σύγχρονη σκέψη, pensiero di oggi

Στοιχεία απολυταρχίας: Σταμάτησαν τον Σκοτ Ρίτερ – Prove di autocrazia: fermato Scott Ritter

4 ιουνίου 2024

Ο αέρας της ήττας που διαπερνά τώρα την ατμόσφαιρα των δυτικών καγκελαρίων κάνει όλη την αλυσίδα εξουσίας να χάσει τα μυαλά της και σταδιακά να εγκαταλείψει κάθε περιορισμό στο να δείξει τον εαυτό της όπως είναι, δηλαδή αφοσιωμένη σε αυταρχικούς εφιάλτες. Χθες το τελευταίο επεισόδιο που σημαδεύει αυτήν την ανησυχητική ανάπτυξη: η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών κατέσχεσε το διαβατήριο του Σκοτ ​​Ρίτερ αφού είχε επιβιβαστεί σε πτήση που θα τον μετέφερε στην Τουρκία και μετά στη Ρωσία: είχε προσκληθεί να μιλήσει στη διεθνή εκδήλωση στο οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, στο οποία θα συμμετάσχουν 25 χιλιάδες άτομα από όλο τον κόσμο.

Εν ολίγοις, η σκηνή έλαβε χώρα όπως σε εκείνες τις ταινίες του Χόλιγουντ στις οποίες αυτά τα επεισόδια τοποθετούνται στη σοβιετική Ρωσία ή σε δορυφορικές Χώρες: αλλά είναι πλέον ξεκάθαρο ότι όλα αυτά είναι μέρος των βρεμένων ονείρων της αμερικανικής και ευρωπαϊκής ελίτ που εκτράφηκε και εκτοξεύτηκε-δρομολογήθηκε από αυτήν. Λέει ο πρωταγωνιστής: «Είμαι έτοιμος να επιβιβαστώ στην πτήση. Τρεις αστυνομικοί με πηγαίνουν στην άκρη και μου παίρνουν το διαβατήριο. Όταν τους ρώτησα γιατί, μου είπαν εντολές από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ». Το πρόσχημα με το οποίο εμποδίστηκε ο Ρίτερ να μιλήσει στη συνέλευση της Αγίας Πετρούπολης είναι ακόμα άγνωστο, αλλά είναι πιθανό ότι η εξουσία της Ουάσιγκτον φοβήθηκε ότι ο άνθρωπος θα μπορούσε να αφαιρέσει μερικά ακόμη πέπλα από το αφήγημα της αμερικανικής εξουσίας. Πρώην αξιωματικός των πεζοναυτών, συμμετείχε στον πρώτο πόλεμο του κόλπου ως βοηθός του διοικητή Schwarzkopf και αργότερα ασχολήθηκε με τους εξοπλισμούς στο Ιράκ ως επιθεωρητής του ΟΗΕ υπό την εντολή της Unscom. Η καριέρα του ως αντιφρονούντα ξεκίνησε μεταξύ του 2002 και των αρχών του 2003, όταν ο Τζορτζ Μπους και ο Τόνι Μπλερ προετοίμαζαν τον πόλεμο στο Ιράκ: με βάση την εμπειρία του, ο Ρίτερ δήλωσε αρκετές φορές ότι δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής στη Χώρα και ότι δύο ηγέτες χρησιμοποίησαν αυτόν τον μύθο ως το κύριο πολεμικό τους επιχείρημα. Με δηλώσεις αυτού του είδους, ο Ρίτερ γινόταν ολοένα και πιο αντιδημοφιλής στα μάτια των πολιτικών του Λευκού Οίκου, των νεοσυντηρητικών στην Ουάσιγκτον, των πολεμικών στρατηγών στο Πεντάγωνο και ολόκληρου του αμερικανικού Τύπου που είναι κώλος και βρακί με την εξουσία.

