διεθνισμός, internazionalismo

Η καρδιά του Κουρδιστάν χτυπά στο Ζαπ | Δήλωση του Murat Karayilan, διοικητή του Κεντρικού Αρχηγείου του HPG

Posted by Ευριπίδης Καλτσάς | 5 Μαΐ, 2022

Η καρδιά του Κουρδιστάν χτυπά στο Ζαπ | Δήλωση του Murat Karayilan, διοικητή του Κεντρικού Αρχηγείου του HPG

Η καρδιά του Κουρδιστάν χτυπά στο Ζαπ | Δήλωση του Murat Karayilan, διοικητή του Κεντρικού Αρχηγείου του HPG

Ο Murat Karayilan, διοικητής του Κεντρικού Αρχηγείου των Δυνάμεων Άμυνας του Λαού (HPG), έδωσε συνέντευξη στο Gerîla TV, στους μαχητές της αντίστασης στην τουρκική εισβολή στις περιοχές Ζαπ και Αβασίν, δηλώνοντας τα εξής:

Οι καρδιές όλων των πατριωτών ανθρώπων του Κουρδιστάν χτυπούν σήμερα στο Ζαπ. Η αντίσταση στο Zap είναι η αντίσταση ολόκληρου του κουρδικού λαού. Όπως είναι γνωστό, οι περιοχές Ζαπ και Αβασίν κατέχουν μια εξαιρετική θέση στην επικράτεια του Κουρδιστάν και στην ιστορία του αγώνα μας. Είναι ιστορικοί τόποι. Το Ζαπ είναι μια αιμορραγική πληγή στην καρδιά του εχθρού, ένας τόπος φόβου. Οι περιοχές άμυνας Medya δέχονται σφοδρές επιθέσεις τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια, αλλά το Zap αποτελεί εμπόδιο. Ο εχθρός έχει αρχίσει να πιστεύει ότι το Ζαπ πρέπει να πέσει, για να έχει αποτελέσματα οπουδήποτε. Γι’ αυτό και ονόμασε την επιχείρηση “Νύχι και Κλειδαριά”. Ο εχθρός πιστεύει ότι μετά την κατάληψη του Zap και του Avaşîn μπορεί να κατακτήσει οποιοδήποτε μέρος του Κουρδιστάν. Εξαιτίας αυτού του υπολογισμού η επιχείρηση ονομάστηκε έτσι. Η κλειδαριά του Κουρδιστάν πρέπει να σπάσει, για να καταστραφούν όλες τις κατακτήσεις που πέτυχε με αγώνες ο κουρδικός λαός. Είμαστε πεπεισμένοι ότι εσείς, οι ήρωες των Ορέων Ζάγκρος, θα ανατρέψετε τα σχέδιά του. Η αναγκαία και ιστορικά σημαντική απάντηση θα έρθει με το αποχαιρετιστήριο πνεύμα της θυσίας. Το ελπίζουμε και το πιστεύουμε.

Γνωρίζουμε ότι έχετε κάνει προετοιμασίες στο έδαφος. Εάν επωφεληθείτε από την εμπειρία του περασμένου έτους, καμία δύναμη δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στη θέλησή σας. Όλα θα κριθούν από τις μεθόδους μάχης των κινητών μονάδων στο πεδίο και τον πόλεμο στις σήραγγες. Πέρυσι στον πόλεμο στις σήραγγες ήμασταν σαν παιδιά που μάθαιναν να περπατούν. Τώρα έχουμε εμπειρία και τεκμηριωμένη γνώση. Αν πάρετε τα απαραίτητα μαθήματα από την εμπειρία που αποκτήσατε και επωφεληθείτε από αυτήν, τότε ο εχθρός μπορεί να επιτεθεί με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά θα ηττηθεί ξανά.

Θέλουμε να νικήσουμε έναν αδίστακτο εχθρό, τον ίδιο εχθρό που πολέμησαν και οι πρόγονοί μας. Έναν εχθρό που δεν πρέπει ούτε να υποτιμηθεί ούτε να υπερεκτιμηθεί. Ξέρουμε ότι με τις μεθόδους μας, την τακτική μας, τη στάση μας με βάση τις αξίες που μας δίδαξε ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν, με θάρρος και διάθεση για θυσία, μπορούμε να νικήσουμε. Δε θα είναι εύκολο. Θα είναι χρονοβόρο και δύσκολο. Ο καθένας πρέπει να είναι έτοιμος για αυτό το έργο. Φέτος διεξάγουμε έναν πόλεμο, για να νικήσουμε τον εχθρό με έξυπνο σχεδιασμό. Η στρατηγική μας πρέπει να είναι να νικήσουμε τον εχθρό. Αυτό δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με βιασύνη. Χρειαζόμαστε υπομονή, κατανόηση, θάρρος και θέληση.

Σήμερα γράφετε ιστορία εκεί. Και δεν είστε μόνοι σας εκεί, ο λαός μας είναι μαζί σας. Εκεί χτυπάει η καρδιά του λαού μας. Έχετε όλες τις προϋποθέσεις, για να νικήσετε τον εχθρό. Πρέπει να πιστέψετε στον εαυτό σας. Με αυτή την πεποίθηση, σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου καλή επιτυχία.

Πηγή: ANF News

2 σκέψεις σχετικά με το “Η καρδιά του Κουρδιστάν χτυπά στο Ζαπ | Δήλωση του Murat Karayilan, διοικητή του Κεντρικού Αρχηγείου του HPG

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s