βασανιστήρια, tortura

Σκοτώνουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Και απεργία δίψας από Δ. Κουφοντίνα

ΕΦ.ΣΥΝ.

  • Στο κόκκινο η αδιαλλαξία ● Ερμητικά κλειστά τα αυτιά της κυβέρνησης σε όλες τις εκκλήσεις. 

Oλα δείχνουν ότι, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και τις διαμαρτυρίες χιλιάδων επώνυμων και ανώνυμων πολιτών, το κράτος Μητσοτάκη αποφάσισε να κόψει το νήμα της ζωής του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Με προσχηματικές και ψευδείς προφάσεις και δικαιολογίες, του στερούν ακόμα και το ελάχιστο δικαίωμα να επιστρέψει στη φυλακή όπου κρατούνταν από την πρώτη στιγμή, ενώ οι ίδιοι, δηλαδή η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, το είχαν αποφασίσει σύμφωνα με το γράμμα του νέου ειδικού νόμου.

Χθες το απόγευμα και εφόσον η αδιαλλαξία έχει χτυπήσει κόκκινο, ο Κουφοντίνας ύστερα από 46 ημέρες απεργίας πείνας αρνήθηκε να του χορηγηθεί νέος ορός ενυδάτωσης. Ηδη εδώ και μία εβδομάδα δεν μπορούσε να καταπιεί το νερό και για τον λόγο αυτό τού χορηγήθηκε ορός. Στην προσπάθεια των γιατρών να τον πείσουν και να τοποθετήσουν νέο ορό, ο ίδιος αρνήθηκε. Αμέσως μετά οι γιατροί του νοσοκομείου ζήτησαν από τη συνήγορό του να μεταβεί από την Αθήνα στο Νοσοκομείο της Λαμίας προκειμένου να υπογράψει παρουσία της χαρτί ο απεργός πείνας.

Η προχθεσινή έκκληση του Κώστα Γαβρά συνάντησε την πλήρη αδιαφορία, όπως και όλες οι εκκλήσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Θυμίζουμε ότι καμιά κυβέρνηση μετά τη χούντα δεν άφησε να πεθάνει ένας απεργός πείνας, ενώ οι τελευταίοι νεκροί απεργοί πείνας στην Ευρώπη (πλην Τουρκίας) ήταν το 1981 o Μπόμπι Σαντς, μέλος του IRA, και οι σύντροφοί του.

Ο χρήστης anarxikoikavalas έκανε RetweetFreeGrupYorumGreece@FreeGrup·Ο Σύλλογος αλληλεγγύης προς τις οικογένειες των κρατουμένων και των καταδίκων εξέδωσε μήνυμα αλληλεγγύης ενάντια στα βασανιστήρια της αναγκαστικής επέμβασης εναντίον του επαναστατικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα. Ζήτω Η Επαναστατική Αλληλεγγύη Από Την Τουρκία Στην ΕλλάδαΠαράθεση Tweet

TAYAD@TayadliAileler2 · 19 ΦεβYunanlı devrimci Dimitris Koufontinas hapishane de açlık grevi yaparken hastaneye kaçırılmış ve zorla müdahale tehdidi altındadır. En son Mustafa Koçak’a zorla müdahale edip onu katlettiler. Dimitris’e yapılmak istenen budur! Zorla müdahale işkencedir, katletme politikasıdır!3412Ο χρήστης anarxikoikavalas έκανε RetweetLand & Freedom@laf_portal·[Θεσσαλονίκη] Η πορεία των υγειονομικών κινείται από το ΑΤ λευκού Πύργου προς την Τσιμισκή με σκοπό να ενωθεί με την φοιτητική πορεία #laf_portal#antireport124Προβολή αυτού του νήματος TweetΟ χρήστης anarxikoikavalas έκανε RetweetChris Avramidis@chris_avramidis·Η συνάντηση των φοιτητών με τους συγκεντρωμένους υγειονομικούς #skg#ΑΠΘ245 προβολές0:02 / 0:1812733Ο χρήστης anarxikoikavalas έκανε Retweetalerta_gr@alerta_gr·Ξάνθη | Ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα, 20/2 (photos) – Δημοσιεύθηκε από: Γιάννης ΒολιάτηςΞάνθη | Ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα, 20/2 (photos) | Alerta.grΞάνθη | Ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα, το Σάββατο 20/02Το Σάββατο 20/02 καλέσαμε σε συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύηςalerta.gr