Από τότε συνέχισε να είναι αγκάθι στον κόρφο του κατεστημένου της Ουάσιγκτον με άρθρα και βιβλία που αποκαλύπτουν τις υποκρισίες και τα ψέματα των αμερικανικών διοικήσεων. Αυτό το αγκάθι έγινε πιο έντονο με τον πόλεμο στην Ουκρανία δεδομένου ότι ο Scott Ritter έχει επισημάνει τις ελλείψεις όσον αφορά τους εξοπλισμούς και την τακτική και στρατηγική σκέψη του Πενταγώνου και ακριβώς τις τελευταίες ημέρες δημιούργησε επίσης ένα βίντεο στο οποίο εξέταζε τις δυνατότητες των υπερηχητικών ρωσικών πυραύλων μετά την καταστροφή ενός τεράστιου μυστικού ουκρανικού καταφυγίου – Νατο όπου βρίσκονταν πιλότοι, σχεδιαστές και εκπαιδευτές προετοιμάζοντας την άφιξη των F16.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν διαδοθεί φήμες ότι η Εσωτερική Ασφάλεια είχε σχεδιάσει να αποτρέψει την αναχώρηση για την Αγία Πετρούπολη και άλλων αμερικανών που προσκλήθηκαν να μιλήσουν στο φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης και ειδικότερα του δικαστή Andrew Napolitano (κανείς δεν είναι τέλειος) που είναι ένας γνωστός κριτικός του πολέμου στην Ουκρανία. Αλλά έγινε αντιληπτό ότι o αντίκτυπος και οι συνέπειες της εικόνας σε αυτό το είδος της αντίστροφης και πολλαπλασιασμένης Καζαμπλάνκα θα ήταν πολύ ισχυρή και περιορίστηκαν μόνο στον Scott Ritter, που κατά τα άλλα δυσφημείται συνεχώς από τον mainstream Τύπο και έχει μεταμορφωθεί σε έναν πράκτορα ρωσικής προπαγάνδας. Πάρα πολλοί άνθρωποι που θα σταματούνταν στα αεροδρόμια θα κινδύνευαν να αποκαλύψουν την διάθεση τους σκοπούς και τις δεύτερες σκέψεις της κυβέρνησης Μπάιντεν, και θα έφερναν στο φως τη δημοκρατική αγωνία της Χώρας. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να χτυπηθεί ένας για να προειδοποιηθούν χίλιοι.

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ SCOTT RITTER – PROVANO A ZITTIRE SCOTT RITTER

 redaz 

(άρθρο που πάρθηκε από lantidiplomatico.it e ilsimplicissimus2.com)

Οι ΗΠΑ εμποδίζουν τον Scott Ritter να συμμετάσχει στο φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών των Πεζοναυτών των ΗΠΑ και επιθεωρητής για τα όπλα των Ηνωμένων Εθνών Σκοτ ​​Ρίτερ δήλωσε ότι δεν του επέτρεψαν να επιβιβαστεί σε πτήση από τη Νέα Υόρκη στην Κωνσταντινούπολη, ενδιάμεση στάση στο δρόμο του προς τη Ρωσία για να παρευρεθεί στο Διεθνές Φόρουμ Οικονομίας της Αγίας Πετρούπολης. Ο Ρίτερ είπε στο TASS ότι, κατά την επιβίβαση, τρεις πράκτορες του τελωνείου και προστασίας των συνόρων (CBP) των ΗΠΑ κατέσχεσαν το διαβατήριό του κατόπιν εντολής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χωρίς να παράσχουν περαιτέρω εξηγήσεις. Οι αστυνομικοί αφαίρεσαν επίσης τις αποσκευές του από την πτήση και τον συνόδευσαν έξω από το αεροδρόμιο. Ο Ρίτερ πρόσθεσε ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση για αυτήν την απόφαση.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό, δηλώνοντας στο πρακτορείο RIA Novosti: «Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε το καθεστώς διαβατηρίου ενός ιδιώτη πολίτη των Ηνωμένων Πολιτειών». Το περιστατικό σημειώθηκε καθώς ο Ρίτερ ετοιμαζόταν να παραστεί στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο διεξάγονταν στις 5-8 Ιουνίου. Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Roscongress Foundation, είναι μια από τις κύριες ετήσιες οικονομικές εκδηλώσεις στη Ρωσία και φέτος είναι αφιερωμένη στο θέμα «Τα θεμέλια ενός Πολυπολικού Κόσμου – Ο Σχηματισμός Νέων Χώρων Ανάπτυξης».

ο Ritter, γνωστός για τις απόψεις του, που είναι διαφορετικές από τις φιλελεύθερες επικρατούσες και ως εκ τούτου χαρακτηρισμένες ως «φιλορωσικές», έχει συχνά επικρίνει τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών, ιδίως τις μεγάλες προμήθειες στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, και έχει προβλέψει την αποτυχία του ουκρανικού στρατού στον πόλεμο διά πληρεξουσίου εναντίον της Ρωσίας. Επίσης επέκρινε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο πρώην δικαστής και νυν οικοδεσπότης του podcast «Judging Freedom» Andrew Napolitano δεν θα συμμετάσχει στο φόρουμ, αλλά ο Ritter τόνισε ότι η ακύρωση του ταξιδιού του Napolitano οφείλεται σε εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της εκπροσώπου του Μαρίας Ζαχάροβα, σχολίασε σαρκαστικά το περιστατικό, αναρωτώμενη εάν η ενέργεια ήταν σύμφωνη με την Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία εγγυάται την ελευθερία του λόγου και του συνέρχεσθαι, ή με την Τέταρτη Τροποποίηση, η οποία απαγορεύει τις παράλογες έρευνες και κρατήσεις.

το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης είναι μια εκδήλωση παγκόσμιας απήχησης που προσελκύει πολιτικούς και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο. Ο Ρίτερ εξέφρασε την απογοήτευσή του για το περιστατικό, λέγοντας ότι οι αμερικανικές αρχές φοβούνται τη συμμετοχή του στην εκδήλωση.

da qui από εδώ

Σχολιάστε