αυτονομία, autonomia

ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ.

Αέναη κίνηση-moto Perpetuo

Το πρωί της 11ης μαρτίου στην Μπολόνια, η Comunione e liberazione πραγματοποιεί μια συνέλευση στο ινστιτούτο ανατομίας του πανεπιστημίου, όπου συμμετείχαν περίπου 400 άτομα. Στην είσοδο της αίθουσας παρουσιάζονται πέντε φοιτητές της ιατρικής που αναγνωρίστηκαν ως μέλη του κινήματος. Η ομάδα περιφρούρησης των καθολικών τους χτυπά και τους πετά έξω από την αίθουσα.Οι ειδήσεις εξαπλώνονται κάνοντας να προστρέξουν ομάδες συντρόφων. Ενώ οι ciellini ταμπουρώνονται μέσα στο ίδρυμα, παρεμβαίνουν στο χώρο αστυνομία και καραμπινιέροι με περιπολικά, καμιόνια και τζιπ.

Αποτέλεσμα εικόνας για autonomia operaia organizzataΡίχνονται σχεδόν αμέσως τα πρώτα δακρυγόνα αερίου. Οι σύντροφοι τρέχουν προς την πόρτα Zamboni. Πίσω τους οι καραμπινιέροι αρχίζουν να πυροβολούν. Από την κυνηγημένη ομάδα ρίχνεται μια μολότοφ η οποία χτυπά ένα τζιπ και το καίει.

Αποτέλεσμα εικόνας για bologna 11 marzo 1977Στη via Mascarella μια άλλη ομάδα συντρόφων που κατευθύνονται προς το πανεπιστήμιο συναντά μια φάλαγγα καραμπινιέρων που αμέσως εφορμούν. Ξεκινούν οι πρώτες ριπές αυτομάτου, στη συνέχεια από ένα πιστόλι διαμετρήματος-9 φεύγουν 6-7 βολές σε γρήγορη διαδοχή…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 1.816 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s