διεθνισμός, internazionalismo

Κάλεσμα από την Παλαιστίνη: να δράσουμε για την ελευθερία του Ahmad Sa’adat και των παλαιστινίων κρατουμένων – Un appello dalla Palestina: agire per la libertà di Ahmad Sa’adat e dei prigionieri palestinesi

πέμπτη 6 ιανουαρίου 2023

Καλούμε όλους τους αλληλέγγυους με την Παλαιστίνη να διαβάσουν την ακόλουθη ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στα αραβικά από το Handala Center for Prisoners and Ex Prisoners, και να συμμετάσχουν στο διεθνές δίκτυο Samidoun για να χτίσουν μια κινητοποίηση από τις 14 έως τις 24 Ιανουαρίου 2023 για την υποστήριξη του Ahmad Sa’adat και όλων των παλαιστίνιων κρατουμένων.

από Palestina Rossa

ο Sa’adat μετέτρεψε τη δίκη του σε μια αντικατοχική δίκη. Στις 25 δεκεμβρίου 2008, ο γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, επαναστάτης ηγέτης Ahmad Sa’adat, σηκώθηκε για να δικάσει τον κατακτητή και να μετατρέψει τη ψεύτικη δίκη του σε μια δίκη κατά της κατοχής, κατά την οποία αρνήθηκε να εμπλακεί ή να αναγνωρίσει τη νομιμότητα της σιωνιστικής οντότητας και των δικαστηρίων της. Μποϊκόταρε τα στρατιωτικά δικαστήρια και υπογράμμισε την επιλογή του παλαιστινιακού λαού να συνεχίσει την αντίστασή του με όλες τις δυνάμεις, αντιμετωπίζοντας τη σιωνιστική οντότητα και μετατρέποντας τη φυλακή σε μια νέα αρένα αγώνα και αντιπαράθεσης κατά του κατακτητή.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεθνής Εκστρατεία Αλληλεγγύης με τον ηγέτη Ahmad Saadat ανακοινώνει την έναρξη της διεθνούς εβδομάδας από τις 15 έως τις 24 ιανουαρίου 2023 στην 21η επέτειο της απαγωγής του από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής. Αυτή η εβδομάδα είναι επίσης μέρος ενός φόρου τιμής στους μάρτυρες των σφαγών που διέπραξε η σιωνιστική οντότητα κατά τη βίαιη επίθεση του 2008 στη Γάζα (Επιχείρηση Λιωμένο Μολύβι), η οποία ξεκίνησε μόλις μία ημέρα μετά τη δίκη του συντρόφου Sa’adat.

Η εκστρατεία καλεί όλα τα δίκτυα αλληλεγγύης, τις δυνάμεις αντίστασης, τις ομάδες υποστήριξης στους παλαιστινίους και στους κρατουμένους και τις εκστρατείες μποϊκοτάζ σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν ευρέως σε αυτό το κάλεσμα για κινητοποίηση και επέκταση της αλληλεγγύης με τον Ahmad Sa’adat και με όλους τους παλαιστίνιους κρατούμενους στις φυλακές της κατοχής.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επισημανθεί η ταλαιπωρία τους σε αυτή την ιστορική φάση, τα βάσανα τους, καθώς ο εγκληματίας Itamar Ben Gvir θα αναλάβει σύντομα τη θέση του «Υπουργείου εσωτερικής ασφάλειας» για το σιωνιστικό σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει και το θέμα των κρατουμένων. Αυτές οι ενέργειες αποτελούν μέρος της απόρριψης της προσέγγισης του «συντονισμού ασφαλείας» με τη σιωνιστική οντότητα που οδηγεί η παλαιστινιακή Αρχή, το οποίο υπήρξε η κύρια αιτία της απαγωγής του ηγέτη Ahmad Sa’adat και των συντρόφων του από τις κατοχικές δυνάμεις, και στοχεύουν να πιέσουν την κατοχή ώστε να αφήσει τα σώματα των μαρτύρων και να τερματιστούν οι πολιτικές ιατρικής αμέλειας και διοικητικής κράτησης.

Αυτό το διεθνές κάλεσμα για κινητοποίηση είναι μια κραυγή οργής του παλαιστινιακού λαού, του κινήματος αλληλεγγύης και των υποστηρικτών της αντίστασης και της νομιμότητάς της, που ενσαρκώνει ο ηγέτης Ahmad Sa’adat και οι σύντροφοί του στο κίνημα των κρατουμένων, και υποστήριξης στο κίνημα των κρατουμένων στη σφοδρή μάχη που θα συνεχίσει να κλιμακώνεται για να αντιμετωπίσει την επόμενη φασιστική κυβέρνηση του σιωνιστικού καθεστώτος μετά την ανακοίνωση της συγκρότησής της.

ο Ahmad Sa’adat και το κίνημα των κρατουμένων στέκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και αξίζουν τις προσπάθειές μας, τη μαχητικότητα και την πρωτοβουλία μας μέσα από κάθε μορφή αλληλεγγύης και υποστήριξης.

Με αφοσίωση στον ηγέτη Ahmad Sa’adat, τους συντρόφους του και το κίνημα των κρατουμένων

Δόξα στους μάρτυρες και τον μάρτυρα του κινήματος των αιχμαλώτων, ηγέτη Nasser Abu Hmeid

Η νίκη είναι σίγουρη

Διεθνής εκστρατεία αλληλεγγύης με τον Ahmad Sa’adat
 


Πηγή: https://samidoun.net/2022/12/a-call-from-palestine-take-action-for-the-f…

https://www.infoaut.org/conflitti-globali/un-appello-dalla-palestina-agire-per-la-liberta-di-ahmad-saadat-e-dei-prigionieri-palestinesi

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s