ένοπλη πάλη, lotta armata

3 μαρτίου 1979: Matteo και Barbara

03 MAΡΤΙΟΥ 2017 | IN STORIA DI CLASSE. ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Στις 3 Μαρτίου 1979, η κηδεία του Matteo Caggegi, όνομα μάχης Charlie, πραγματοποιήθηκε στο Orbassano, σκοτωμένο από την αστυνομία σε μια ένοπλη σύγκρουση λίγες ημέρες νωρίτερα.3 marzo 1979: Matteo e Barbara

Η ιστορία του Matteo είναι επίσης η ιστορία της Barbara Azzaroni (Carla), με την οποία μοιράζεται τη στράτευση στην Πρώτη Γραμμή-in Prima Linea και τον θάνατο. Χιλιάδες σύντροφοι παρευρίσκονται στην κηδεία των δύο συντρόφων (στις 6 Μαρτίου στη Μπολόνια εκείνη της Κάρλα). Το κίνημα ακολουθεί συμπαγές το φέρετρο, επειδή εκείνοι οι θάνατοι είναι και δικοί του, και επειδή, όπως εξηγείται σε πολλά γραπτά, το επαναστατικό κίνημα είναι ένα »εξαιρετικά δύσκολο και διαρθρωμένο κίνημα, το οποίο σε κάθε περίπτωση έχει τη δική του πραγματική και όχι φανταστική ενότητα στην ταυτοποίηση ενός κοινού εχθρού: αυτό το Κράτος.»

Το πρωί της 28ης φεβρουαρίου στο Τορίνο, η Κάρλα και ο Τσάρλι ακολουθούν τον πρόεδρο της περιφέρειας Michele Zaffino του PCI-ΚΚΙ στην πλατεία Stampalia. Το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει αποφασίσει εδώ και πολύ καιρό να τοποθετηθεί με την πλευρά της αστυνομίας κατά της «τρομοκρατίας» και ο Zaffino είχε διανείμει στους κατοίκους της γειτονιάς ένα ερωτηματολόγιο που τους καλεί να ενημερώνουν καταγγέλλοντας και να αναφέρουν ύποπτους ανθρώπους.

Οι δύο σύντροφοι μπαίνουν στο μπαρ Dell’Angelo που βλέπει στην πλατεία, και ενώ πίνουν καφέ η αστυνομία επιτίθεται μέσα στο κατάστημα. Ξεκινούν οι πυροβολισμοί και μετά από λίγο η Κάρλα και ο Τσάρλι βρίσκονται κατά γης άψυχοι.

Αυτό που θα κάνει η αστυνομία είναι να δώσει κυριολεκτικά τροφή στον Τύπο τα σώματα και τις ζωές των δύο συντρόφων, γυμνών από τα ρούχα τους στις φωτογραφίες που δημοσιεύουν οι εφημερίδες και να αφαιρείται η αξιοπρέπεια των κομμουνιστών μαχητών. Επειδή οι επιλογές ζωής μεταβιβάζονται κληρονομικά, και ως εκ τούτου ο Matteo, είκοσι ετών, εργάτης FIAT στη Rivalta, γιος ενός άντρα που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για εγκλήματα μαφίας, μπορεί να είναι μόνο μέλος της μαφίας κι αυτός.

Από το ανακοινωθέν της Pl: Χθες, 28 φεβρουαρίου, η σύντροφος Barbara Azzaroni «Carla» και ο σύντροφος Matteo Caggegi «Charlie» έπεσαν από τα χέρια των αστυνομικών της DIGOS. Έπεσαν στη μάχη ως κομμουνιστές, απαντώντας στη φωτιά σαράντα αστυνομικών που έφτασαν στη σκηνή με τη σταθερή πρόθεση να σκοτώσουν. Εάν η δουλειά των αστυνομικών είναι να σκοτώσουν και να καταγγείλουν, αυτή των επαναστατών είναι να τους αναγνωρίσει και να τους χτυπήσει όπου κι αν φωλιάσουν. Ενάντια στα ένοπλα στρατεύματα του Κράτους υπάρχει μόνο μία λέξη: πόλεμος! Το προλεταριάτο και η οργάνωση μας δεν ξεχνούν. Το τουφέκι της Κάρλα και του Τσάρλι δεν έπεσε μάταια.

Η οργάνωση Prima Linea γεννήθηκε το 1976 από τη διάλυση της Lotta Continua. Σχηματίζεται από την ένωση ενός τμήματος της ομάδας περιφρούρησης του Μιλάνου, μαζί με ένα μέρος της Senza Tregua, μιας εφημερίδας που, ενώ αναφέρεται σε ορισμένες ιδέες-δυνάμεις της εργατικής Αυτονομίας, στην πραγματικότητα ανέπτυξε έναν εναλλακτικό δρόμο. η Prima Linea χαρακτηρίστηκε από έναν έντονο και παρορμητικό αρματισμό. [arma, όπλο]

Στις 9 μαρτίου, η Πρώτη Γραμμή επιχειρεί να εκδικηθεί τους δολοφονημένους συντρόφους της στήνοντας μια παγίδα σε ένα αστυνομικό αυτοκίνητο. Ένα κομάντο της οργάνωσης ειδοποιεί τους φρουρούς να μπουν σε ένα μπαρ της οδού Millio, αφού ακινητοποίησαν τους ιδιοκτήτες και κάλεσαν το κέντρο λέγοντας ότι «είχαν πιάσει έναν κλέφτη ραδιοφώνου αυτοκινήτου». Αλλά αυτή η ενέργεια δεν είναι επιτυχής: από μέσα στο μπαρ πυροβολούν πολύ σύντομα και η αστυνομία επιστρέφει τη φωτιά. Να πεθάνει θα είναι ένα 18χρονο αγόρι, ο Emanuele Iurilli, ο οποίος, περπατώντας εκεί μπροστά, πλήττεται από μια αδέσποτη σφαίρα.

https://www.infoaut.org/storia-di-classe/3-marzo-1979-i-funerali-di-charlie-matteo-caggegi

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s