ιστορία, storia

16 μαρτίου 2003: ο Dax μισεί ακόμα!

16 MAΡΤΙΟΥ 2017 | IN STORIA DI CLASSE. ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Video

Το βράδυ μεταξύ 16 και 17 μαρτίου 2003, ο Davide «Dax» Cesare, μαζί με μερικούς συντρόφους, βγήκε από ένα μπαρ στην περιοχή Ticino, στο Μιλάνο, κοντά στο Κοινωνικό Κέντρο O.R.So. Έξω, περιμένουν τα αγόρια, δυο νεοφασίστες οπλισμένοι με μαχαίρια μαζί με ένα τρίτο, γηραιότερο πρόσωπο.16 marzo 2003: Dax odia ancora!

March 16, 2003: Dax Odia Ancora!

Αργότερα θα ανακαλυφθεί ότι τα δύο αγόρια είναι αδέλφια και ότι ο τρίτος άνδρας είναι ο πατέρας. Η επίθεση των νεοφασιστών είναι γρήγορη και ιδιαίτερα βίαιη. Πολλά μαχαιρώματα προκαλούνται στα ζωτικά σημεία: Ο Dax δεν θα φτάσει ζωντανός στο νοσοκομείο. δύο άλλοι νεαροί τραυματίζονται (ένας σοβαρά).

Οι τρεις, ο Ντάβιντε και οι δύο σύντροφοι, μεταφέρονται τελικά στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης του νοσοκομείου San Paolo, όπου εκτός από τα νέα του θανάτου του Νταξ, γινόμαστε μάρτυρες του παραληρήματος της αστυνομίας εκείνης της νύχτας. Οι φίλοι και οι σύντροφοι που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στις πρώτες βοήθειες, στην πραγματικότητα, δέχονται σκληρή επίθεση από την αστυνομία μέχρι μέσα στο νοσοκομείο, με άγριες εφόδους και κυνήγι, κραυγάζοντας ως συνήθως «κομμουνιστές μπάσταρδοι». Ο λόγος είναι ξεκάθαρος: τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας του Μιλάνου προσπάθησαν αμέσως να σταματήσουν οποιαδήποτε αντίδραση από τους συντρόφους.

Τέλος, έρχεται η τελευταία ντροπή: τα ψέματα που δημοσιεύουν οι εφημερίδες και τα μέσα ενημέρωσης την επόμενη μέρα, παρουσιάζοντας την επίθεση ως «μια φιλονικία μεταξύ συμμοριών». Ο ξυλοδαρμός των νέων στο San Paolo ως μια δίκαιη αντίδραση της αστυνομίας στις υπερβολές των συντρόφων, οι οποίοι, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Ασφάλειας, «ήθελαν να πάρουν μαζί τους το σώμα του φίλου τους». Οι μαρτυρίες εκείνων που ήταν παρόντες στο νοσοκομείο αργότερα διέψευσαν αυτές τις πρώτες ανακατασκευές που είχαν στόχο την κάλυψη της συμπεριφοράς της αστυνομίας.

Περιττό να πούμε, κανένας από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς δεν καταδικάστηκε.

Δείτε »Η μαύρη νύχτα του Μιλάνο – ο Dax ζει μέσα στους αγώνες», «La notte nera di Milano – Dax vive nelle lotte»:https://www.youtube.com/embed/04xRRUMkzb4?rel=0&fs=1&wmode=transparent

Potrebbe interessarti

https://www.infoaut.org/storia-di-classe/16-marzo-2003-dax-odia-ancora

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s