6η Πανελλαδική ημέρα αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα

Τετάρτη 24/2, Συγκέντρωση-πορεία στα Προπύλαια, ώρα: 18.00

Από InNero Στις 23/02/2021, 12:12 0

6η Πανελλαδική ημέρα αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα:

Τετάρτη 24/2, Συγκέντρωση-πορεία στα Προπύλαια, ώρα: 18.00

48 μέρες απεργίας πείνας…

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

«Αυτός ο αγώνας του πολιτικού κρατούμενου έχει απέναντι στον λαό ιδιαίτερη ηθική αξία, επειδή διεξάγεται από κάποιον που ρίσκαρε την ελευθερία του για την επαναστατική υπόθεση και τώρα με την απεργία πείνας ρισκάρει την ίδια του τη ζωή. Έτσι το μήνυμα αντίστασης που στέλνει σπάει τον βασικό χαρακτήρα της φυλακής, την απομόνωση του από την κοινωνία, αποτελεί έμπρακτο παράδειγμα κατά της αδράνειας, κατά της παθητικής αποδοχής της καταπίεσης. Και γι’ αυτό συνεγείρει τη λαϊκή συμπάθεια και γεννά κίνημα αλληλεγγύης.»

-Απόσπασμα από κείμενο του Δ.Κουφοντίνα (2012) για την απεργία πείνας της GRAPO

Η διαφαινόμενη δολοφονία του Κουφοντίνα δεν αποτελεί μια εξαίρεση ή ειδική μεταχείριση της αστικής εξουσίας απέναντι σε κάποιον που αμφισβήτησε έμπρακτα το κρατικό μονοπώλιο της βιας. Η πολιτική, που εξοντώνει σήμερα τον Κουφοντίνα σε ένα κελί νοσοκομείου είναι στην πραγματικότητα η ίδια με αυτή που δολοφονεί ανθρώπους της τάξης μας εξαιτίας της έλλειψης κλινών ΜΕΘ. Είναι η ίδια με αυτή που δολοφονεί και σακατεύει εργάτες στους χώρους εργασίας, που δολοφονεί μετανάστες στα σύνορα, είναι η ίδια με αυτή που καταστέλλει αιματηρά τις διαδηλώσεις, είναι η ίδια με αυτή, που αύριο δεν θα διστάσει να οδηγήσει ακόμα και σε πόλεμο για την υπεράσπιση των καπιταλιστικών συμφερόντων. Είναι η πολιτική της απανθρωπιάς, του σαδισμού, της ταξικής βιας και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γι’ αυτό η αντίσταση στη θανατοπολιτική τους δε μπορεί παρά να είναι υπόθεση της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων συνολικά.

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Συγκέντρωση-πορεία: Τετάρτη 24/2 στα Προπύλαια, ώρα: 18.00

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Αρχική δημοσίευση στις 22/02/2021 στο athens.indymedia.org


Αφίσα καλέσματος για την 6η Πανελλαδική ημέρα αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα: Τετάρτη 24/2, Συγκέντρωση-πορεία στα Προπύλαια, ώρα: 18.00

48 ημέρες απεργίας πείνας…

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ

Το απόγευμα της Δευτέρας 22/2 ο απεργός πείνας Δ.Κουφοντίνας αποφάσισε να αρνηθεί την τοποθέτηση νέου ορού ενυδάτωσης. Με αυτή την επιλογή ο σύντροφος οξύνει τον αγώνα του. Ο κόσμος της αλληλεγγύης και των κινημάτων καλείται να σταθεί δίπλα στον απεργό πείνας και να μην επιτρέψει να γραφτεί στην ιστορία μια νέα κρατική δολοφονία.

Να ικανοποιηθεί άμεσα το δίκαιο αίτημά του για:

ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Αρχική δημοσίευση στις 23/02/2021 στο athens.indymedia.org

6η Πανελλαδική ημέρα αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα

Download Best WordPress Themes Free DownloadDownload Best WordPress Themes Free DownloadDownload Premium WordPress Themes FreeDownload Best WordPress Themes Free DownloadZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=download redmi firmwareDownload Nulled WordPress Themesudemy course download freeSolidarity DayΑθήνααπεργία πείναςΔημήτρης Κουφοντίναςκρατικές δολοφονίεςπολιτικοί κρατούμενοισυγκέντρωση

 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Αφαίρεση της «πεταλούδας» ζήτησε από τους γιατρούς ο Δημήτρης Κουφοντίνας

https://wordpress.com/read/feeds/71990/posts/3195288982

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s