατός και τα πιόνια του βρήκαν έδαφος για τις ασκήσεις τους: δακρυγόνα και σφαίρες στο Μπέλφαστ σήμερα, αύριο στο Ντέρμπι και το Ντάγκενχαμ. Η επίθεσή μας είναι βίαιη, η βία μας είναι οργανωμένη. Το ερώτημα δεν είναι εάν η επανάσταση θα είναι βίαιη. Ο οργανωμένος αγώνας και η οργανωμένη τρομοκρατία συμβαδίζουν. Αυτές είναι οι τακτικές του επαναστατικού ταξικού κινήματος. Όπου δύο ή τρεις επαναστάτες χρησιμοποιούν βία για να επιτεθούν στο ταξικό σύστημα … εδώ είναι η Angry Brigade. Ορισμένοι επαναστάτες σε όλη την Αγγλία χρησιμοποιούν ήδη το όνομα για να διαφημίσουν τις επιθέσεις τους ενάντια στο σύστημα.

Καμία επανάσταση δεν κέρδισε χωρίς βία. Ακριβώς όπως οι δομές και τα προγράμματα μιας νέας επαναστατικής κοινωνίας πρέπει να ενσωματωθούν σε κάθε οργανισμό βάσης, σε κάθε στάδιο του αγώνα, έτσι, η οργανωμένη βία πρέπει πάντα να συνοδεύει κάθε στιγμή του αγώνα έως ότου, οπλισμένη, η επαναστατική εργατική τάξη ανατρέψει το καπιταλιστικό σύστημα.

Πηγή: Bodo’s Project

https://www.infoaut.org/storia-di-classe/19-febbraio-1971-angry-brigade

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s