σύγχρονα κινήματα, movimenti contemporanei

CONVOCAN EN GRAN BRETAÑA A FORMAR UNA GIGANTESCA CADENA HUMANA EN APOYO POR LIBERTAD DE JULIAN ASSANGE – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ WIKILEAKS ΣΤΟ TWITTER ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΓΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ. ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΩΝ WIKILEAKS

Η ανθρώπινη αλυσίδα, η οποία θα ξεκινήσει στις 13:00 (τοπική ώρα), θα είναι μια συμβολική πράξη για να δείξει τη λαϊκή υποστήριξη στη φιγούρα του Ασάνζ, ο οποίος αντιπροσωπεύει μια εικόνα της ελευθερίας της έκφρασης και του Τύπου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της δράσης, περίπου τέσσερις χιλιάδες άτομα έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους, μεταξύ των οποίων πολλές πολιτικές και προσωπικότητες της κουλτούρας.

Την ίδια ώρα, αυτό το σάββατο θα πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση κοντά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών, για να καταγγείλει την έκδοση του Ασάνζ και να ζητήσει την άρση των κατηγοριών εναντίον του.

Υπό αυτή την έννοια, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (FIP) επεσήμανε ότι «ανεξάρτητα από τις προσωπικές απόψεις, η έκδοσή του θα έχει ανατριχιαστικό αποτέλεσμα, με όλους τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης σε κίνδυνο».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της FIP, Dominique Pradalié, προέτρεψε τους επικοινωνιολόγους να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο πρόσωπο που αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο αμερικανικός στρατός στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Συνεπώς, ο Pradalié δήλωσε ότι «Αυτή η 8η οκτωβρίου είναι η στιγμή να κινητοποιηθούμε και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας για να υπερασπιστούμε την ελευθερία του Ασάνζ, καθώς και το δικαίωμα όλων να σέβονται και να υπερασπίζονται την αλήθεια και την ελευθερία της έκφρασης».

The Free

LA CONVOCATORIA EN EL PERFIL DE WIKILEAKS EN TWITTER LLAMA A UNIRSE A MILES DE PERSONAS EN EL PALACIO DE WESTMINSTER. ACTIVISTAS POR LOS DERECHOS HUMANOS CONVOCARON A REALIZAR ESTE SÁBADO LA PRIMERA CADENA HUMANA EN EL REINO UNIDO ALREDEDOR DEL PARLAMENTO CON EL FIN DE EXIGIR LA LIBERTAD DEL FUNDADOR DE WIKILEAKS,  JULIAN ASSANGE. […]

CONVOCAN EN GRAN BRETAÑA A FORMAR UNA GIGANTESCA CADENA HUMANA EN APOYO POR LIBERTAD DE JULIAN ASSANGE

Δείτε την αρχική δημοσίευση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s