διεθνισμός, internazionalismo

Για να ακούσουμε τι λένε και οι Ουκρανοί κομμουνιστές

(Δήλωση της Μπαρότμπα, κομμουνιστικής οργάνωσης της Ουκρανίας που από το 2014 τέθηκε εκτός νόμου από το καθεστώς Μαϊντάν, ενόψει της ημέρας της αντιφασιστικής νίκης – 9 Μαΐου)

Θέλουμε να απευθύνουμε έκκληση στους αδελφούς και τις αδελφές μας από άλλες χώρες του κόσμου:

Σύντροφοι! Μάθετε το! Στην Ουκρανία, πολεμάμε, εναντίον και των δικών σας εχθρών. Απέναντι σε αυτούς που ήρθαν από τις πατρίδες σας. Κόντρα στους Ναζί της Αμερικής και της Γεωργίας, ενάντια στην ακροδεξιά από την Πολωνία και τη Σουηδία. Απέναντι σε αυτούς που εκπαιδεύτηκαν από Ισπανούς και Λιθουανούς εκπαιδευτές.

Γνωρίζουμε ότι το μέλλον όλης της ανθρωπότητας αποφασίζεται σήμερα στην Ουκρανία!

Και σας προτρέπουμε να μην σιωπήσετε!

Η 9η Μαΐου είναι η Ημέρα της Νίκης επί του φασισμού! Αυτή τη μέρα, καλούμε όλους να βγείτε στις πλατείες των πόλεων σας για να αποτίσετε φόρο τιμής στους αντιφασίστες της Ισπανίας που σκοτώθηκαν στις μάχες κατά του Φράνκο, στους Ιταλούς παρτιζάνους που πολέμησαν κατά του Μουσολίνι! Στους αγωνιστές του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ), τους αντιφασίστες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού Γιουγκοσλαβίας! Στους κρατούμενους των στρατοπέδων συγκέντρωσης και στους συμμετέχοντες στην Εξέγερση του Γκέτο της Βαρσοβίας!

Καλούμε σε συγκεντρώσεις στη μνήμη όσων δεν τα παράτησαν! Στη μνήμη του Ernst Thälmann, του Άρη Βελουχιώτη, του Bruno Buozzi, του Jean Moulin και εκατομμυρίων άλλων που πέθαναν στα χέρια του ναζισμού!

Σήμερα, όπως πριν από 80 χρόνια, ο κόσμος χωρίζεται σε δύο μισά: τους υποστηρικτές του ναζισμού και τους αντιπάλους τους. Ξέρουμε ότι είστε στη σωστή πλευρά!

Δείξτε το σε όλους στις 8 ή 9 Μαΐου 2022, πηγαίνοντας στην κεντρική πλατεία της πόλης σας με κόκκινες σημαίες και τις κορδέλες του Αγίου Γεωργίου υψωμένες!

Θα νικήσουμε!

On Sunday, May 1, 2022, 09:40:11 AM 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s